Branschmingel på Nordic Profile Fair

Massa overview

Här är ett axplock av saker du (eventuellt) missade på Nordic Profile Fair i förra veckan, häng med hela vägen från Jönköping till Frankrike via brodyr, godis och reflexer.

Coloreel

Det första jag gjorde var såklart att besöka den stora snackisen, Coloreel, som var där och hade smygpremiär av sin Coloreel Unit, inför den stora lanseringen i Paris i september.

Coloreel
Till vänster: Conny Svanberg, brodyrexpert. I mitten: Själva enheten. Till höger: William Kedmalm, Serviceingenjör.

Jag genomförde en kortare intervju med dessa herrar.

Produktnamnet Embroline syns inte längre i er marknadskommunikation, hur kommer det sig?

– Vi har gått över till vårt företagsnamn, Coloreel, och maskinen kommer initialt att kallas för Coloreel Unit. 

Från vilket segment av textilbranschen har intresset varit hetast än så länge?

– Alla som sysslar med brodyr såklart, men modebranschen är de som hittills visat mest intresse. 

Kommer det vara billigare att använda er tråd, jämfört med att mata brodyrmaskinen med en redan färgad tråd?

– Exakta prisuppgifter på tillverkningskostnader är inget vi kan diskutera just nu, men det finns många fördelar som inte har med pris att göra, exempelvis så slipper du ställtiden, du slipper klippa tråden och vårt sätt att färga tråden är bättre för miljön. 

Vad kommer en enhet kosta?

– Mellan tummen och pekfingret kommer en enhet kosta 20.000-25.000 euro, det beror på hur mycket utbildnings- och servicebehov kunden har. Och egentligen är det inte oss du ska fråga, vi är tekniker och inte återförsäljare. 

Hur fungerar samarbetet med Scanfil?

– Scanfil sköter stora delar av produktionen, de har byggt upp en hel linje som ska tillgodose våra behov och de gör kontinuerliga tester för att säkra kvalitén, vi känner oss väldigt trygga med Scanfil. 

Hur många enheter är förbeställda?

– Vi kan inte gå in detaljer eller avslöja företagsnamn, men vi har fått in många förfrågningar och kommer börja leverera under 2019.

Kunderna märker inget, men jag märker det tydligt

Promotiv
Jonatan Lindblom KAM på Promotiv.

Efter Coloreel hittade jag Jonatan på Promotiv som berättade mer om den omstrukturering som pågår inom koncernen.

– Jag märker det jättemycket, jag har ny chef, jag har nytt back office. Men kunderna märker ingen skillnad ännu, när det är klart kommer det bli bättre för dem, men just nu märks förändringen främst för oss på insidan.

Lakritsstänger och feedback

Peter Eurosweet e1534507111826
Peter Eichenberger, Eurosweet.

Sen träffade jag Peter på Eurosweet som bjöd mig på en fantastiskt god lakritsstång och berättade att han precis levererat 10.000 sådana till Köpenhamns ”S-bane”, som resenärerna ska få när de kliver av tåget som tack för att de åker.

Sen kom Peter med lite feedback kring vad som skulle kunna göra Branschkoll Promotion ännu bättre. Han efterfrågade bland annat: Lite kortare artiklar, tydligare rubriker och fler nyheter från Europa.

– Jag vill få en snabb överblick av vad som hänt, ”I korthet” tycker jag är bra. Och överlag så tycker jag Branschkoll Promotion är bra, du kanske borde testa köra en prova-på-kampanj så att fler kan få testa att ta del av nyheterna i någon månad. Då kommer ännu fler förstå att det är en bra tjänst.

Viktigt med mässor, men jag förstår också att inte fler är här

Falk Ross
Pia Gyrulf, Falk & Ross.

Inte allt för långt från Eurosweet stod Pia Gyrulf från Falk & Ross, hon berättade att mässan varit toppen än så länge och att alla var trevliga och att man snabbt fick hjälp om exempelvis något displaymaterial krånglade. Dessutom så tyckte hon samtalen höll hög kvalitet och att man fick tid till att faktiskt prata med kunderna, till skillnad från exempelvis på PSI där allt går så fort och man i princip bara hinner byta visitkort.

Pia sa också att hon förstod att det inte var så många textilare på plats, mässor kostar pengar och tid och det är ju inför våren som de flesta nyheterna i kollektion släpps.

– Vi valde ändå att åka hit, det skadar aldrig att synas och jag är glad att vi gjorde det.

Pia låter även hälsa att de fortfarande söker en sales agent i Sverige.

Patenterade reflexer

Soft Reflector
Helina Saarniit visar upp sin reflex som hänger på väskan tillsammans med en elefant.

Därefter träffade jag Helina Saarniit från det estländska bolaget Softreflector, hon ville slå ett slag för deras patenterade reflexer som man sätter på skorna och för att reflexer mer och mer blir en modedetalj, snarare än något ”töntigt”.

Ännu mer reflexer

Headwear
Det senaste inom mössteknologi.

Reflexer tycks vara populärt, här visar Headwear upp en mössa de tror mycket på inför i år. Allt vitt på mössan är små små reflexer som lyser upp när de träffas av en strålkastare.

– På så sätt syns man i mörkret utan att behöva gå omkring med en traditionell reflex, smart va?

Små men kraftfulla

Kathrin Burkhardt på Pixika, visar upp en av tvillingarna i högtalarduon.

Slutligen så träffade jag Kathrin på Pixika som sa att jag inte skulle bli rädd bara för att Pixika var ett franskt bolag, jag svarade att jag inte är fullt så lättskrämd. Hon ville slå ett slag för deras små bluetooth-högtalare, som kallas Twins. Två sådana små skapade ett betydligt kraftfullare ljud än vad man kanske kan tro.

Sammanfattning

Då var det slut på branschminglet från denna (enligt tillfrågade deltagare) lyckade mässa. Särskilt onsdagen ska ha varit bra, och via ryktesvägen hörde jag det talas om 980 unika besökare under onsdagen. Något som ska vara en obekräftad rekordsiffra för en sommar-mässa.

Tack för denna gången önskar Branschkoll Promotion.

Lagom mix i marknadsföringen skapar bäst effekt – visar ny forskningsrapport

100 watt 1800

Vilken typ av kommunikation driver bäst effekt? Här är svaret och marknadsföring offline står starkt. Mycket starkt.

redaktionen@branschkoll.se

Svensk bild-app med eget tryckeri i samarbete med telekombolag

Når 29 miljoner användare genom partnerskapet.

redaktionen@branschkoll.se

Detta är en fossilfri transport

Postnord leverans 1800
Ämnen i artikeln: Postnord

Branschöverenskommelse definierar konceptet – ska eliminera otydliga och missvisande miljöpåståenden.

Ämnen i artikeln: Postnord
redaktionen@branschkoll.se

Postnord först med Svanenmärkta e-handelstransporter

Postnord svanen
Ämnen i artikeln: Postnord
Ämnen i artikeln: Postnord
redaktionen@branschkoll.se

Pressbyråns affischer blev viral succé

Pressbyran Kanelkampanj 2023 1800

Pressbyråns senaste kampanj för kanelbullens dag blev en total succé. Först stals affischer på stan – nu säljs en kollektion på auktion.

Resumé skrev i förra veckan om kampanjen som ”utsatts för stöldvåg”.  Byrån Åkestam Holst hade gjort en pastisch av fransk parfymreklam och det gillades av passerande som helt enkelt tog med sig affischerna hem.

– Responsen har varit fantastisk, även med Pressbyrå-mått mätt. Många kunder har hört av sig och efterfrågat materialet eller de digitala filerna för att kunna skriva ut själva. Att våra utomhusaffischer är så här heta är ovanligt även för oss, säger Lennart Schultz, marknads- och kommunikationschef på Reitan Convenience Sverige till Resumé.

Säljs på Tradera

Nu säljs de fyra motiven på Tradera – tryckta exklusivt och inramade för att kunna hängas upp på väggen direkt. Pengarna från det vinnande budet doneras till Håll Sverige Rent.

Du hittar auktionen här.

Tomma ramar pa tunnelbanan 1800
Tomma ramar i rulltrapporna. Bild: Pressbyrån
redaktionen@branschkoll.se

Plockmatic anställer marknadschef

John Elliot 20230926 135851987 iOS 1800
Ämnen i artikeln: Plockmatic

Plockmatic Group har utsett John Elliot att ansvara för koncernens marknadsföring.

Rekryteringen sker i en viktig fas för företaget som fortsätter att expandera globalt, skriver man i ett pressmeddelande.

John Elliot har över 17 års erfarenhet av B2B-marknadsföring och kommer senast från en roll som marknadschef på 3nine AB.

– Jag ser fram emot att bidra till företagets globala expansion och stärka dess varierade varumärkesportfölj, säger John Elliot.

Ämnen i artikeln: Plockmatic
redaktionen@branschkoll.se

Visual Art tecknar avtal med Alko för digitala skärmar i butik

Visual art 1800
Ämnen i artikeln: Visual Art

Visual Art har ingått ett avtal med Alko, den finska statsägda alkoholförsäljaren, för att modernisera och förbättra företagets digitala medienätverk i butikerna. Avtalet, som har ett årligt värde på cirka 150 000 euro, kommer att se Visual Art konvertera 200 digitala ytor i 72 butiker över hela Finland.

– På bara fyra veckor kunde vi konvertera 200 digitala ytor i 72 butiker över hela Finland till Signage Player, säger Andreas Ström, Chief Revenue Officer på Visual Art Group i ett pressmeddelande.

Visual Art kommer att hantera underhållet av det digitala medienätverket och vidareutveckla mjukvaruplattformen Signage Player, medan Fite (som man vann upphandlingen tillsammans med) tar ansvar för utrustningsunderhåll och nya skärminstallationer.

Ämnen i artikeln: Visual Art
redaktionen@branschkoll.se

Zetadisplay förvärvar österrikiska Peakmedia

Malmö-baserade Zetadisplay har köpt Peakmedia, ett framstående digital signage-företag i Österrike. Affären, som finansieras genom Zetadisplays befintliga lånefaciliteter, syftar till att stärka företagets närvaro i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz).

Zetadisplays vd, Per Mandorf, framhåller att förvärvet kompletterar företagets tillväxtstrategi i DACH-regionen. Peakmedia, som har kunder även i södra och östra Europa samt på Balkan, tillför en attraktiv kundportfölj och möjligheter till gemensamma tillväxtinitiativ.

För Peakmedia är affären en del av deras tillväxtstrategi och en möjlighet att stärka sin marknadsposition. Företaget kommer initialt att fortsätta under sitt nuvarande varumärke som en del av ZetaDisplay.

Peakmedia grundades 2012 och har nu cirka 9.000 aktiva licensierade installationer. De erbjuder en rad tjänster som spänner från konceptdesign till installation och innehållsproduktion inom digitala skyltar enligt ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se

Allt tuffare läge för nyhetstidningar på papper

Dagstidning

Kvällstidningarna slutar med söndagstidning på papper – och i glesbygden är den helt på väg bort. Slutet för nyheter på papper närmar sig. Vissa aktörer håller hårdare i papperet än andra.

redaktionen@branschkoll.se

Xerox köper ut Icahn för 6 miljarder

Xerox Adaptive CMKY Plus Technology for PrimeLink output mid 1800
Ämnen i artikeln: Xerox

Xerox återköper alla sina aktier som ägs av Carl Icahn för 542 miljoner dollar.

Ämnen i artikeln: Xerox
redaktionen@branschkoll.se