Nya tonerpressar i mellansegmentet från Fujifilm

Fujifilm_revoria-ec1100-2

Lyfter fram sin långa erfarenhet inom utveckling av tonerteknologier.

Fujifilm har introducerat två nya mellanklassmodeller: Revoria Press EC1100 och Revoria SC170/180. Båda modellerna har senaste tiden visats på mässor över hela Europa, inklusive Sign&Print i Sverige, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Revoria Press EC1100, mångsidig med prestanda

 • Utskriftshastighet på upp till 100 sidor per minut på både bestruket och obestruket papper.
 • Kan skriva ut på en mängd olika medier, från tunna flygblad till tjocka visitkort, och hanterar längre papper (350 gram upp till 660 mm, 300 gram upp till 864 mm).
 • 10-bitars rendering som producerar upp till 1.024 halvtoner och en utskriftsupplösning på 2.400 dpi.
 • Energieffektiv EA-Eco Toner som, enligt Fujifilm, producerar utskrifter jämförbara med offsettryck.

Du hittar mer info här.

Revoria Press SC170/180, kompakt och produktiv

 • Kompakt press som kan leverera upp till 80 sidor per minut.
 • Stödjer olika pappersstorlekar, från mindre än ett vykort till 1200 x 330 mm banderollpapper. Beroende på konfigurationen kan den skriva ut enkelsidigt långt papper eller dubbelsidigt långt papper.

Du hittar mer info här.

– Taro Aoki, chef för digitala presslösningar på Fujifilm Europe, lyfter fram Fujifilms sex decennier långa erfarenhet inom utveckling av tonerteknologier. Denna expertis har möjliggjort för företaget att snabbt utveckla sina marknadserbjudanden, vilket säkerställer att de nu kan tillgodose ett brett spektrum av produktions- och investeringsbehov.

Uppgraderad bookletmaker från Duplo

Duplo 1800

Kan hantera ett brett utbud av tryckjobb, inklusive produktion av häften med fyrkanstsrygg.

Duplo International har lanserat Ny bookletmakern DBM-700. Denna maskin är konstruerad för att kunna integreras med olika pressar, och förbättrar arbetsflödet genom att minska produktionstiden och manuellt arbete, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nyckelfunktioner

 • Mångsidighet: Den kan hantera ett brett utbud av tryckjobb, inklusive produktion av häften med fyrkantsrygg.
 • Automation: Hög nivå av automation säkerställer precision och effektivitet.
 • Kapacitet: Kan hantera upp till 50 ark, detta gör att företag kan ta sig an fler typer av projekt.
 • Högre hastighet: Hastigheten är upp till 5.200 häften per timme, vilket förbättrar effektiviteten, särskilt för projekt med hög volym.

Se filmen nedan för mer information.

Unitedprint lägger till 3 miljoner bilder och preview i 3D

Unidtedprint

Tillgång till över 3 miljoner royaltyfria bilder från Pexels och ger användarna fler möjligheter utan att öka kostnaderna.

Unitedprint samarbete med Pexels, ett dotterbolag till Canva, förbättrar utbudet för Unitedprints varumärken, Easyprint och print24, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Detta partnerskap kommer att möjliggöra för våra kunder att ta sin kreativitet till en helt ny nivå, helt utan extra kostnad, säger Fabian Frenzel, vd för Unitedprint.

Nyckelpunkter

 • Partnerskapet: Unitedprint, genom sitt varumärke Easyprint, erbjuder nu tillgång till över 3 miljoner royaltyfria lagerbilder från Pexels. Detta samarbete ger användarna mer kreativa möjligheter utan att öka kostnaderna.
 • 2D- och 3D: Unitedprint introducerar interaktiva 2D- och 3D-förhandsvisningar av produkter. Användare kan se och dela sina tryckprodukter i realistiska miljöer, både i 2D och animerat 3D-format.
 • Designmallar: Easyprint erbjuder mer än 12 miljoner gratis designmallar, vilket tillåter användare att skapa en mängd olika digitala och tryckta produkter, från flygblad och visitkort till digitala inbjudningar samt inlägg på sociala medier.
 • Integration av Augmented Reality (AR): Framöver siktar Unitedprint på att integrera AR i sina digitala plattformar, vilket tillåter användare att förhandsgranska 3D-visualiseringar av sina anpassade trycksaker i verkliga miljöer med hjälp av mobila enheter.

Om Unitedprint

Företaget jobbar inom design, marknadsföring, tryck och publicering, och har cirka 300 anställda över hela världen. Man fortsätter att utöka sitt produkt- och tjänsteutbud inom olika sektorer, inklusive fotografi, inredningsdesign, gastronomi, storformatstryck och reklam.

Fedrigoni förnyar sortimentet med texturpapper

Fedrigoni

Vill erbjuda hållbara alternativ med estetisk attraktionskraft.

Italienska Fedrigoni har förnyat sitt sortiment av texturerade papper, Imitlin, med inriktning på lyxförpackningar. Uppdateringen inkluderar Imitlin Glow och Imitlin Metallic, två papper som erbjuder en glänsande respektive pärlskimrande yta. En märkbar förbättring är introduktionen av en läderliknande textur.

Hållbara alternativ till plastförpackningar

Fedrigoni vill främja fiberbaserade alternativ till plastförpackningar. Hela sortimentet är tillverkat av FSC-certifierade fibrer.

Fedrigonis ambition är att erbjuda hållbara alternativ med estetisk attraktionskraft. Det är viktigt att lyxförpackningar uppfyller behoven hos både designers och miljömedvetna konsumenter.

Noga utvalda nyanser

Kollektionen som presenterades vid Luxe Pack i Monaco, inkluderar sex nya nyanser: Vibrant Ochre, Teal Green, Jade Green, Grey Stone, Pink Sand och Ginger Brown. Dessa färger stämmer överens med WGSN Global Colour Forecast.

Mångsidighet

Sortimentet är lämpligt för kartonger, shoppingpåsar, fodral, omslag och anteckningsböcker. Det finns tillgängligt i 17 nyanser med 120 grams ytvikt och fem nyanser i Imitlin Allpack kartong, i upp till 350 gram. Alla varianter erbjuds i fyra texturstilar.

Nytt digitalt B1-skärbord från Intec

Intec 1800

Plockmatic-ägda Intec har lanserat en ny B1+ flatbädds digital skärare, Colorcut FB1180-T, som är avsedd främst för förpackningar, POS-prototyper och lättare produktion inom förpacknings- och kartongtillverkning.

Nyckelfunktioner

 • Multifunktionell: Skäraren har ett huvud med fyra verktyg, som kan skära och biga media upp till 3 mm tjockt.
 • Flexibilitet: Två verktyg kan vara aktiva samtidigt, vilket gör det möjligt för användarna att välja den mest lämpliga kombinationen för olika material. Till exempel kan den passiva kniven paras ihop med det tangentiella bigverktyget för skärning och bigning.
 • Mjukvara: FB1180-T fungerar via Intecs Colorcut Pro-mjukvara. Utrustningen kan styras genom en PC eller direkt via maskinens integrerade användargränssnitt och interna minne.
 • Effektivitet och precision: Skäraren har ett vakuumbord på 800×1.100 mm med kantdetektering och en skärnoggrannhet på 125 mikron. Skärkraften är på 2,5 kg och skärhastighet är på 1.200 mm per sekund.

– Denna modell är den första i en serie skärare som erbjuder ett nytt huvud med fyra verktyg som inkluderar tangentiella verktyg, för djupare skärning och bigning av tjockare substrat. Den har också den nya kraftfulla styrenheten och grafiska gränssnittet som kommer att finnas på alla våra digitala skärmaskiner, säger Terri Winstanley, marknadschef på Intec i ett pressmeddelande.

Bobst lanserar ny version av varmfoliestans för hologram

bobst1

Bobst har lanserat Novafoil 106 H, en ny version av sin folieringsenhet, speciellt utvecklad för hologramapplikationer.

Denna utveckling bygger på den ursprungliga Novafoil 106 med inline varmfoliering, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Modulbaserat system

Det nya systemet inkluderar individuella hologrammoduler, vilket möjliggör användning av upp till tio hologramrullar samtidigt. Detta ökar inte bara effektiviteten genom att minska behovet av flera körningar, utan säkerställer också precision och kvalitet. Varje hologramrulle är utrustad med ett register för perfekt precision, och filmmatningen styrs elektroniskt.

bobst 2

Digital makeready minskar inställningstider

Bobst introducerar också Digital Makeready Tool (DMT). DMT projicerar den digitala layouten för varje jobb direkt på monteringsytan, vilket indikerar var stansarna behöver placeras. Denna innovation minskar inställningstider, ökar noggrannheten och minimerar spill.

Ny 3D-print-teknologi från Durst

durst 1800

Metoden printar objekt droppe för droppe, element för element, och övervinner tidigare utmaningar med materialkompatibilitet.

D3-AM, en del av Durst Group, lanserade nyligen sin Micro Particle Jetting (MPJ) teknologi. Tekniken används för tillverkning av högpresterande keramik genom 3D-print, skriver Durst i ett pressmeddelande.

Durst 3D

Tekniken möjliggör produktion av komplexa och täta komponenter och konstruerar objekt med noggrann precision, droppe för droppe, element för element, och övervinner tidigare utmaningar med materialkompatibilitet, vilket möjliggör skapandet av komponenter som tidigare ansågs omöjliga.

– Med vår närvaro på Formnext med D3 LABII-systemet inleder vi ett nytt kapitel hos Durst: Material Jetting. Vi ser fram emot att skala upp utskriftssystemen, processerna och materialen för att öppna upp en värld av möjligheter, säger Christoph Gamper, vd och delägare i Durst Group.

Billigare provtryck för HP Indigo

GMG HP

Skillnaden i kostnader för proofing mellan att använda HP Indigo och HP Designjet med GMG Colorproof kan handla om hundratals euro per provtryck.

GMG, leverantör av mjukvara för provtryck och färgstyrning, lanserar en produkt anpassad för HP Indigo-användare, kompatibel med HP Designjet Z9+, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nyckelpunkter

 • Skapad för digitaltryck: Att använda en HP Indigo för provtryck är både kostsamt och ineffektivt. Genom att använda GMG Colorproof och en HP Designjet Z9+ printer för att simulera tryckresultatet kan HP Indigo-pressen användas uteslutande för produktion.
 • Kostnadseffektivitet: Skillnaden i kostnader kan handla om hundratals euro per provtryck.
 • Kostnadskalkylator: GMG har utvecklat en kostnadskalkylator för att hjälpa användare att förstå de potentiella besparingarna. Detta verktyg är anpassningsbart, vilket gör det möjligt för företag att mata in sina specifika maskin- och produktionskostnader för en skräddarsydd analys.

– Våra kunder upplever redan besparingar i produktionstid och material genom att använda GMG Colorproof och en HP Designjet Z9+ för provtryck. HP Indigo fortsätter att arbeta med GMG för att maximera effektiviteten och minska den totala ägandekostnaden (TCO) för våra gemensamma kunder, säger Gershon Alon, chef för mjukvarulösningar på HP Indigo.

GMG Colorproof för HP Designjet Z9+ är tillgänglig nu.

Ny snabb inkjetpress från Ricoh

vc8000sTD 1800

En total ökning av produktionskapaciteten med 50 procent jämfört med tidigare modeller, med fokus på produktivitet och minskning av den totala ägandekostnaden.

Ricoh lanserar en ny höghastighetspress, Ricoh Pro VC80000, som är en vidareutveckling av Ricoh Pro VC70000 och är utformad för producera en rad olika typer av trycksaker på bestruket papper i ytvikter upp till 300 gram, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nyckelfunktioner

 • Förbättrad automation, kvalitetskontroll och integration med övrig produktionsutrustning.
 • Senaste generationens färger samt temperaturkontrollerade inkjethuvud.
 • Nyutvecklat torksystem med uppvärmda cylindrar som minskar uppstartstiden med 50 procent.
 • Integrerad scanner för automatiserad kvalitetskontroll och en spektrofotometer för färgkontroll under drift.
 • En total ökning av produktionskapaciteten med 50 procent jämfört med tidigare modeller.
 • Pressen använder maskininlärning och dataanalys för automatiska inställningar samt analys av driftsdata och funktioner för förebyggande underhåll.
 • Ricoh stödjer VC80000 med sina programvarulösningar, inklusive Ricoh Processdirector för arbetsflödeshantering, Ricoh Auto Color Adjuster för färgstyrning och Fusionpro för personalisering.

Christian Haneke från Sattler Media Group, som betatestade Ricoh Pro VC80000, menar att nivån av automatisering som uppnåtts med Ricoh Pro VC80000, kombinerat med upp till 50% högre produktivitet jämfört med nuvarande teknik, förändrar rollen som inkjet har i Sattler Media Groups produktionsportfölj.

Ricoh Pro VC80000 är tillgänglig i Europa från början av 2024.

Printvis nya integration fokuserar på underhållsaktiviteter

PrintVis 1800

Printvis och Dynaway inleder strategiskt samarbete och lanserar mjukvara via Microsoft Appsource.

Printvis, leverantör av ERP-lösningar för tryck- och förpackningsindustrin, har inlett ett strategiskt samarbete med Dynaway, leverantör av mjukvarulösningar för Enterprise Asset Management (EAM), skriver Inkish i en artikel.

Integrationen med Dynaway EAM är tänkt att förbättra produktionsuppföljning och effektivisera underhållsaktiviteter för användare av Printvis MIS/ERP-lösningar.

Nyckelfuntioner

 • Exakt resurshantering för att optimera produktionen.
 • Varje resursenhet kopplas till ett kostnadscenter vilket ger full kontroll av kapacitet, driftstopp och underhållsaktiviteter.
 • All behörig personal kopplad till ett kostnadscenter kan initiera nödvändiga underhållsaktiviteter. Detta ger goda förutsättningar till bättre samarbete mellan olika produktionsteam.
 • En ”Asset Activity Board” uppdateras i realtid och visar pågående och planerade underhållsaktiviteter. Om det inte är möjligt att genomföra en aktivitet flaggas detta omedelbart.
 • Den integrerade mjukvaran finns tillgänglig via Microsoft AppSource, vilket gör den lättillgänglig för företag som vill till att förbättra sin planering av produktions- och underhållsaktiviteter.

Om Printvis

PrintVis system bygger på Microsoft Dynamics 365 Business Central och är skräddarsytt för tryckindustrin, inklusive storformat, etiketter och förpackningar.

Om Dynaway

Dynaways EAM-lösning är byggd för integration med Microsoft Dynamics 365 Business Central. Fokus ligger på att förlänga utrustningens livslängd genom att optimera underhåll för att minska driftstopp och relaterade kostnader.

Adrepublic lanserar tjänst som visualiserar folierade bilar i 3D

car wrap 1800

Adrepublic, en aktör inom fordonsprofilering, erbjuder nu möjligheten att tillhandahålla tredimensionella ritningar och filmklipp, som ger en mer realistisk upplevelse av deras designförslag.

Tekniken syftar till att underlätta för kunderna att fatta beslut genom att ge dem en mer detaljerad och verklighetstrogen vy av potentiella fordonsprofileringar, skriver man i ett inlägg på Linkedin.

”Detta är en helt ny nivå när det kommer till att framställa attraktiva och naturtrogna förslag på fordonsprofilering som verkligen ”gör jobbet” som beslutsunderlag.”

Callas software

www.callassoftware.com

Gop

www.gop.se

storbildsboalget
Storbildsbolaget

042-38 89 70

www.storbildsbolaget.se

TÄNK STORT gör det enkelt

NIZE Equipment

nizeequipment.com

Spandex logo
Spandex Sverige AB

0430-738 00

www.spandex.se

Innovation, kunskap och möjligheter för visuell kommunikation


Nyheter från Spandex Sverige AB:

Foliera bilen digitalt – från idé till beslut på några minuter

Spandex nya breda sortiment av mer hållbara folier

Indukta RGB JPG
Indukta AB

033-23 70 50

www.indukta.se

Produkter som ger kraft åt skapandet

Fujifilm

www.fujifilm.com

HP

www.hp.com

Kornit

www.kornit.com

ACP logo colour white
ACP Systems AB

033-22 21 60

www.acpsystems.se

Hållbar produktmärkning för tillverkningsindustrin

Antalis

www.antalis.se

WEBB Branschkoll logo
Branschkoll

070-566 09 52

www.branschkoll.se

Omvärldsbevakning Print, Promotion & Pack


Nyheter från Branschkoll:

Välkommen till nya Branschtorget