Logga in

Branschkoll Promotion-året 2019

16 december, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

De 10 mest lästa artiklarna på Branschkoll Promotion 2019, med kommentarer, statistik och en stor slev kärlek.

Vi packar ihop året i en tygpåse, skriver ner vår sista tankar med en penna som förhoppningsvis fraktats hit via båt och undrar vem av er där ute som Tomten köper sina arbetskläder av.

Det här året har varit ett riktigt succéår, åtminstone om man mäter succé i hur många som läser våra artiklar och som har nytta av dem. Och det råkar vara så att det är precis på det sättet vi mäter succé. Hela Branschkoll hade året 2019 en hårsmån under 400.000 visningar av våra artiklar, nästa år blir det mer än en halv miljon, jag lovar! Branschkoll Promotion såg trafiken år till år öka med hela 120 procent och i november, som var den mest trafiktäta månaden vi sett på redaktionen, så ökade trafiken på Branschkoll Promotion med 218 procent jämfört med november 2018.

De 10 mest lästa artiklarna på Branschkoll Promotion 2019

#10 Så höjer Olsson & Co värdet på produktmedia och trycksaker – På plats tio hittar vi intervjun med Tomas Olsson och Louise Lindroth på Olsson & Co. Tillsammans berättar de om hur hållbarhet, samarbete och användbara produkter är den självklara vägen framåt för dem. Det kan också vara värt att nämna att det här är den artikel på topp 10 som hade längst genomsnittlig lästid. Tre minuter och 11 sekunder spenderades i genomsnitt på att läsa om hur Olsson & Co höjer värdet på produktmedia.

#9 Ritade Evert Grahn precis om kartan för internationella transporter? – En av de rubriker jag är mest nöjd med under året, den poppade upp i huvudet direkt efter samtalet med Evert och stod kvar orörd fram till sista redigeringen. Och bäst av allt, i sann Branschkoll-anda finns det inte ett uns av ”clickbait” i den. Evert ritade verkligen om kartan, och så vitt jag vet så sitter han fortfarande och ritar på sin bild av hur produktmedia-landskapet ska se ut nästa decennium.

#8 Gosh i likvidation – budgivning pågår – Ett klassiskt Branschkoll-gräv letar sig in på plats numer åtta. Gosh-likvidation kunde mycket väl gått under radarn om det inte var för en av våra kära läsare och det där magiska förstoringsglaset vi plockar fram ibland på redaktionen.

#7 Återförsäljare uppköpt i jätteaffär – På plats sju hittar vi Momentum Groups förvärv av Company Line, som också är Momentums senaste förvärv i branschen. Vi får väl se om det dyker upp några ytterligare förvärv under 2020, missa inte att läsa den numera öppna artikeln om Momentum Groups intåg i profilbranschen, den hittar du här.

#6 Sandryds skapar nya affärsmöjligheter för kunderna – fusionerar in dotterbolag – Fantastiskt roligt att både artikeln om Sandryds och om Olssons kvalificerade in sig på topp-10-listan. Det visar tydligt vilket nav Västkusten är för produktmedia-branschen. Och att intresset för vad som sker där är högt. Sandryds har mycket spännande på gång och ingen är gladare än vi över att ha fått äran att berätta om det. Vad finns det mer att säga än: ”Västkusten – we will be back”.

#5 Ännu en NWP-återförsäljare uppköpt – Bakom det här förvärvet står faktiskt inte Momentum utan det är Swedol som varit ute och shoppat. Dessutom kontaktade jag till den här artikeln Torsten Jansson för att höra om det bekymrar honom att en handfull av de största NWP-anslutna återförsäljare blivit uppköpta de senaste året. Men jag har just nu ”glömt” vad han sa, det är nog bäst att du loggar in och läser 😉

#4 Återförsäljare av företagspresenter i konkurs – Håll i er, för nu börjar konkursregnet, låt oss inte fördjupa oss i psykologin bakom att det är intressant att läsa om konkurser vi kan bara konstatera att det är en naturlig del av näringslivet. I det här fallet slutade det dessutom åtminstone lite bra – eftersom konkursboet förvärvades av en jätte inom presentkort, vilket i sin tur resulterade i att de som satt med obrukbara presentkort fick en liten lucka under vilken de kunde lösa in dem.

#3 Plastprint uppköpt – Ännu ett klassiskt Branschkoll-gräv letar sig in på topp tre. Jag vill minnas att när vi breakade nyheten om att Plastprint förvärvats så slog vi vårt live-trafik-rekord, över 220 personer var inne och läste artikeln samtidigt, i realtid.

#2  Stor återförsäljare av tryck- och produktmedia i konkurs – Ännu en konkurs och ännu en gång var vi först med att berätta om den. Chardens konkurs skapade stort intresse i branschen och bara några dygn senare briserade även nyheten om att Profilservice tar över Chardens profilverksamhet.

#1 Ännu en återförsäljare av tryck och produktmedia går i graven – omsatte 60 miljoner – Och på förstaplats det här året hittar vi det här årets största konkurs. Men jag säger som jag sa förra året, det här är gammal skåpmat, vi blickar framåt istället mot 2020, som förhoppningsvis blir ett konkursfritt år för hela branschen. Ett nytt decennium väntar och Branschkoll kommer följa med er, sida vid sida, med en enda ödmjuk målsättning att skapa läsning som föder inspiration.

Avslutade tankar

Den kraftiga ökning av trafik på Branschkoll Promotion, feedbacken från våra kära läsare och den fantastiskt händelserika tid vår bransch just nu upplever gör att det både känns enkelt och självklart att fortsätta skriva artiklar för branschen under 2020. Det är en ära att få vara med på ett hörn och se på hur många av er utvecklas.

Jag hoppas ni vill följa med även nästa år och för den som är intresserad av att annonsera hos oss så finns det flera möjligheter. Särskilt vill jag lyfta våra platsannonser, vi har enskilda platsannonser som får hundratals visningar. Dessa läsningar kommer till allra största delen från branschmänniskor som kan vara din nästa anställde. Det är verkligen ett ypperligt sätt att få in bra kandidater och definitivt ett alternativ till dyra rekryteringstjänster.

Och för dig som vill visa upp ditt varumärke och/eller dina produkter så är vi det självklara valet för dig som gillar att få maximal exponering per krona. Gör vad du vill med den informationen, vi kommer fortsätta genomföra vår oberoende branschjournalistik och ser verkligen fram emot 2020.

Du hittar mig som vanligt på [email protected]

Flyttar trycket från Polen till Norge – ”Klimatet blir säljargument”

(Bild: Marius Dalseg Sætre)

Flyttar hem trycket till Norge – klimatpåverkan mer än halveras.

Elanders Q3: ”Vårt bästa kvartal någonsin resultatmässigt”

Elanders koncernchef Magnus Nilsson. (Bild: Elanders)

– Jag är väldigt nöjd med att vi trots covid-19-pandemin lyckas prestera vårt bästa kvartal någonsin resultatmässigt.

Tre grafiska företag nominerade i kommunikationstävling

Kan prisas i kommunikationstävlingen Publishingpriset.

Trydells Tryckeri, Elanders och Danagårdlitho är nominerade. (mer…)

Elanders förvärvar återvinningsaktör – vill skapa global plattform för cirkulär hantering av IT-utrustning

Tjänster och lösningar för en cirkulär ekonomi viktig del av hållbarhetsarbetet.

Hösten började svagt – nedåt för alla medier utom ett

”Investeringarna fortsätter att falla, men inte i lika stor omfattning som under våren och den begynnande återhämtning som man har kunnat se under sommaren håller i sig.”

Amazon stoppar in 3,5 miljarder i tryckeriet till i sin merch-satsning

Amazon investerar 400 miljoner dollar i digital printutrustning.

Snabbmatskedja skrotar leksakerna – delar ut 5 miljoner böcker istället

Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max, som byter ut plastleksaker mot böcker. (Bilder: Press)

Plastleksaker byts ut mot fem miljoner böcker. (mer…)

Krönika: Den här artikeln borde heta ”Offlinekanaler dominerar världen” – men vi testar att hålla oss till fakta

”Det tryckta mediet har hamnat i kläm”.

Elbrist hotar: IT-jättarnas miljöpåverkan ökar snabbt

Nya serverhallar ska byggas – vilka var för sig kan dra så mycket el som ”ett halvt kärnkraftsverk”. Dubbelt så mycket som hela Uppsalas el-förbrukning!