Logga in

Bröderna Bille får ny utmärkelse – tävlar om att bli årets företagare i Sverige

06 september, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Billes Tryckeri tar sig vidare i ”tävlingen” Årets Företagare. Tidigare i år vann man i sin egen kommun Mölndal och nu har Billes Tryckeri slagit ut ett 30-tal andra företag på västkusten – bland annat snabbväxande grafiska företaget Skyltmax – och tagit sig till finalen i Stockholm.

Årets Företagare i Västra Götaland 2018 är alltså Niklas och Fredrik Bille med sitt företag Billes Tryckeri. Man skriver i motiveringen att Billes tagit sig igenom både generationsskiften och stålbad och utvecklats till ett ”lok” i sin bransch.

Det är organisationen Företagarna som varje år lyfter fram företag i olika delar av landet – som sedan ”tävlar” mot varandra om att bli årets företagare i Sverige. Vinnaren utses i år den 19 oktober i Stockholms Stadshus.

– Vi är jätteöverraskade och väldigt glada, säger Fredrik Bille, som tillsammans med sin bror driver familjeföretaget i Mölndal.

Motiveringen lyder:

Årets Företagare, som är tredje generationen i detta familjeföretag med mer än femtio år på nacken, har inte bara lyckats överleva generationsskiftet utan även ett stålbad inom sin bransch som de gått stärkta ur och nu är ett lok som tar höjd för framtida utmaningar.

Företagarna verkar på hemmaplan, engagerar sig i sin bransch och sina medarbetare, har ett tydligt miljö- och HR-tänk och har utvecklat sin verksamhet till att omfatta betydligt fler material, tjänster och tekniker än bara pappret man en gång startade med.

335 företag tar bort vilseledande påståenden om papper och tryck – Norden inget undantag

Projektet Two Sides, som drivs i Norden av nätverket Grafkom, sätter stopp för företags missledande kommunikation kring pappers- och tryckindustrin. Och man har nått stor framgång – även i Sverige. (mer…)

EU-parlamentet har röstat ja till att förbjuda vissa plastartiklar

För några veckor sedan röstade EU-parlamentet igenom ett förbud

Mackmyra kopplar upp whiskeyn med NFC-taggar på flaskorna

NFC-taggarna, som levereras av ett nordiskt bolag, ska möjliggöra ”digital proveniens”.

Nu kommer Amazons tryckta julkatalog

Amazon släpper sin första tryckta katalog för högtids-shopping någonsin – skickas ut till miljontals hushåll under november.

Han tar över som vd för Eskils i Borås

Henric Wiklund tillträdde nyligen tjänsten som vd för Eskils Tryckeri i Borås. (mer…)

Billes köper logistikföretag

Billes förvärvar logistikbolag. På bilden står Fredrik Bille, Klas Hedén, Niklas Bille och Christer Samuelsson. (Foto: Niklas Maupoix)

Billes är logistikbolaget Dios största kund och står för ungefär halva Dios omsättning på runt 17 miljoner kronor. Nu köper Billes sin underleverantör och får in flera nya tjänster under sitt tak. (mer…)

Massivt program på Grafkom Workflow Summit

Nästa vecka den 13 november arrangerar nätverket Grafkom sin kunskapsdag Workflow Summit för första gången. 25 talare i tre spår delar med sig av kunskap till de nu över 150 deltagarna från hela Norden. (mer…)

Husqvarna stänger in gräsklippare på flygplats – Interaktiv skärm från Storbildsfabriken vägleder

(Bild: Storbildsfabriken)

För att uppmärksamma sina robotgräsklippare har Husqvarna skapat en uppseendeväckande kampanj. (mer…)

Tryckeri tar lounge-koncept vidare till nästa stad

Onlinetryckeriet Flyeralarm har ett litet annorlunda showroom-koncept som de kallar för ”Flyeralarm Lounge”.