Canon och Océ lanserar två nya printrar

Pressmeddelande från Canon 2011-09-08

Canon och Océ meddelar idag att nästa milstolpe nåtts under resan mot att bli global ledare inom utskriftsbranschen. Canon och Océ har tillsammans utarbetat två produktionssystem: Océs VarioPrint DP-serie, med banbrytande teknik för svartvita system, och Canons imageRUNNER ADVANCE C9000S PRO, som är nästa generation av Canons serie Light Production Colour.

Att den nya tekniken har utvecklats gemensamt är ytterligare ett bevis på att Canon och Océ är starkare tillsammans och bättre rustade än någonsin för att kunderna ska få tillgång till den bredaste och mest avancerade portföljen av professionella utskriftslösningar.

Océ VarioPrint DP-serie
Océ VarioPrint 95-105-120-135 består av kraftfulla produktionsskrivare för produktionsvolymer, som kombinerar Océs utskriftsteknik, printmotor och styrenhet med Canons integrerade lösningar för scanning och efterbehandling. Serien har enastående bildkvalitet, snabb produktion och flera efterbehandlingsalternativ i ett helt konfigurerbart system. I DP-serien finns fyra produktionshastigheter: 95, 105, 120 och 135 A4-sidor per minut. Kärnan består av Océs innovativa DirectPress-teknik, som inte använder ljus, höga temperaturer eller elektrisk laddning för att skapa en bild, och som gör tekniken till ett pålitligt alternativ till traditionella tekniker på marknaden för svartvitt tryck.

Med en enda, digital och oföränderlig process ersätter DirectPress-tekniken alla de processteg som används i vedertagna trycktekniker. Resultatet blir en mycket stabil och konsekvent kvalitet, utan streck, linjer eller ränder. Den nya enheten innehåller många olika scannings- och efterbehandlingsmöjligheter från Canons framgångsrika serie imagePRESS, för att ge kunderna högsta kvalitet på lönsamma utskriftstillämpningar. Efterbehandlingen är tillförlitlig eftersom tonern inte släpper vid falsning och fixeringstemperaturen är låg.

Minskad miljöpåverkan
Océ VarioPrint DP-linjen hjälper också användarna att minska sin miljöpåverkan. HeatXchange är en teknik som sparar energi genom att överföra värme som används för att fixera tonern på papper från tryckta ark till nya ark in i utskriftsflödet. Genom att återvinna värmen på detta sätt kan kunderna minska sin energiförbrukning med minst 30 % jämfört med liknande system. VarioPrint DP Line har det lägsta TEC-värdet (Typical Energy Consumption)- i detta marknadssegment och kan kopplas in i ett vanligt eluttag.

Océ DirectPress-tekniken möjliggör även noll ozonutsläpp, vilket skapar en renare arbetsmiljö. EnergyLogic är en teknik som möjliggör hög produktivitet, trots den låga energiförbrukningen. Denna teknik säkerställer att produktionen börjar snabbt efter en kallstart och bibehåller maximal hastighet efter byte till tyngre media.

Införandet av Océs styrenhet PRISMAsync innebär hög produktivitet och enkel hantering av komplexa jobb.

Canons nya imageRUNNER ADVANCE C9000S PRO
Canons nya C9000S PRO utökar den gemensamma produktportföljen ytterligare. Den bygger vidare på framgången med serien imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO och integrerar Canons färgteknik med Océs styrenhet PRISMAsync. Kunderna kan nu använda en lösning med intuitiv hantering, enkel användning och flera material- och efterbehandlingsalternativ – i en enda mycket effektiv och mångsidig plattform. Serien introducerar ett antal unika produktionshöjande funktioner, bland annat en intelligent schemaläggare för jobben och ett mediabaserat arbetsflöde, som minimerar stilleståndstiden och innebär att kunderna kan planera produktionen på ett effektivt sätt.

– Vi är stolta över att lansera två ytterligare enheter med Océs PRISMAsync-plattform så snart efter lanseringen av imagePRESS C7010VPS.  Vi presenterar en produktionsutrustning för svartvitt baserad på ny, gemensamt utvecklad teknik. Samtidigt så lanserar vi imageRUNNER ADVANCE C9000S PRO, som tillsammans med VarioPrint DP-serie och PRISMA-plattformen utgör en komplett produktionslösning. Detta är ett tydligt bevis på att Canon och Océ är starkare tillsammans, säger Erik Åkenes, produktchef affärslösningar för kontor och grafisk bransch på Canon.

Nick Klitsie, Vice President Business Group Office and Printroom, Océ, tillägger:

– Löftet till våra kunder är produktiva utskrifter utan kompromisser. Vi utnyttjar styrkorna i vår patentportfölj, både för färg och svartvitt, tvärs igenom Canons och Océs system. Allt är helt integrerat via en kraftfull styrplattform. Den här kombinationen av Canon och Océ ger kunderna de senaste teknikerna, så att de kan ligga steget före på sina marknader.

Den nya Océ VarioPrint DP-serien och Canon imageRUNNER ADVANCE C9000S PRO finns både hos Canons och Océs försäljningsorganisationer i Europa, liksom via deras nätverk av auktoriserade återförsäljare.

Två digitalinvesteringar i Norge

Visutech har sålt sin första Kyocera inkjet som går till ett icke namngivet interntryckeri i Norge. Installationen ska ske under juni månad.

Pressen ska utrustas med en extra feeder, stacker och bookletmaker samt en inline trimmer och fyrkantsrygg från SDD. Kunden har också valt Kyoceras större bläcksystem med 3 liters bläck för att kunna komma åt ännu lägre körkostnader, säger Visutech i ett pressmeddelande.

Oslotryckeri köper Indigo

Samtidigt meddelar Visutech att man också har sålt en HP Indigo i Norge.

Det är Oslo digitaltrykk i centrala Oslo som satsar vidare med HP Indigo. De har sedan tidigare en HP Indigo 5500 och nu byter man den mot en HP Indigo 7800.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu måste trycksaksköparna ha längre framförhållning

Artikel i Sveriges alla dagstidningar om utmaningarna i tryckeribranschen.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu finns äntligen skjortor anpassade efter kvinnor – ”En idé som legat och gnagt i 10 år”

Det är bara någon månad sedan den första leveransen med rykande färska skjortor helt anpassade för kvinnor landade hosCamilla Slinga och hennes nystartade företag Beyondfit.

Idén är enkel, ändå har den inte gjorts tidigare, snygga skjortor som radierar business och rymmer en byst!

– Jag har haft skjorta på mig i 30 år och det var alltid samma problem jag fick köpa 4-5 storlekar för stora skjortor och det blev alltid en glipa mellan knapparna över bysten och då är jag inte på något sätt storbystad, säger Camilla och fortsätter:

– Vi startade Beyondfit i september 2021 men det är en idé som legat och gnagt i tio år kan man säga och nu var det dags att ta tag i det. Skjortan har vi utvecklat under ett års tid och jag har tagit hjälp både från branschen och från en jätteduktig sömmerska. Det är förfärligt att det inte funnits mer kläder anpassade efter kvinnor, sen vill inte alla kvinnor ha en skjorta, men alla ska åtminstone ha det valet.

Med ’vi’ menar Camilla, hennes man och två söner som hjälper till när och där det behövs, men det är hon som jobbar heltid på företaget och är runt och träffar alla kunderna.

Med en ingenjörs precision – 60 graders tvätt, 3 procent stretch, OEKO TEX 100 och tillverkat i Europa

Camilla som är maskiningenjör i botten säger att hon brinner för det praktiska, själva funktionen och planen just nu är en skjorta, tre färger (vit, svart och blå) och fullt fokus på funktion, funktion, funktion. När man är i mål kommer man kunna erbjuda skjortan i 42 olika storlekar.

Camilla berättar att hon pratade med Felestads vd Linda Rosberg innan hon drog igång och frågade henne vad det är profilbranschen vill ha.

– Linda svarade att i de bästa av världar vill vi ha 60 graders tvätt, 3 procent stretch OEKO TEX 100 och tillverkat i Europa, så jag lyckades hitta ett tyg med precis de kriterierna, och så har vi vår tillverkning i Litauen, förklarar Camilla och fortsätter:

– När jag inte har tidigare branscherfarenhet och dessutom vill slå mig in som en ny aktör kändes det viktigt att få allt rätt från början och det känns det som vi har lyckats med. Jag har fått ett helt magiskt bemötande av branschen, även om det inte blivit några större ordrar ännu så är alla så glada när jag besöker dem.

”De mest fantastiska är att se blicken i deras ögon när de knäpper skjortan”

Feedbacken har varit magisk säger du, berätta om något speciellt ögonblick?

– De mest fantastiska är blicken i ögonen när man är ute hos en företag i branschen och någon i personalen tar på sig en skjorta och börjar knäppa och när de kommer till bysten så går allt att knäppa utan att man måste krångla eller dra ihop. Allt får plats och är format på rätt sätt och när man då ser glädjen och förvåningen i deras ögon, det är det bästa!

Ligger med hos Unitedprofile

Beoyndfits skjortor finns nu också hos Unitedprofile där alla ansluta återförsäljare kan hitta dem.

– Jag hörde talas om Unitedprofile tack vare mina kunder som berättade att det var enklaste sättet för mig att få volym på min försäljning. Klart det är en del pengar för oss i början att ligga med där, eftersom man gärna vill lägga pengarna på utveckling och bygga upp lager. Men jag är helt säker på att det kommer generera pengar i det långa loppet. När man får kontakt med kunder känns det inte som att man är ute och kränger utan som att man hjälper dem lösa ett problem som funnits länge.

Tala om för era kunder att den här möjligheten finns nu

I augusti ska du ställa ut på Nordic Profile Fair, vad hoppas du det ska leda till?

– Jag hoppas så många som möjligt kommer förbi mig, säger hej och testar produkten och förstår att det här nu finns på marknaden. Och så hoppas jag att fler återförsäljare berättar för sina kunder att det nu finns en möjlighet för tjejer att ha skjorta på sig i rätt storlek och få plats i den. För om ingen vet att våra skjortor finns så kommer ingen fråga efter dem, jag hoppas profilbranschen upptäcker mig helt enkelt och att kännedomen om vår produkt når deras kunder, avslutar Camilla Slinga vd på Beyondfit.

Besök www.beyondfit.se för mer information och säg hej till Camilla som kommer finnas i monter C06:38 under Nordic Profile Fair.

Modell iklädd skjortan som Beyondfit utvecklat.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Du vill träffa kunden, men vill kunden träffa dig? Framtidens B2B-försäljning är hybrid

Dagens B2B-kunder är tydliga med vad de vill ha, fler kontaktvägar, mer bekvämlighet och en personligare upplevelse, hur når man då dit?

redaktionen@branschkoll.se
Annons

MQ om B2B-satsningen – ”flera nya företagsavtal har slutits”

MQ kläder b2b
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sydkorea kan inte få nog av svenska disktrasor

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Voky gör sitt första förvärv i den nya skruden

Ämnen i artikeln: Voky

Det har gått lite mer än två månader sedan Profilservice blev till Voky och nu gör man sitt första förvärv under det nya varumärket.

Ämnen i artikeln: Voky
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenska vd:n får lämna Under Armour

Ämnen i artikeln: SportswearUnder Armour

Patrik Frisk får nu lämna den globala klädjätten Under Armour där han varit vd sedan januari 2020, bolagets aktie är nere nästan 50 procent under hans tid vid rodret. Det är Dagens Industri som skriver om detta.

Under Armour har haft flera ”kriser” senaste åren, bland annat blev man stämda av UCLA på 200 miljoner dollar då universitet ansåg att de inte levde upp till sitt sponsorkontrakt.

LÄS OCKSÅ: UCLA stämmer Under Armour på 200 miljoner dollar

Och under hösten 2020 tvingades man säga upp 600 personer på grund av tappad försäljning under pandemin.

Patrik Frisk lämnar vd-posten den 1 juni och jakten på efterträdare pågår för fullt, han kommer dock finnas kvar i organisationen ett tag till och göra konsultuppdrag. Vart svensken, som bland annat tidigare jobbat på Ivanhoe och Lager 157, tar vägen härnäst återstår att se.

Ämnen i artikeln: SportswearUnder Armour
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ernst Alexis tidigare ägare i live-intervju om nya varumärket Aplared

Johan Pettersson som tillsammans med sin bror Tobias Petterson tidigare drev Ernst Alexis och som nu startat upp det nya varumärket Aplared blev intervjuad av Ehandel under Live Expo-mässan i slutet av april.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lynka har anställt över 50 ukrainska flyktingar

När Ryssland invaderade gick några aktörer, däribland Lynka, ut och sa att man skulle hjälpa till genom att anställa ukrainska flyktingar, sagt och gjort – bolaget har nu anställt över 50 stycken till sin fabrik i Polen.

– De hade ett normal liv för en månad sen, deras män, söner och fäder går omkring med AK-47:or och försvarar sitt land samtidigt som de är här varje dag och undrar ifall deras familj är säker. Jag var tvungen att göra något för att hjälpa de här människorna, säger Lynkas grundare John Lynch, skriver P&P.

Lynka är en av Polens större profilaktörer med verksamhet i större delen av Europa.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]
[esi bk-get-single-ad group_id="2168" cache="public" ttl="0"]