Borås

Brover Group söker Ekonomichef

Vill du ta nästa steg i karriären?

Vill du vara med i en företagsgrupp som växer och är lönsam? Som Ekonomichef hos Brover AB blir du företagsgruppens ansvarige för ekonomiarbetet och kommer att bidra till koncernens utveckling.

Om företaget

Brover AB är ett investmentbolag och består av fyra driftsbolag. Gruppen omsätter 2022 ca 150 miljoner kr. Brover AB har har som mål att växa både organiskt och genom förvärv. Vi har under åren genomfört ett 20-tal förvärv.

Med en tydlig tillväxtstrategi, både organiskt och genom förvärv, befinner sig Brover i en spännande fas där effektivisering och digitalisering ligger högt upp på agendan.

Dina ansvarsområden

Som Ekonomichef rapporterar du till koncern-VD. Du blir en nyckelperson i gruppens fortsatta utvecklingsresa. Du kommer ansvara för att coacha och leda ekonomiteamet framåt och vidareutveckla arbetssätt och rutiner, även systemmässigt. Du kommer bland annat arbeta med analyser och rapportskrivning.

  • Personalansvar för tre personer.
  • Säkerställa att företaget har en korrekt och kvalitativ redovisning.
  • Ansvara för upprättande av månads- och årsbokslut, deklarationer och upprättande av års- och koncernredovisning samt ansvara för budget- och prognosarbete.
  • Bidra till planeringen av företagets lönsamhetsutveckling och tillväxt. 
  • Vara ett bollplank och stöd till våra VD i dotterbolagen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill ta nästa steg i karriären eller vill byta bransch. Idag jobbar du kanske på bank, revisionsbyrå eller liknande verksamhet. Du kan också jobba som controller, ekonomiansvarig/chef på något företag. Du är civilekonom (Magisterexamen är en merit) och har jobbat i ca 10-15 år och är duktig på det du gör. Nu känner du dig redo att ta nästa steg i karriären för att utvecklas och ta ett större ansvar.

Du har god erfarenhet av kvalificerad redovisning och att implementera processer och driva utvecklings- och förändringsarbete. Vi ser gärna att du har ledarskapserfarenhet. Vidare har du en hög systemförståelse och kunskaper i Excel i kombination med mycket goda digitala kunskaper.

Som person är du strukturerad samtidigt som du har ett affärsmässigt driv. Du har lätt för samarbete och kommunicerar med lätthet med olika intressenter och har lätt för att skapa förtroende.

Vi erbjuder dig en ansvarsfull nyckelroll i en organisation med korta beslutsvägar och engagerade ägare.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering Borås.

Eftersom vår nuvarande CFO gått vidare till andra uppgifter i gruppen, så är start för tjänsten så snart som möjligt.

Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 30 juni. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna VD, Jan Veres på jan.veres@brover.se eller 0701-65 30 00.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Ska sälja tryckeriet efter bara några år i branschen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Namn- och ägarbyte på mindre tryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lanserar taktila skyltar

Skyltmax berättar att man nu har lanserat taktila skyltar i sitt sortiment. Detta gör man för att det är ”en efterfrågad produkt som kompletterar företagets tidigare sortiment”.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder säger produktionschef Andreas NeanderSkyltmax.

En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

Läs också: TMG lanserar nischad e-handel för skyltar

– Våra taktila skyltar består av ett akrylmaterial som är reptåligt och har en fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läses av via både känsel och syn, berättar Andreas vidare.

Skyltarna tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift.

Signmax, bolaget bakom Skyltmax, har idag 69 anställda och omsatte 122 miljoner kronor under helåret som slutade sista april 2021. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Se ”pilotavsnittet” av Branschkollen här – ny videopodd från Branschkoll

BLOGG: Här kommer en sommarhälsning från Branschkolls redaktion med en nyhet inför hösten.

Vi har under en tid diskuterat hur vi kan dela innehållet på Branschkoll i fler kanaler och landat i att en videopodd är ett kul och bra alternativ.

Tanken är att Branschkolls redaktörer ska diskutera aktuella händelser inom print, promotion och pack en gång varje månad.

”Tanken var aldrig att publicera”

I veckan gjorde vi ett test – ett Pilotavsnitt – och tanken var inte att publicera det. Det är en hel del jobb kvar med innehållet, strukturen, grafiken och övergångar. Men vi tycker att vi kom rätt så nära känslan som vi tänkt oss – och därför kan du nu se det allra första avsnittet nedan.

Som du ser presenterar vi också några av våra partners – de som har våra större annonsformat på branschkoll.se – och tanken är också att skapa nya möjligheter för företag att synas även i det här nya formatet.

Som sagt – ett första pilotavsnitt för att testa konceptet. I höst drar vi igång på riktigt med ett slipat upplägg, bättre grafik och schyssta övergångar :-). Hör gärna av dig med feedback – så kan vi göra detta så bra som möjligt!

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons