Logga in

Bong fortsätter att minska klimatpåverkan av sina produkter

07 augusti, 2013 | Av: Branschkoll | Dela:

Pressmeddelande från Bong 2013-08-07

Bong tillkännager att de har omcertifierats med rätten att bära Carbon Trust Label Carbon Reduction på post- och förpackningslösningar tillverkade av DuPont ™ Tyvek®.

De produkter som tilldelats Carbon Reduction Label är post- och förpackningslösningar i Tyvek®material som tillverkas av DuPont de Nemours (Luxemburg). Dessa produkter var de första europeiska postförsändelser att någonsin uppnå Carbon Trust produktcertifiering gällande koldioxidavtryck i juni 2010, och marknadsförs exklusivt över hela Västeuropa, Polen och Ryssland av Bong AB.

”Vi är glada över att finna att vårt fortsatta engagemang och åtagande att minska koldioxidutsläppen från våra produkter, vår produktion, lager och distribution process har lett till en ny certifiering av Carbon Reduction Label vilket ursprungligen tilldelades oss under 2010.” säger Bill Callcut, European Product och Marketing Manager, Bong Security Solutions SA.

”Denna certifiering fortsätter att förse våra kunder med tillförlitliga och oberoende kontrollerade uppgifter som de använder när de bedömer de miljövänliga fördelarna med att välja post- och förpackningslösningar tillverkade av Tyvek®. Certifieringen har också visat sig vara ett effektivt och värdefullt incitament för oss att ytterligare minska klimatpåverkan av vår lagerhållning och distribution process. Vi vill att europeiska företag som söker robusta och pålitliga post- eller förpackningsemballage med starka gröna meriter ska se postförsändelser gjorda av Tyvek® som sitt första val. ”

Carbon Reduction Label gäller alla Tyvek® post- och förpackningsemballage som produceras av Bong Security Solutions SA i Luxemburg, ett dotterbolag till Bong AB.

För att en produkt ska bli certifierad och tilldelas rätten att använda Carbon Reduction Label, utför Carbon Trust en självständig och noggrann bedömning av produktens klimatpåverkan och att denna visar en reell minskning. Producenter måste åta sig att över tid aktivt minska klimatpåverkan av de certifierade produkterna.

Enligt forskning som utförts av Carbon Trust, vill nästan nio av tio konsumenter att deras favoritvarumärken hjälper till att bekämpa hotet från klimatförändring genom att minska sina koldioxidutsläpp.

Darran Messem, VD för certifiering, Carbon Trust, sade:

”Vi gratulerar Bong till deras fortsatta engagemang i att minska miljöpåverkan från sina Tyvek®produkter. En omcertifiering påvisar att genom att arbeta tillsammans med distributionskedjan är det möjligt att mäta och minska hela produktlivscykeln, från utveckling av råvaror, ända fram till de färdiga produkter som säljs, och hanteras av konsumenterna.”

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)

7 av 10 vill förbjuda telefonförsäljning

Telefonförsäljning är inte populärt enligt en nyligen genomförd undersökning av Norstat, 85 procent av de tillfrågade anser att telefonförsäljning drabbar människor som är utsatta och 73 procent anser att det borde vara olagligt.

UPPDATERAD: Finska papperstrejken förlängs med en fjärde vecka

Sedan en vecka är det strejk i den finska pappersindustrin. Nu kommer de första varningarna om

Brandsome förvärvat – blir Olympus igen

Brandsome har fått en ny ägare i en välkänd branschaktör och ska återigen bli Olympus, hör bolagets nya ägare berätta om förvärvet.

Konkurser och varsel i grafisk bransch 2019 – kraftig ökning under Q4

Nu är statistiken för helåret 2019 uppdaterad vad gäller konkurser och varsel i grafisk bransch – men också för byrå- och kommunikationsbranschen. Här hittar du alla diagram.