Borås

Brover Group söker Ekonomichef

Vill du ta nästa steg i karriären?

Vill du vara med i en företagsgrupp som växer och är lönsam? Som Ekonomichef hos Brover AB blir du företagsgruppens ansvarige för ekonomiarbetet och kommer att bidra till koncernens utveckling.

Om företaget

Brover AB är ett investmentbolag och består av fyra driftsbolag. Gruppen omsätter 2022 ca 150 miljoner kr. Brover AB har har som mål att växa både organiskt och genom förvärv. Vi har under åren genomfört ett 20-tal förvärv.

Med en tydlig tillväxtstrategi, både organiskt och genom förvärv, befinner sig Brover i en spännande fas där effektivisering och digitalisering ligger högt upp på agendan.

Dina ansvarsområden

Som Ekonomichef rapporterar du till koncern-VD. Du blir en nyckelperson i gruppens fortsatta utvecklingsresa. Du kommer ansvara för att coacha och leda ekonomiteamet framåt och vidareutveckla arbetssätt och rutiner, även systemmässigt. Du kommer bland annat arbeta med analyser och rapportskrivning.

  • Personalansvar för tre personer.
  • Säkerställa att företaget har en korrekt och kvalitativ redovisning.
  • Ansvara för upprättande av månads- och årsbokslut, deklarationer och upprättande av års- och koncernredovisning samt ansvara för budget- och prognosarbete.
  • Bidra till planeringen av företagets lönsamhetsutveckling och tillväxt. 
  • Vara ett bollplank och stöd till våra VD i dotterbolagen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill ta nästa steg i karriären eller vill byta bransch. Idag jobbar du kanske på bank, revisionsbyrå eller liknande verksamhet. Du kan också jobba som controller, ekonomiansvarig/chef på något företag. Du är civilekonom (Magisterexamen är en merit) och har jobbat i ca 10-15 år och är duktig på det du gör. Nu känner du dig redo att ta nästa steg i karriären för att utvecklas och ta ett större ansvar.

Du har god erfarenhet av kvalificerad redovisning och att implementera processer och driva utvecklings- och förändringsarbete. Vi ser gärna att du har ledarskapserfarenhet. Vidare har du en hög systemförståelse och kunskaper i Excel i kombination med mycket goda digitala kunskaper.

Som person är du strukturerad samtidigt som du har ett affärsmässigt driv. Du har lätt för samarbete och kommunicerar med lätthet med olika intressenter och har lätt för att skapa förtroende.

Vi erbjuder dig en ansvarsfull nyckelroll i en organisation med korta beslutsvägar och engagerade ägare.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering Borås.

Eftersom vår nuvarande CFO gått vidare till andra uppgifter i gruppen, så är start för tjänsten så snart som möjligt.

Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 30 juni. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna VD, Jan Veres på jan.veres@brover.se eller 0701-65 30 00.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se

Nu höjer de priserna på finpapper

För att möta den pågående kostnadsinflationen.

redaktionen@branschkoll.se