Branschkollpodden: Storyn om det nischade SaaS-bolaget – vår specialitet är webbshoppar med extremt många produkter

Alexander Giers vd och grundare av Unitedprofile gästar Branschkollpodden.
Alexander Giers vd och grundare av Unitedprofile gästar Branschkollpodden.

Alex Giers vd och grundare av Unitedprofile gästar Branschkollpodden och pratar om de senaste tekniska innovationerna, vad Unitedprofile jobbar på nu och hur profil och workwear skiljer sig åt ur ett UP-perspektiv.

Lyssna nedan, på Spotify eller Apple Podcast.

Vad sker inom teknikutveckling hos er specifikt och i samhället i stort?

– Mycket handlar om data och hur vi ska hantera den och presentera den. Leverantörererna leverear mer och mer komplett data förmodligen på grund av att de har bättre system och kan få fram mer inforamtion om produkterna, material, lagersaldo och så vidare, säger Alex Giers och fortsätter:

– Vi uppmuntrar dem att komma in med så mycket data som möjligt och det kommer in allt mer, prislistor exempelvis som ska stämma mot varenda kund man har, inte bara en generalisering utan det blir mer precist. Att hantera importer är det vi är experter på och vi har lagt enorma resurser på att hantera stora mängder data.

Logoverktyg är det något ni har funderat på?

– Efterfrågan finns men det är fortfarande begränsad, vi försöker ofta förklara för de som frågar att det mest blir ”lek med en bild” och vem bär då ansvaret för eventuella feltryck? För vi kan inte lova att om du lägger loggan på ett visst ställe så går det att trycka där eller blir helt exakt. Dessutom kommer priserna ändra sig från de listor vi har. Eftersom efterfrågan är så pass liten är det svårt att säga när det skulle bli aktuellt, men den dagen vi gör det kommer vi göra det pefekt!

Hur ser en modern kundshopp ut? Är det lika hett?

– Det kommer mer och mer krav på hur det ska fungera eftersom våra kunder får in större konton och andra krav. Och det är något vi har utvecklat och kan bemöta idag. Blir ofta speciallösningar så nu kan vi anpassa oss efter kundernas behov på ett annat sätt. Efterfrågan på kundunika lösningar ökar, det märks och att det blir allt vanligare att kunna använda den typen av lösningar.

Vad är årets julklapp hos Unitedprofile?

– Det blir väl gåvokortet, även om det är lite för tidigt att säga det. Senaste åren har det gått från att vara vissa produkter som trendade det år till att gåvokorten mer eller mindre har tagit över. Och det är kanske förståligt eftersom du då låter personalen göra ett eget val istället för att någon ska välja ut vad alla anställda vill ha. Svårt att se att en fleecefilt eller jättehäftig termos skulle kunna konkurrera ut gåvokortet.

– Vi märker också att ÅF allt mer efterfrågar att kunna erbjuda sina kunder sitt egna gåvokort som är specifikt framtagna för specifika kunder. Och det är en trend jag är övertygad om att den kommer öka, säger Alexander Giers vd på Unitedprofile.

Stockholmstryckerier inleder samarbete

samarbete

Slår sina påsar ihop för effektivitet och tillväxt.

redaktionen@branschkoll.se

Tillfälliga permitteringar hos finska pappersbruk

Ämnen i artikeln: Metsä Group

Beslutet påverkar 1.100 anställda på sju bruk.

Ämnen i artikeln: Metsä Group
redaktionen@branschkoll.se

Durst investerar i solkraft

Durst solceller
Ämnen i artikeln: Durst

Durst ar installerat en solpanelsanläggning på sitt huvudkontor.

Durst Group, tillverkare av digitala tryck- och produktionsteknologier, har installerat en solpanelsanläggning vid sitt huvudkontor i Brixen, Sydtyrolen, Italien, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Anläggningen, en av de största i Sydtyrolen, förväntas producera över 1.700 MWh energi årligen, vilket motsvarar över 50 procent av Durst Brixens energibehov och motsvarar elbehovet för 550 hushåll. Anläggningen, som består av 3.410 moduler, kommer att använda 70 procent av den genererade energin för egen konsumtion, med de återstående 30 procenten tillgängliga för inmatning eller framtida lagring.

Vi är stolta över att kunna minska vårt koldioxidavtryck och därmed ha en positiv inverkan på miljön, säger Christoph Gamper, vd för Durst Group.

Ämnen i artikeln: Durst
redaktionen@branschkoll.se

Digitala annonsmarknaden mogen – här är nivån

ad 24

Investeringar i digital marknadsföring har dubblats de senaste fem åren – men mixen med traditionella medier stabiliseras nu.

redaktionen@branschkoll.se

Punamusta Media köper upp digitalbyrå – fokuserar nu ännu mer på digitala lösningar

Punamusta Media, som också är en av Finlands större tryckeriaktörer, satsar allt mer på digitala tjänster.

redaktionen@branschkoll.se

Ny inkjetpress för kartong betatestas – kommersiell lansering i höst

Durst KBA
redaktionen@branschkoll.se

Ricoh och Toshiba bildar världens största tillverkare inom kontorsprint

Office printer
Ämnen i artikeln: RicohToshiba

Slår samman utveckling och produktion av skrivare för kontor i gemensamt bolag.

Ämnen i artikeln: RicohToshiba
redaktionen@branschkoll.se

Reklambyrånätverk och chiptillverkare bygger AI-driven innehållsmotor för reklam

NVIDIA Content Engine Hero 1800
Ämnen i artikeln: AINvidia

Kommer att driva extremt snabb och storskalig produktion av reklam. ”Skapar 10.000 versioner av budskap på bara några minuter”.

Ämnen i artikeln: AINvidia
redaktionen@branschkoll.se

Skyltmax prisas för sitt hållbarhetsarbete

Ämnen i artikeln: Skyltmax
Ämnen i artikeln: Skyltmax
redaktionen@branschkoll.se

Potentiell FOMO bland leverantörerna efter PSI 2023 – mer än halva mässhallen redan uppbokad

PSI schema 2023
Ämnen i artikeln: MässaPSI

PSI är mer än ett halvår bort ändå säger mässan att man har höga bokningsnivåer inför mässan i januari 2024.

Närmare bestämt så har, med åtta månader kvar till mässan, mer än 50 procent av ytan i mässhallen redan bokats upp, vilket är ungefär lika många som dök upp totalt förra året.

När PSI äntligen kunde hållas 2023 för första gången på tre år efter att branschmässan haft exceptionell otur med pandemins toppar och dalar, där de flesta mässor ändå lyckades hålla något event under pandemin, så var den stora snackisen att det var få leverantörer med lika många besökare. De leverantörer som var där var desto gladare och kanske är det känslan av att man missade något som ligger bakom att så många redan har bokat upp sig.

Enligt PSI själva speglar bokningsnivåerna branschens starka återhämtning efter pandemin, kanske är det en blandning.

LÄS OCKSÅ: PSI 2023 – ”Utställarna jublade”

Mässan pågår från 9-11 januari och hålls som vanligt i Düsseldorf och bland utställarna sägs det vara stort engagemang från både kända namn och nykomlingar. En av återvändarna är tyska Jung som varit en frekvent besökare men som tog ett år ”off” förra mässan, nu säger bolaget att de ska lansera en helt ny företagsidentitet under mässan.

Förutom tyska tungviktare är även några internationella namn klara för mässan, däribland New Wave Group-ägda Toppoint tillsammans med bland annat Anda och Umbrella.

Extra krut kommer läggas på textila produkter

Enligt uppgift kommer man lägga lite extra krut på textila produkter under mässan nästa år efter att 60 procent av besökarna efter senaste mässan sagt att de var extra intresserade av just textila produkter.

Bland annat kommer man ha en ”Textile Village” där textiltillverkare, varumärken och leverantörer kan visa upp sina kollektioner för 2024 med mera.

Stort fokus på juridiska frågor

Vidare säger man att man kommer fokusera på juridiska frågor där besökarna kan förvänta sig ”värdefull information om den europeiska marknaden, inklusive uppdateringar om leverantörskedjan och due diligence, klarläggande av produktansvar, produktmärkning och testning samt översikt över marknadsföring, produktsäkerhet och logistik”.

Designa egna ovanliga produkter

Avslutningsvis kommer besökarna själva kunna designa ovanliga reklamprodukter och textilier i en avslutade show som ska vara väldigt hands on, där man kan använda de senaste teknikerna och applikationerna. Man kommer också installera en museishop på mässan, läs mer hos PSI.

Ämnen i artikeln: MässaPSI
redaktionen@branschkoll.se