Helsingborg

Boxon söker Junior Operativ Inköpare

Det här är möjligheten för dig som vill arbeta med operativt inköp i en internationell verksamhet med starkt varumärke. Perfekt för dig som gör dina första år i arbetslivet och vill ta dig an arbetsuppgifter som spänner över hela Supply Chain.

Vilka är Boxon Group?
Boxon är en innovativ företagspartner som erbjuder intelligenta förpackningskoncept. Tack vare hög kompetens och lång erfarenhet kan Boxon erbjuda sina kunder hållbara och innovativa lösningar inom förpackningar, emballage och etiketter. Boxons erbjudande sträcker sig från enkla standardlådor i kartong till speciallösningar och automatiserade packmaskiner.
Boxons främsta fokus är på företag inom industri-, handels- och logistikbranschen som söker en långsiktig partner. Boxon finns i Norden, Europa och Asien. Huvudkontoret är i Helsingborg, Sverige och involverar ca 270 anställda med en omsättning på ca 1,4 miljarder SEK.

Verksamheten har väldigt god tillväxt och förstärker nu avdelningen för Procurement support med dig som vill arbeta som operativ inköpare i ett team med starkt fokus på kvalitet och leverans.

Att arbeta på Boxon Group innebär:

 • Att bli en del av ett innovativt och familjeägt företag med sunda värderingar, där man får goda möjligheter och förutsättningar till personlig och professionell utveckling.
 • Möjligheten att utvecklas inom inköp och anskaffning som spänner över hela försörjningskedjan/Supply Chain.
 • Ett etablerat nätverk av kontakter på nationell och internationell nivå.

Läs mer om Boxon Group och deras arbete här (https://www.boxon.se/).

Rollen som Operativ Inköpare
Det här är en koordinerande roll där du kommer att arbeta som en länk mellan designteam, säljorganisation och kunder för att säkerställa att kunder erbjuds konkurrenskraftiga priser och optimerade lösningar baserat på deras behov. Detta innefattar bland annat kalkylering, lastoptimering och processutveckling.
Du blir en del av Procurement-teamet och har dagliga avstämningar med dina kollegor och gruppen. Du har även ett nära samarbete med förpackningsingenjörerna och supporterar dem gällande förfrågningar som löpande kommer in. Du har kontaktytor över hela Europa och den internationella kontexten innebär kommunikation i det engelska språket.

Du kommer bland annat att:

 • Hantera prisförfrågningar från säljorganisation och koordinera arbetet med designteam.
 • Beräkna och delge totalkostnad i syfte att underlätta för säljare att erbjuda konkurrenskraftiga erbjudanden.
 • Baserat på kostnad, geografisk produktionsplats och tillgänglighet välja lämplig leverantör från en upphandlad portfölj om ca 150 leverantörer.
 • Arbeta med lastoptimering för att uppnå effektiv logistik i tätt samarbete med team inom Supply Chain.
 • Optimera befintliga, och vid behov utveckla nya processer, flöden och verktyg, i syfte att strömlinjeforma arbetssätt.
 • Dela Best Practice med team i syfte att utvecklas individuellt och som team.

Vad du behöver ha med dig in i rollen

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning logistik och/eller inköp samt någon arbetslivserfarenhet inom området. Vi tror även att du har en god förståelse för logistik och lastoptimering samt har ett starkt intresse av att arbeta med totalkostnadskoncept.

Vidare tror vi att du har:

 • Erfarenhet av att ansvara för och driva flera egna parallella arbetsuppgifter/projekt
 • Goda kunskaper i MS Office 365
 • Goda kunskaper i MS Excel (med fördel inom pivotkonstruktion och formler)
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av förpackningsindustri och mer specifikt av att arbeta med wellpapp.
 • Kunskaper i tyska och/eller franska
 • Kunskaper i Adobe Illustrator

Din personlighet utmärks av att du är..

Noggrann och strukturerad – Du har förmågan att hantera flera projekt samtidigt, från olika intressenter, och har ett gott öga för detaljer i syfte att bibehålla och utveckla kvalitet i leverans.

Kommunikativ och lättsam – Du har förmågan att anpassa ditt sätt att kommunicera beroende på mottagaren och har en god social förmåga

Initiativtagande – Du kan själv se vad som behöver göras och agerar självständigt för att finna en lösning på dina uppgifter

Problemlösande förmåga: Du har förmågan att se till olika perspektiv och förstå att olika pusselbitar genererar den stora bilden. Du analyserar därmed olika utfall för ett optimalt slutresultat.

Vi hoppas att vi fångat ditt intresse och ser fram emot din ansökan!

Övrig information

Start: Snarast, enligt överenskommelse

Anställningsform: Rekrytering till vikariat om minst 15 månader, med möjlighet till förlängning

Placeringsort: Du kommer att utgå från Boxon Groups huvudkontor i Helsingborg

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons