södra Sverige

Canon söker Field Service Engineer Production Printing Products

Canon är en ledande leverantör av digital bildbehandling och informationsteknik till både privatpersoner och företag sedan starten 1937 och har utsetts till Europas bästa arbetsgivare 2021 för femte året i rad.

Canon befinner sig i en tillväxtfas och därför söker vi en engagerad kollega som vill vara med på en spännande resa framåt. Som Field Service Engineer kommer du rikta in dig på att tillhandahålla serviceaktiviteter på utskriftslösningar som tillhandahålls för den grafiska marknaden i Sverige. Med nya digitala lösningar och ökad effektivisering hjälper vi företag över hela världen att förändra och utveckla sina processer så att de är redo att möta morgondagens krav på utskriftslösningar. I denna tjänst kommer du vara en del av avdelningen PPP ” Production Printing Products” .

Vad vi ger

Hos Canon får du stöd och uppmuntran från kollegor som delar dina ambitioner och hjälper dig att lyckas och växa. Vi investerar i din professionella utveckling. Våra ledare ger dig friheten att prova nya saker och du ingår i en kultur där vi delar våra framgångar och lär av varandra.

I rollen som Field Service Engineer inom PPP kommer du att utföra serviceaktiviteter på de utskriftslösningar som Canon tillhandahåller för den grafiska marknaden. Uppfylla Service Level Agreement till en rimlig kostnad med maximal kundnöjdhet. Du kommer att ingå i Team CPG som i dag består av åtta personer placerade i Skåne, Småland och Stockholm. Team CPG utför installation, service och support på rulle till rulle-skrivare samt arkbläckskrivare. Produkter som ColorStream, ProStream, i300 och iX3200 samt pre/post utrustning från Tecnau, Hunkeler och C.P. Bourg.

I tjänsten som Field Service Engineer (PPP) förekommer resor inom Sverige men även utomlands. Utbildning på våra produkter sker till största del i Tyskland, Holland, Italien och till viss mån i Sverige. Placeringsort är i södra delen av Sverige med viktning på arbetsregion Skåne och Småland. Det förekommer även resor i övriga regioner/orter då Team CPG har ansvar i hela Sverige.

Tjänstens tyngdpunkt ligger på följande huvuduppgifter

 • Utföra förebyggande och korrigerande underhåll på våra Canon-system.
 • Ta beslut inom ramen för problemlösning och ger råd.
 • Kommunicerar korrekt om eventuella uppföljningsåtgärder.
 • Eskalera vid behov via eskaleringsproceduren till support på andra raden (Field Service Specialist).
 • Känna igen, adressera och kommunicera kundsignaler samt kommersiella möjligheter i syfte att uppnå ett optimalt resultat för kunden och Canon.
 • Agera korrekt enligt Canons värderingar och riktlinjer.
 • Vara beredd på varierad arbetstid då våra kunder arbetar 1,2 och 3 skift. Ordinarie arbetstid är 0800-1630 men vi stävar efter att slutföra vårt servicebesök samma dag, detta kan medföra övertidsarbete även övernattning vid vissa tillfällen.

Vad vi förväntar oss av dig

Till denna tjänst söker vi dig som har

 • En relevant utbildning, gärna el/teknisk på gymnasienivå eller liknande.
 • Goda datorkunskaper samt systemförståelse.
 • Teknisk kunskap om trycklösningar/tjänster med insikt och förståelse för den grafiska marknaden.
 • Teknisk kunskap inom pre/post efterbehandling från ex. Tecnau, Hunkeler, C.P. Bourg är en fördel.
 • Kunskap inom området grafiska system med relaterade arbetsflöden, färghantering och pappersegenskaper är en fördel.
 • Förståelse för bläckstrålesystem och ny teknik, helst inom den grafiska industrin som kännetecknas av komplexa kundmiljöer är en fördel.
 • En lagspelare, delar kunskap och färdigheter med sina kollegor för att bli starkare som ett lag.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska, tal och skrift.

Du kommer att behöva

Du måste vara mycket organiserad och njuta av att ge utmärkt kundservice. Proaktiv problemlösning och utmärkt tidsplanering samt implementera en kontinuerlig förbättringsprocess. Vi tror också att du har en stark drivkraft och beslutsamhet att lyckas.

B-körkort, ett fullständigt bilkörkort krävs eftersom detta är en mobil roll som täcker en stor geografisk region.

Självutveckling är viktigt hos Canon och du kommer att uppmuntras att ta vidare utbildning för att utveckla dina färdigheter i denna roll med vägledning och stöd från din chef.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Kosta Boda släpper glaskollektion i samarbete med sex svenska artister

glas kosta boda merchandise

Kosta Boda släpper nu serien ”Don’t stop the music” som är ett samarbete mellan glasbruket, flera svenska artister och Stiftelsen Svenska Musikfonden.

I samarbetet har konstnären Clas Håkansson har tillsammans med några av Sveriges främsta artister återskapat deras personliga tatueringar och låttexter som motiv på olika glas.

Kollektionen består av vinglas, ölglas och tumblerglas som kommer i 6-pack. Genom att köpa en, eller flera förpackningar bestående av 6 glas stöttar du inte bara den svenska musikbranschen, du får även glas med flera olika motiv – en liten och personlig del av Molly Sandén, Sandro Cavazza, Smith and Thell, Miss Li och Darin, skriver Kosta Boda i ett nyhetsinlägg.

I samma nyhetsinlägg står det att läsa att:

Kosta Boda skänker 15 procent av nettofaktureringsvärdet till Stiftelsen Svenska Musikfonden. Alla artister och tatuerare efterskänker sin rätt till ersättning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

SBPR startar padelturnering

sbpr profilreklam padel

SBPR ska arrangera sin helt egna padelturnering, SBPR Padel Open som arrangeras i Eskilstuna den 17 februari 2022.

”Nätverka med kollegor i branschen under sportsliga former samtidigt som ni kan bli produktmedias bästa padellag”, skriver man i inbjudan.

Turneringen pågår från 9 på morgonen fram till 18, därefter hålls en middag och en prisceremoni på Elite Stadshotell i Eskilstuna.

Turneringen är endast öppen för medlemmar i SBPR.

För anmälan och mer information kontakta Michael Serrander på Profeel.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Branschfesten ställs in – Vaccinationspass kommer krävas

mässa Elmia profile fair

PWA gick nyligen ut och sa att januari-mässans branschfest är avblåst, samt att man nu kommer kräva vaccinationspass av de som vill besöka den fysiska mässan.

Läs mer: Det blir en hybridmässa i januari – så här kommer det fungera

Enligt information från Elmia så ingår inte mässor i samma kategori som andra event där vaccinpass krävs. Utan det är upp till arrangören att bestämma och i dagsläget har man valt att kräva vaccinationspass av både besökare och utställare.

Vi avvaktar och följer pandemins utveckling och om läget förvärras kommer vi att följa de riktlinjer som Regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutar de kommande veckorna. Detta innebär att det kan behöva komma nya beslut med anledning vad som sägs framöver, skriver man i ett nyhetsbrev.

För den som av olika anledningar inte kan medverka fysiskt i Jönköping finns fortsatt den digitala mässan som alternativ.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Här är de profil-leverantörer som fick mest i korttidsstöd

Branschens leverantörer har fått omkring 200 miljoner i stöd, här är de 15 som fått mest.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons