Blåkläder stöttar häftiga Villazero

arbetskläder workwear blåkläder villazero kvinna
Ett bygglag av enbart kvinnor banar vägen för framtidens hus, som är helt klimatneutralt. Blåkläder

Villazero är ett häftigt byggprojekt i Borlänge där ett bygglag av enbart kvinnor har som mål att bygga ett helt koldioxidneutralt småhus i Borlänge.

Som ett led i Blåkläders hållbarhets- och jämställdhetsarbete så stöttar arbetsklädesproducenten projektet Villazero, som har initierats av Fiskarhedenvillan, Mondo Arkitekter och Structor Byggteknik. Projektet är unikt inte bara på grund av målet med noll klimatpåverkan, men också då bygglaget består av enbart kvinnor, skriver man i ett pressmeddelande.

– Väldigt många pratar om hållbarhet och jämställdhet, men det saknas oftast handling. Vi som ligger bakom Villazero fick möjlighet genom samverkan att kunna genomföra projektet fullt ut och inte bara teoretiskt och det betyder väldigt mycket för alla oss som ligger bakom det, sägerGabriella Hagman som är vd för Mondo Arkitekter och en av initiativtagarna till Villazero.

Trä trä trä

Huset byggs till stor del i trä, istället för betonggrund använder man just trägrund samt organisk isolering och trätak.Villan har projekterats för att klara certifieringen NollCO2 enligt Sweden Green Building Council samt Svanens kriterier.

– Villazero är ett utbildningsprojekt, dels vill vi lära oss själva och dels vill vi även sprida kunskapen utåt och påverka. Målet med projektet är att husbygget ska bli koldioxidneutralt och att vi ska få ut mer kvinnor i branschen, vilket vi redan har fått prov på att vi kan. Vi vill berätta vad fördelarna med att bli mer jämställda är och att det innebär att det blir bättre för alla, för arbetsmiljön och för lönsamheten i företagen, säger Gabriella Hagman.

Trägrunden läggs till Villazero.
Annons

POD Sthlm kämpar för att hinna med – ska anställa tre till att börja med

”Vi har nått en gräns där vi måste bli fler”

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Profilbranschen fick 420 miljoner i korttidsstöd – Här är återförsäljarna som fick mest

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hot Screen installerar trycklinje #8 och funderar på att trycka på knappen för #9

Hot Screen Produktion Transfer

”Det är full rulle hos Hot Screen och vi har ökat med 30 procent sedan semestern” berättar bolagets vd Fredrik Skanselid för Branschkoll.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Vasaloppet fyller 100 – Craft släpper hyllningskollektion

Vasalopp profilkläder merchandise

Ännu en vinter står framför oss och ännu en gång släpper Craft en kollektion till Vasaloppet.

– Jubileumskollektionen 2022 är inspirerad av Vasaloppets alla åkare de senaste hundra åren. På de mönstrade accessoarerna kan man se åkare i knästrumpor och toppluvor, såväl motionärer som elitåkare. Även Gustav Vasa finns med på ett hörn. För att lyfta Dalarna och jubileumskänslan vävs allt ihop med kurbits samt snöflingor och detaljer från årets jubileumsprofil, säger Mia Olofsson, som har designat kollektionen, i ett pressmeddelande.

”Varit mycket populära”

Eva Hörwing som är sponsorchef på Vasaloppet berättar att:

– Vasaloppskollektionen har varit mycket populär de senaste åren och denna jubileumskollektion har alla förutsättningar att bli minst lika framgångsrik.

Kollektionen släpptes 24 november och finns att köpa online hos Stadium och direkt hos Craft. Den kommer också säljas i Sälen och Mora under Vasaloppets vintervecka.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Padelstatistik – så stor är sporten i Sverige

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Black Hill anställer branschveteran som ny säljare

Blackhill/WSI har anställtP-O Jonsson som ska jobba ”ute på fältet”, P-O beskrivs som en erfaren säljare med mycket branschkännedom. Tidigare har ha varit påPF Concept och Textilgrossisten/Toni Lee, han har även jobbat iåterförsäljarledet.

Nu kommer han alltså jobba på Black Hill och han slängs rätt in i hetluften.

– P-O kommer att synas på Nordic Profile Fair i Jönköping och kommer sedan att vara ute och besöka våra kunder runt om i Sverige, säger Örjan Boström till Branschkoll.

P-O börjar sin nya roll den 10 januari 2022.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny butiksäljare till Myshkin

Den NWP-ansluta återförsäljaren Myshkin med bas i Karlstad har anställt Emil Eriksson i rollen som butikssäljare.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Felestad anställer teamleader till backoffice

Felestad har anställt Rebecca Larsson i rollen som teamleader till derasbackoffice.

Passande nog dyker hon in här hos oss nu i juletider. Hon typ älskar julen. Rebecca lägg nu inte beslag på för mycket julgåvor…lämna några åt oss andra också, skriver man i ett Facebook-inlägg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Geiger öppnar kontor i Tyskland

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu ansluter sig även Vinga till No to PFAS

Allt fler ansluter sig till rörelsen som vill förbjuda / fasa ut högflourerande ämnen, nu har turen kommit till den Västkust-baserade leverantören Vinga.

– Förra veckan anslöt vi oss till Chemsecs initiativ PFAS Movement och signade ”No to PFAS”. Förbjudna eller icke, PFAS-ämnen måste bort! Skriver Vingas hållbarhetschef Mia Marecek på Linkedin.

Vinga är i gott sällskap tillsammans med företag som Houdini och Fjällräven. Ur ett workwear-perspektiv är bland annat Alligo, Tranemo och Paul Brunngård ansluta sedan tidigare. Mer om PFAS och vilka som skrivit under kan du läsa här.

LÄS OCKSÅ: Intersport skriver på ”No to PFAS”

redaktionen@branschkoll.se
Annons