Canon uppgraderar storformatsskrivare med flera nya modeller

Canon Arizona 1300

Enkelt att ändra både media och format snabbt för små ordrar på Canons nya storformatsskrivare i Arizona-serien.

Canon har lanserat två nya modeller i serien Arizona. De nya modellerna Arizona 1300 är utrustade med Flow-teknologi, ett vakuumsystem utan zoner som förenklar hanteringen av media, skriver företaget i ett pressmeddelande.

De nya modellerna finns i sex olika konfigurationer 1340/1360/1380 GTF och 1340/1360/1380 XTF och är utformade för mellanstora tryckleverantörer av storformat. Med Flow-teknologin kan användare snabbt ändra media och format, vilket underlättar produktion av korta serier.

Utskriftshastighet på upp till 52,8 kvm per timme är möjlig, på styva eller flexibla material, upp till en storlek av 1,25 x 2,5 meter med Arizona GTF eller 2,5 x 3,08 meter med XTF.

Med FLOW-teknik går det mycket snabbare att ändra utskriftsmaterial och bordsstorlek. Eftersom det inte finns några vakuumzoner krävs mycket mindre maskning och tejpning, något som reducerar insatser, tidsåtgång och kostnader, skriver Canon.

Arizona 1300-serien innehåller, bland flera andra nyheter, också ett gränssnitt (API) för redovisning, som ger data om bläckförbrukning och produktionstid, för bättre kontroll över förbrukning och ekonomi.

En av Canons kunder som använt FLOW-tekniken är Wiking Reklam i Sverige.

– Genom att installera Arizona 2380 har vi ökat vår produktivitet med upp till 30 procent, eftersom vi med Flow-tekniken har mindre manuellt arbete när vi ändrar format, säger Jens Filipsson, ägare av Wiking Reklam i Sverige.

Nya tonerpressar i mellansegmentet från Fujifilm

Fujifilm revoria ec1100 2

Lyfter fram sin långa erfarenhet inom utveckling av tonerteknologier.

Fujifilm har introducerat två nya mellanklassmodeller: Revoria Press EC1100 och Revoria SC170/180. Båda modellerna har senaste tiden visats på mässor över hela Europa, inklusive Sign&Print i Sverige, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Revoria Press EC1100, mångsidig med prestanda

 • Utskriftshastighet på upp till 100 sidor per minut på både bestruket och obestruket papper.
 • Kan skriva ut på en mängd olika medier, från tunna flygblad till tjocka visitkort, och hanterar längre papper (350 gram upp till 660 mm, 300 gram upp till 864 mm).
 • 10-bitars rendering som producerar upp till 1.024 halvtoner och en utskriftsupplösning på 2.400 dpi.
 • Energieffektiv EA-Eco Toner som, enligt Fujifilm, producerar utskrifter jämförbara med offsettryck.

Du hittar mer info här.

Revoria Press SC170/180, kompakt och produktiv

 • Kompakt press som kan leverera upp till 80 sidor per minut.
 • Stödjer olika pappersstorlekar, från mindre än ett vykort till 1200 x 330 mm banderollpapper. Beroende på konfigurationen kan den skriva ut enkelsidigt långt papper eller dubbelsidigt långt papper.

Du hittar mer info här.

– Taro Aoki, chef för digitala presslösningar på Fujifilm Europe, lyfter fram Fujifilms sex decennier långa erfarenhet inom utveckling av tonerteknologier. Denna expertis har möjliggjort för företaget att snabbt utveckla sina marknadserbjudanden, vilket säkerställer att de nu kan tillgodose ett brett spektrum av produktions- och investeringsbehov.

Två nya UV-skrivare från Mimaki

mimaki uv

Rulle-till-rulle med fokus på hållbara, lönsamma och mångsidiga utskriftslösningar.

Mimaki Europe, leverantör av inkjetskrivare, skärplotters och 3D-skrivare, har introducerat två nya UV-skrivare: UCJV330-160 och UJV100-160Plus. Enligt Mimaki uppfyller skrivarna industrins växande behov av hållbara, lönsamma och mångsidiga utskriftslösningar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

UCJV330-160, hastighet och mångsidighet

 • Integrerad skrivare och skärplotter med fokus på produktion av skyltar.
 • Hastighet på 28 kvm per timme i fyrfärg och 18 kvm per timme med vitt och/eller transparent färg.
 • Stödjer utskrifter på material utan PVC och har vit och transparent färg som standard. Den kan skriva ut på PET, PU, tyg och även obestruket papper.
 • Funktioner som 2.5D (för textur), vattenstämplar, 5-lagers utskrift och konturskärning ger användarna många utskriftsalternativ.
 • Förmåga att automatiskt växla från utskrifts- till skärläge för ökad effektivitet.

UJV100-160Plus – Låg energiförbrukning med utökad funktionalitet

 • Låg energiförbrukning på endast 0,5 kW, betydligt mindre än andra skrivare på marknaden.
 • Funktion för färgreducering som kan minska förbrukningen med upp till 50%.
 • Integration med Mimakis CG-AR skärplotter effektiviserar utskrift- och skärning. ID Cut-funktionen garanterar automatiska utskrifts- och skäroperationer, vilket minimerar risken för misstag.
UJV100 160 1800 2
UJV100-160Plus

– Hos Mimaki är vi engagerade i att stödja övergången till UV för att säkerställa en mer hållbar, effektiv produktion. UJV100-160Plus och UCJV330-160 är de senaste resultaten av våra ansträngningar att utvidga de UV-utskriftsalternativ som finns tillgängliga, säger Arjen Evertse, försäljningschef, Mimaki Europe

UCJV330 160 1800
UCJV330-160

Heidelberg släpper nya digitalpressar – Versafire LP och LV

Versafire 1800

Enligt Heidelberg är deras integrerade lösningar är ett måste för den som vill använda offset- och digitaltryck effektivt tillsammans.

Heidelberg har presenterat de nyaste pressarna i Versafire-serien. Dessa nästa generations pressar är efterföljare till EP- och EV-modellerna från 2018, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nyckelpunkter

 • Integration: Versafire LP och LV är särskilt utformade för att sömlöst integreras med befintliga offsetbaserade arbetsflöden. Detta möjliggör en snabb omställning från offset till Versafire på bara några sekunder.
 • Samarbete med Ricoh: Utvecklade i partnerskap med Ricoh som också byggt pressarna. De är byggda för att kunna producera parallellt med existerande offsetpressar och ta över jobb om det krävs.
 • Digitalt gränssnitt (DFE): Integrationen med befintliga pressars arbetsflöden underlättas av en förbättrad version av Heidelbergs Prinect Digital Frontend (DFE).
 • Funktioner: Båda Versafire-modellerna har förbättrade specifikationer som 2.400 x 4.800 dpi, automatisk registrering, kalibrering och färgkontroll. Dessutom kan de fyllas på med toner och papper under drift.
 • Versafire LP baseras på Ricoh Pro C9500. Den kan uppnå hastigheter på upp till 4.500 ark per timme i A3 och 8.100 i A4. Detta översätts till en maximal månadsvolym på cirka 1,3 miljoner A3-ark. LP kan hantera ytvikter på upp till 470 gram.
 • Versafire LV behåller konfigurationen CMYK + 1 och är baserad på Ricoh Pro C7500. Dess femte färg kan användas för 7 olika spotfärger. Högsta hastigheten är 3.180 ark per timme i A3 och 5.700 i A4.

– Våra integrerade lösningar är ett måste för den som vill använda offset- och digitaltryck effektivt tillsammans. Det beror på att Heidelberg har omfattande kunskap när det gäller båda dessa tryckmetoder, vilket gör oss unika inom branschen, säger Heidelbergs vd Ludwin Monz.

Ny digital etikettpress från Bobst

Bobst 1800

Riktar sig till företag som är nya inom digitaltryck och de som ersätter äldre pressar.

Bobst presenterade sin nya digitala etikettpress, Digital Expert 340, på Labelexpo i Bryssel, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Digital Expert 340

 • En inkjetpress med en kapacitet på 65 meter per minut som standard, men kan uppgraderas till 100 meter per minut. Upplösningen är 1.200 x 1.200dpi.
 • Erbjuder möjligheten att inkludera en flexomodul och finns i konfigurationer med fyrfärg plus vitt eller sex färger plus vitt.
 • Målsättningen är att locka företag som är nya inom digitaltryck och de som ersätter äldre pressar. Priset kommer att vara konkurrenskraftigt jämfört med mellanklasspressar inom UV-inkjet.
 • Utskriftsmodulen för vitt kan eftermonteras på befintliga Digital Master-maskiner.

Bobst nämner också sitt samarbete med Avery Dennisons ADLinrSave som erbjuder en process för premiumetiketter utan liner. Dessutom avslöjade Bobst planer på att introducera ett nytt sortiment av miljövänliga digitala UV-färger i början av 2024, vilket är i linje med de förväntade nya EU reglerna.

Nya pappersbaserade skyltmaterial från Gop

gop 1800

Mångsidiga material optimerade för användning både inne och ute.

Gop, normalt med fokus på plastmaterial, lanserar två pappersskivor optimerade för den grafiska industrin. Gop Paperboard by Oppboga är designad för inomhusbruk. Gobond Ecopaper är en utomhusvänlig produkt, med en livslängd på 30 år, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Gop Paperboard by Oppboga

 • Optimerad för displayer och skyltar i inomhusmiljö.
 • Lämplig för bigning, stansning och perforering.
 • Användbar för att skapa 3D-konstruktioner.
 • Tillverkad av FSC-certifierat papper.
 • 100 procent återvinningsbar.
 • Bestruken tre gånger på varje sida för optimala tryckresultat.

Gobond Ecopaper

 • Lämplig som permanent externa skyltmaterial.
 • Helt tillverkad av papper.
 • 60 procent av materialet kommer från återvunnen råvara.
 • Teknisk livslängd är 30 år i utomhusmiljö.
 • FSC-certifierad.

– Vi är väldigt glada över att kunna inkludera dessa pappersbaserade produkter till vårt sortiment. Det är två material där kreativitet och miljöansvar går hand i hand, säger Martin Gut, produktchef Industri & Reklam på Gop.

HP utökar Latex-sortiment och lanserar e-handelsplattform

HP Latex 630 W 1800

Med fokus på skyltar, dekorer och att förstärka tryckeriers närvaro online – med nya sätt att hantera beställningar och automatisera jobb.

HP lanserar nya 630-serien som beskrivs som en instegsmodell som har fokus på fördelarna med användning av vit färg för skyltar och dekorer. I samband med denna lansering introduceras även HP PrintOS Design & eCommerce, en plattform skapad för att förenkla och förstärka tryckeriers närvaro online, skriver företaget i ett pressmeddelande

Finns i flera varianter – inklusive en med inbyggd skärfunktion (Print & Cut).

Nyckelpunkter

 • Hållbarhet. Vattenbaserad färg med minimala kemiska utsläpp, miljöcertifieringar, kartongbaserade patroner gjorda av 100 procent återvunnet och återvinningsbart material.
 • Kompakt och prisvärd. Många funktioner i en mer kompakt och plånboksvänlig modell.
 • Mångsidighet och effektivitet. Latex 630 erbjuder, förutom vit färg, ett automatiserat laddningssystem och god bildkvalitet med HP Pixel Control-teknologi.
 • HP PrintOS Design & eCommerce: Denna molnbaserade plattform erbjuder ett enkelt gränssnitt och integration med befintliga onlinebutiker.

– Vi spenderar mycket tid på att lyssna på vad tryckerier behöver för att växa, och ett viktigt område var att utveckla deras e-handel. HP Print OS Design & eCommerce är vårt svar, som ger ett enkelt sätt att förbättra deras onlinebutik, samt nya sätt att hantera beställningar och automatisera jobb, säger Daniel Martinez, ansvarig för storformat hos HP.

HP Latex 630-serien finns tillgänglig globalt från den 19 september. HP PrintOS Design & eCommerce kommer att lanseras i utvalda regioner i november.

Ny press från Ricoh med fokus på färgrymd och förbättrad mjukvara

ricoh pro c7500

Ricoh har lanserat sin nya digitala tryckpress, Ricoh Pro C7500, riktad mot kommersiella tryckerier.

Den nya modellen erbjuder en rad förbättringar som ska möta behovet av högre kvalitet och effektivitet i dagens produktionsmiljö, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nyckelpunkter

 • Färgrymd: Maskinen är kompatibel med Ricohs specialtoners som bidrar till större färgrymd och bättre färgåtergivning. Inklusive vit, klar, osynlig röd, guld och silver.
 • Materialhantering: En ny funktion är det elastiska mellanliggande överföringsbandet som kan hantera papper med en ytvikt upp till 470 gram.
 • Operativsystem: Pressen levereras med det nya Ricoh Graphic Communications Operating System (GC OS), som gör det enklare och mer effektivt att använda pressen.
 • Fjärråtkomst: Pressen kan fjärrstyras och uppdateras kontinuerligt.
 • Digital Front End (DFE): En ny kraftfull DFE har utvecklats i samarbete med Fiery, vilket förenklar och ökar effektiviteten.
 • Mjukvara: Maskinen stöds av flera programvarualternativ som Ricoh Supervisor, Ricoh TotalFlow Production Manager och FusionPro, vilket hjälper kunderna att få ut det mesta av sin investering.

– Dessa spännande nya funktioner har utvecklats för att möta utmaningarna i dagens produktionsmiljö. Större färgrymd gör att man har större produktionsmöjligheter, samtidigt som nya GC OS hjälper till att minska arbetsbelastningen och effektivisera verksamheten, säger Eef de Ridder, vd, Graphic Communications Group, Ricoh Europa.

Ricoh Pro C7500 visades upp på Sign & Print i Stockholm under veckan och kommer att finnas tillgänglig i Europa från och med november.

Ny flatbäddsplotter från Secabo

secabo dtf multicut pro

Kan arbeta med rullmaterial och riktar sig till de företag som inte har behov av industriell utrustning. Kan skära allt från transfers och vinyler till PET-film och sublimeringspapper.

Nya DTF Multicut Pro från Secabo är en flatbäddsplotter med transportband för rullat media, som gör det möjligt att automatisera en del av det manuella arbetet med att framställa DTF-transfers.

Produkten är unik på marknaden i och med att den kan arbeta med rullat material och riktar sig till de företag som inte har behov av industriell utrustning, skriver återförsäljaren Folier.se i ett pressmeddelande.

Om utrustningen

Maskinens transportband drar in det tryckta materialet upp på skärytan från en rulle, där den läser av registreringsmärken och skär ut de olika transfermotiven.

Secabo DTF MultiCut Pro Cutting Coil 1800 1

Secabo DTF MultiCut Pro har en högupplöst kamera som läser av registreringsmärken eller QR-koder och hämtar motsvarande skärjobb. Motiven skärs med hög hastighet, 30-60 sekunder för en skäryta på 60×88 cm.

Utöver DTF-film, kan DTF MultiCut Pro även skära andra material, som vinyler, PET-film, sublimeringspapper med mera.

Tyska Secabo erbjuder en mängd olika maskiner som är utformade för att möta behoven hos användare inom textiltryckeri- och reklambranschen.

Läs mer om produkten här.

Foliera digitalt med ny lösning från Kurz och Xeikon

Xeikon Kurz 1800

Livsmedelssäkert alternativ till konventionell varmfoliering.

Xeikon, i samarbete med Kurz, lanserar en ny digital metalliseringsteknik för etikettproduktion. Genom att använda Xeikon Titon tonerteknologi i kombination med Kurz Digital Metal-teknik, kan man erbjuda ett livsmedelssäkert alternativ till konventionell hotfoil, skriver Xeikon i ett pressmeddelande.

Nyckelfunktioner

 • Kombinerar Kurz Digital Metal-teknik med Xeikons TX500 digitala press för produktion av högkvalitativa etiketter.
 • Kostnadseffektivt alternativ till traditionell varmfoliering.
 • Den första digitala metalliseringstekniken, enligt Xeikon, som erbjuder en säker lösning för livsmedels- och dryckesetiketter.
 • Funktioner som variabel foliering möjliggör personliga etiketter och säkerhetselement.
 • Inget behov av stansverktyg eller särskilda anpassningar till utskriftsfiler reducerar kostnad, spill och produktionstid.
 • Kan appliceras på en mängd olika substrat, inklusive obestruket papper.

– Varumärkesägare vill maximera intrycket på butikshyllan med design som glänser och glittrar. De vill också komma ut på marknaden snabbare, till en lägre kostnad, säger Jeroen Van Bauwel, utvecklingsdirektör hos Xeikon.

Zetatrade är agent för Kurz i Sverige och Norge.

Roland DG lanserar kompakt och mångfasetterad skrivare

Roland desktop

Kan användas för ett brett spektrum av produkter som t-shirts, affischer, klistermärken och etiketter.

Roland DG Corporation, leverantör av bland annat storformats inkjetskrivare, har introducerat BN2-20 och BN2-20A skrivbordsskrivare/skärare till sitt VersaSTUDIO-sortiment, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nyckelfunktioner

 • Utskriftshastigheten är nästan 4 gånger högre än sina föregångare.
 • Kan användas för ett brett spektrum av produkter som t-shirts, affischer, klistermärken och etiketter.
 • Enkel och användarvänlig design.
 • Medföljande mjukvara som även inkluderar en designmodul.
 • Molntjänsten Roland DG Connect ingår för en mer proaktiv metod för felsökning och övervakning av skrivarens status.
 • Kunderna kan välja mellan modeller med 4 eller 5 färger.

– Med uppdaterade funktioner för produktivitet och användarvänlighet öppnar BN2-serien för större kreativitet. Vi kommer att fortsätta expandera vårt VersaSTUDIO-sortiment för att hantera våra kunders utmaningar, säger Tony Miller, president för Roland DG:s globala försäljnings- och marknadsföringsverksamhet.

WEBB Branschkoll logo
Branschkoll

070-566 09 52

www.branschkoll.se

Omvärldsbevakning Print, Promotion & Pack


Nyheter från Branschkoll:

Välkommen till nya Branschtorget

Fujifilm

www.fujifilm.com

Ricoh

www.ricoh.com

Kornit

www.kornit.com

Spandex logo
Spandex Sverige AB

0430-738 00

www.spandex.se

Spandex tillhandahåller innovation, kunskap och möjligheter på den globala marknaden för visuell kommunikation


Nyheter från Spandex Sverige AB:

Spandex nya breda sortiment av mer hållbara folier

HP

www.hp.com

Edvard Logo
Edvard Schneidler AB

08-632 51 00

eschneidler.se

Kompetens och lösningar till grafisk industri


Nyheter från Edvard Schneidler AB:

Ny CTP-serie från Fujifilm

Gop

www.gop.se

NIZE Equipment

nizeequipment.com

Callas software

www.callassoftware.com

Antalis

www.antalis.se

storbildsboalget
Storbildsbolaget

042-38 89 70

www.storbildsbolaget.se

TÄNK STORT gör det enkelt