Säffle, Karlstad

Blue Ocean Closures söker projektledare

Vi är i en expansiv tillväxtfas och behöver stärka vårt team med två projektledare, varav en mer erfaren profil. Har du rätta ambitionen och brinner för innovation och hållbarhet? Då är du varmt välkommen till oss!

Om tjänsten
Som projektledare kommer du med ett starkt och hållbart engagemang att ansvara för att leda projekt på ett lösningsorienterat sätt i samarbete våra kunder. Du har ett stort eget ansvar i kundrelationen vilket kräver professionalism och eget driv. Du kommer att jobba med helt nya förpackningsprodukter och med hållbarhet i fokus så får du vara med om att förändra världen. Här får du bidra med dina kunskaper inom konstruktion, design och CAD och du får förmånen att vara med om att jobba fram helt unika koncept på marknaden.

Vi erbjuder möjligheten att jobba med innovation och hållbarhet samt att vara med på en utvecklingsresa. Vi använder och utvecklar spännande teknik och material. För oss är en inkluderande miljö och mångfald viktigt. Vi är ett nystartat företag med tydliga ambitioner att växa och jobba med internationella kunder på en global marknad . Då är en öppen kultur med många perspektiv viktigt. Vi vill att du hjälper oss att bygga vidare på detta.

Vi jobbar redan nu i en internationell miljö med engelska som huvudspråk och resor förekommer i tjänsten. Din placering blir i Karlstad eller vid vår produktionsanläggning som nu är under uppbyggnad i Säffle, cirka 40 minuter från Karlstad. Du rapporterar till VD.

Tjänsten som projektledare är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Om dig
Vi tror att du har en universitetsutbildning som civilingenjör och kanske har du jobbat något eller några år, gärna inom mekanisk konstruktion eller konstruktion av förpackningar. För en av tjänsterna krävs minst fem års arbetslivserfarenhet, att du kan uppvisa exempel på genomförda projekt och har goda referenser inom projektledning från kunder och/eller projektteam.

Vi tror att du är empatisk, har stor integritet, är en duktig teknisk designer och har känsla för processer och detaljer. Eftersom vi är ett litet team som vill växa är det viktigt att du kan fungera med och stärka den lilla gruppen samtidigt som du vill vara med på resan mot ett större företag.

Viktigt för tjänsten är:

• Professionalitet och kundfokus
• Empati och stor integritet
• Intresse av att utveckla människor, teknik och produktion
• Universitetsexamen, civilingenjör maskinteknik, teknisk design, förpackningsdesign eller liknade
• Flytande engelska, både i tal och skrift
• Bra på att samarbeta och kommunicera
• B-körkort

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Halva Brandfactory i konkurs

Brandfactory ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse – affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics påverkas inte, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar lönsamhet, säger Jakob Söderbaum, vd Brandfactory.

Kvarvarande verksamhet innefattar 97 tjänster och i verksamheten som omfattas av konkurs finns 102 tjänster.

Även Brandfactory Holding går i konkurs. Brandfactory Signs & Graphics i Sverige och Norge är lönsamma och drivs vidare i befintlig form, det gör också Brandfactory Logistics. Ägandet av koncernen kommer tillfälligt att förvaltas av konkursförvaltaren och förhoppningen är att delar eller hela verksamheten ska förvärvas, skriver man.

”BrandFactory Printhouse AB har försökt att parera nedgången genom besparingsprojekt som har givit effekt, men samtidigt har marknaden fallit snabbare än förväntat. Nuvarande ägare har under de senaste åren investerat betydande belopp i verksamheten. Styrelsen kan nu konstatera att någon vändning inte är i sikte och att pågående kostnadsbesparingsprojekt inte kommer att ta bolaget till lönsamhet. Därför har bolaget fattat beslut om att affärsområdet Printhouse, som utgörs av tidigare förvärvade INEKO, ansöker om konkurs.”

redaktionen@branschkoll.se

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se