Clear Channel sätter upp en 40 kvadratmeter stor digital skylt på Avenyn i Göteborg

(Bild: Clear Channel)

Clear Channel invigde nyligen sin digitala skylt på Scandic Rubinens husfasad vid Avenyn i Göteborg, skylten mäter 40 kvadratmeter. Clear Channel gör stora satsningar på digitala skyltar och har under sommaren invigt 125 nya skyltar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Målet är att nå 1.000 digitala skyltar innan årsskiftet och vi räknar med att nå dit, säger David Klagsbrun, pressansvarig på Clear Channel, till Dagens Media.

– Vi satsar stenhårt på Göteborg i allmänhet och på det digitala i synnerhet. Avenyn är tveklöst en av Sveriges viktigaste arenor vad gäller flöden av människor och är därmed en fantastisk yta för varumärken att synas på, men framförallt för att nå en bred publik, säger Anna Smidemark, säljdirektör på Clear Channel Sverige, i ett pressmeddelande.

Invigs med ”Presentgenerator”

Den nya skylten på avenyn sägs vara en del av Clear Channels ”Play Spectacular-serie” och för att inviga den har bolagets inhouseavdelning tagit fram en så kallad presentgenerator, som är en slags slumpgenerator som ska ge just slumpmässiga tips på farsdag-presenter till förbipasserande, skriver Dagens Media.

Annons

Uppgraderade storformatare från HP ska skapa nya möjligheter för branschen

Snabbhet, flexibilitet och hållbarhet är ledorden när HP nyligen lanserade nya storformatsskrivare i Latexsegmentet.

HP har lanserat ytterligare en generation av sina Latex-skrivare. Med HP Latex 700 och 800 ökar man produktiviteten med 50 procent genom nya skrivarhuvuden. Samtidigt byter man ut platsen i färgbehållarna till papper och därmed ska tryckerierna kunna minska sin miljöpåverkan. 

Man säger sig också ha tagit fram den vitaste vita färgen i branschen som nu finns i de båda nya maskinerna.

Den två nya serierna finns i fyra varianter.

– När du tänker på HP Latex, ska du föreställa dig att du får en unik förmåga att säga ja till alla kundförfrågningar, oavsett leveranstid och krav på material, sa Guayente Sanmartin på HP vid lanseringen för några veckor sedan.

Vid lanseringen lade man stor vikt vid att visa upp alla de möjligheter som finns med de nya skrivarna. Tryck med den vita färgen och att utbudet av kompatibla material är stort gör att det går att göra det mesta med de nya skrivarna.

Nya skärmaskiner finns nu också som passar till de nya Latexskrivarna.

Hastigheten är upp till 36 kvadratmeter per timme.

Enligt HP ställer tryckerierna nu krav på mer hållbara produkter och därför har man bland annat bytt ut färgpatronerna i plats till kartong.

De nya färgbehållarna är till stor del gjorde av kartong.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tryckeri investerar stort i robotcell

Målet är att bli den effektivaste grafiska aktören.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Robotlyftet hjälper små och medelstora företag med automatisering

Funderat på investera i automatisering? Nu kan du få bidrag!

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Storfusion inom mjukvara för marknadsföring och print

Man blir tillsammans 170 medarbetare och får en omsättning på över 200 miljoner kronor.

redaktionen@branschkoll.se
Annons