Brandfactory köper två digitalpressar till Göteborg och Stockholm

Möte på Teams. David Nordvall, platschef Brandfactory Göteborg, Daniel Redner, Produktion och Projektchef Brandfactory Stockholm, och Patrik Agblad, säljare Visutech.
Möte på Teams. David Nordvall, platschef Brandfactory Göteborg, Daniel Redner, Produktion och Projektchef Brandfactory Stockholm, och Patrik Agblad, säljare Visutech. Visutech

Brandfactory investerar i två HP Indigo digitala tryckpressar, en till anläggningen i Farsta/Stockholm och en till Kållered i Göteborg.

Båda installeras av Visutech under sommaren.

I Farsta blir det en ny HP Indigo 5900 med sju färgverk.

I Göteborg installerar man en restaurerad HP Indigo 7500 med fem färger som kommer att stå i produktion tillsammans med en Bourg Booklet Maker från C.P. Bourg. Detta innebär att man nästan fördubblar kapaciteten i Göteborg.

– Kvalitet och hållbarhet med kunden i fokus kommer alltid i första hand för oss på Brandfactory, och vi optimerar det ytterligare nu med de nya HP Indigopressarna som Visutech levererar, berättar Daniel Redner som är produktions- och projektchef på Brandfactory i Farsta.

I och med investeringen blir en av fördelarna att man kan producera och leverera från den ort som geografisk ligger närmast slutkunden vilket bland annat ger en miljöfördel.

Vit, transparent och flera andra specialfärger är några av fördelarna man nu kan nyttja sig av med de sju färgverken. Förutom papper går det att trycka på både tjock kartong och plast.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se