Logga in

Burde Förlags söker Kreativ originalare/ mönsterproducent

11 januari, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Vi säljer mer kalendrar än någonsin! Vår inhousebyrå består av ett kreativt team som utvecklar nya trendiga kollektioner varje år. Nu behöver vi dig som är duktig och snabb på att producera snygga mönster till våra designade kalendrar och andra produkter som anteckningsböcker, gratulationskort mm. Teamet består, tillsammans med dig, av 3 personer, detta team ingår även i produktutvecklingsgruppen. Du ska vara intresserad av färg och form, ha en konstnärlig ådra och vara noggrann. I arbetet ingår även mycket annat arbete för digital produktion men också med trycksaker som katalogproduktion, bildhantering, säljmaterial mm. För oss är säljande bilder betydelsefullt därför är det också viktigt att du har kunskaper i fotografering.

Du måste ha erfarenhet av att leverera material för digitala kanaler och tryck, och du arbetar obehindrat i designprogrammen InDesign,
Photoshop och Illustrator, samt hela Officepaketet. Tjänsten är en heltidstjänst. Du kommer vara en betydelsefull del av teamet så det är självklart att du har din arbetsplats på vårt kontor i Växjö. Distansarbete fungerar inte för den här tjänsten.

Sök redan idag då urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har gått ut!
Dock senast 8/2. Skicka ansökan till jobb@burde.com. Bifoga även din portfolio eller arbetsprover.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Hur ser en förpackning ut 2030?

I årets PIDA-tävling, en förpackningstävling som arrangeras av Billerudkorsnäs, så har studenter på designhögskolor i Frankrike, Tyskland, Sverige och UK fått i uppdrag att ta fram ett förslag på hur en ”spännande och hållbar” förpackning kommer se ut år 2030. (mer…)

Installerar 50-meters offsetpress med rullmatning

Klaus Sauer är vd för Saxoprint som investerar tungt i ny teknik för att kunna vara billigast på marknaden.

Tyska online-tryckeriet Saxoprint (en del av Cewe) installerade i januari världens första Heidelberg Speedmaster XL162-8P med rullmatningstekniken Cutstar. Storleken på både pressen och företaget ger perspektiv.

Stor tryckeriupphandling avgjord – men få vinnare

Få vinnare i upphandlingshärvorna – allt högre kostnader att vara med i ”spelet”.

En av världens vackraste böcker är tryckt i Göteborg

Göteborgstryckeriet och deras ”Hybrid Print Technology” har gett utdelning . (Bild: Göteborgstryckeriet)

Världens vackraste böcker 2019 är utsedda. Bland pristagarna finns en svensk bok – tryckt av Göteborgstryckeriet. (mer…)

Fem intressanta företagsbesök på Print Next 19 – ”begränsat antal platser”

Ta chansen att besöka Brandfactorys nya och samordnade anläggning i Farsta, SDK DR Service som nyligen köpte Ranhammar, Arkitektkopias huvudenhet i Stockholm med bland annat 3D-print, ”action marketing”-tryckeriet Realtryck och Visual Art som är visionärer inom digitala skyltar.  (mer…)

Tierps Tryckeri digitaliserar – så här startade resan

Håkan Monfors och Peter Agell på Tierps Tryckeri tillsammans med Niclas Wahlgren från Gibon i Gävle och Mikael Pettersson och Roy Spennare på Konica Minolta.

Våren 2018 anställde familjeägda Tierps Tryckeri Håkan Monfors som ny extern vd. Uppdraget var att modernisera företaget och ta det in i en digital framtid – vilket nio månader senare har resulterat i det offensiva beslutet att ersätta sin offsetpress mot en digital tryckpress. (mer…)

Trycksaker och produktmedia – bland Europas snabbast växande företag

E-handel av trycksaker och produktmedia växer kraftigt och två av bolagen i branschen är bland de snabbast växande i Europa just nu och på den svenska marknaden finns en del av tillväxten. Flera svenska bolag i kommunikationsbranschen tar sig också in på årets lista.

Justnu-ägare köper broker – nybildade Brover Group gör sitt första förvärv

Alldeles nyligen skrev vi om att Brover Group bildats ur Justnus moderbolag som ett investment-bolag i grafisk bransch. Nu annonserar bolaget sitt första förvärv.  (mer…)

Investerar 5 miljoner i offset – ska bli störst i Norrland

Lennie Nylén vd Arkitektkopia i Umeå till vänster och till höger Per Lundberg, vd på Lundbergs Grafiska, som levererar tryckpressen.

Arkitektkopia i Umeå har investerat i en offsetpress för att kunna möta efterfrågan från kunderna. (mer…)