Säffle, Karlstad

Blue Ocean Closures söker projektledare

Vi är i en expansiv tillväxtfas och behöver stärka vårt team med två projektledare, varav en mer erfaren profil. Har du rätta ambitionen och brinner för innovation och hållbarhet? Då är du varmt välkommen till oss!

Om tjänsten
Som projektledare kommer du med ett starkt och hållbart engagemang att ansvara för att leda projekt på ett lösningsorienterat sätt i samarbete våra kunder. Du har ett stort eget ansvar i kundrelationen vilket kräver professionalism och eget driv. Du kommer att jobba med helt nya förpackningsprodukter och med hållbarhet i fokus så får du vara med om att förändra världen. Här får du bidra med dina kunskaper inom konstruktion, design och CAD och du får förmånen att vara med om att jobba fram helt unika koncept på marknaden.

Vi erbjuder möjligheten att jobba med innovation och hållbarhet samt att vara med på en utvecklingsresa. Vi använder och utvecklar spännande teknik och material. För oss är en inkluderande miljö och mångfald viktigt. Vi är ett nystartat företag med tydliga ambitioner att växa och jobba med internationella kunder på en global marknad . Då är en öppen kultur med många perspektiv viktigt. Vi vill att du hjälper oss att bygga vidare på detta.

Vi jobbar redan nu i en internationell miljö med engelska som huvudspråk och resor förekommer i tjänsten. Din placering blir i Karlstad eller vid vår produktionsanläggning som nu är under uppbyggnad i Säffle, cirka 40 minuter från Karlstad. Du rapporterar till VD.

Tjänsten som projektledare är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Om dig
Vi tror att du har en universitetsutbildning som civilingenjör och kanske har du jobbat något eller några år, gärna inom mekanisk konstruktion eller konstruktion av förpackningar. För en av tjänsterna krävs minst fem års arbetslivserfarenhet, att du kan uppvisa exempel på genomförda projekt och har goda referenser inom projektledning från kunder och/eller projektteam.

Vi tror att du är empatisk, har stor integritet, är en duktig teknisk designer och har känsla för processer och detaljer. Eftersom vi är ett litet team som vill växa är det viktigt att du kan fungera med och stärka den lilla gruppen samtidigt som du vill vara med på resan mot ett större företag.

Viktigt för tjänsten är:

• Professionalitet och kundfokus
• Empati och stor integritet
• Intresse av att utveckla människor, teknik och produktion
• Universitetsexamen, civilingenjör maskinteknik, teknisk design, förpackningsdesign eller liknade
• Flytande engelska, både i tal och skrift
• Bra på att samarbeta och kommunicera
• B-körkort

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Nästa generations förpackningspress från HP och Koenig & Bauer kommer 2023

För digitaltryck på både wellpapp och falskartong.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Pappersförpackningen till Vogue får pris för hållbar design

Magasinet Vogue Scandinavia vinner ytterligare ett desingpris för sin förpackning till magasinet som man startade upp under 2021. Förpackningen är tillverkad av Ensocoat, ett papper från Stora Enso.

Tidigare har man vunnit Red Dot Design Award och nu får man också en utmärkelse i Pentawards där man belönas med brons i kategorin Sustainable Design.

Alla vinnare i årets Pentawards finns här.

Läs också: Nya Vogue Scandinavia får förpackning av papper

Läs också: Packade tidningen i pappersförpackning – nu vinner man designpris

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Designpris till lock i formpressad fiber

Den prestigefulla designtävlingen Pentawards har nyligen avgjorts och för det nordiska samarbetet mellan Picadeli och Stora Ensos del blev det en fin utmärkelse – en bronsstatyett.

Picadelis nya plastfria lock i formpressad fiber fick priset i kategorin hållbar design.

Det nya locket är framtaget i samarbete med Stora Enso och är plast- och PFAS-fritt, förnybart, återvinningsbart, biologiskt nedbrytbart och minskar plastavfallet med ungefär 120 ton per år.

Läs också: Pappersbruk i samarbete med salladsjätte – får bort 120 ton plast

Annons

Locken tillverkas av Stora Ensos Purefiber, ett material som tillverkas av träbaserad formpressad fiber och har upp till 75 procent lägre koldioxidavtrycket jämfört med alternativa material som plast eller bagass. De är dessutom återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara, skriver man i ett pressmeddelande.

De nya locken togs fram genom ett samarbete mellan Picadelis marknadsavdelning och Stora Ensos förpackningsdesigner. Picadeli skapade den grafiska utformningen av locket och Stora Enso ansvarade för den strukturella designen.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ecovadis silver till Nordvalls

redaktionen@branschkoll.se
Annons