Blåkläder söker Business Manager E-Commerce

Blåkläder är ett tillväxtorienterat entreprenörsföretag och det speglas väl i vår kultur och våra värderingar. Vi gillar i grunden att hålla det enkelt, kamratligt, ödmjukt och prestigelöst. Vi behöver stärka upp vårt E-Commerce team med ytterligare en person. Vi söker därför en E-Commerce Business Manager som ska driva tillväxten i vår webshopverksamhet.

Tjänsten
Som en del av E-Commerce teamet kommer du att spela en avgörande roll för att driva tillväxten i vår öppna webbshopverksamhet. Du kommer regelbundet att samarbeta med säljchefer och landschefer på de olika marknaderna för att uppnå dessa mål.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:
• Öka försäljningen i vår öppna Webshop
• Jobba med digitala kampanjer, prissättning och marknadsföringstaktik tillsammans med landschefer
• Övervaka och optimera KPI’er såsom försäljning, webbtrafik, SEO, kundrecensioner, topp jämfört med lågsäljande produkter m.m.
• Övervaka marknadstrender och konkurrenter för att säkerställa att lämpliga strategier implementeras och kommuniceras
• Bygga den globala B2C-verktygslådan tillsammans med övriga teamet på E-commerce
• Kommunicera och sälja in lösningen globalt

Profil
Din personlighet och din förmåga att samarbeta med andra kollegor är viktigt för oss. Som person är du ödmjuk, opretentiös och precis som vi tycker du att laget är viktigare än personlig framgång. I vår företagskultur arbetar alla tillsammans för att uppnå framgång och det är engagemanget och viljan att leverera det lilla extra till våra kunder som är avgörande. Du är vidare resultatorienterad och har ett starkt driv samtidigt som du är lyhörd för både våra kunders och teamets behov.

När det gäller formella kompetenskrav ser vi gärna att du har ett antal års erfarenhet av att bygga E-Commerce och försäljning- samt marknadsföring online. Du har även erfarenhet när det gäller digitalisering av säljprocesser. Har du kunskap om och erfarenhet av SEO / SEM och/eller Amazon så är detta ett plus. Eftersom vi är ett internationellt företag och likaså rollen utgår vi ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vad kan vi erbjuda?
Vi erbjuder dig en utvecklande roll som du själv får vara med och forma i ett tillväxtorienterat entreprenörsföretag vilket speglas väl i kultur och värderingar. Ledorden är att hålla det enkelt, prestigelöst och kamratligt. Här får du möjligheten att påverka i ett globalt och snabbt växande företag med höga ambitioner och stor gemenskap!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Teko går med i Euratex

Teko har nu anslutit sig till Euratex som är det förbund som representerar den europeiska textil- och klädindustrins intressen i EU.

– Det kommer många lagstiftningar framöver som berör oss och våra medlemsföretag så det är viktigt att vi kan vara med och påverka så tidigt som möjligt på europeisk nivå. Till exempel The Green Deal som är EU:s färdplan för hållbar ekonomi där flera delar påverkar textil- och modeindustrin, säger Anne Ludvigson, styrelseordförande i Teko, i ett pressmeddelande.

EU är enligt uppgift världens näst största exportör av textilier och kläder. 2019 kom 24 respektive 29 procent av världens försäljning Från EU.

Euratex representerar omkring 160.000 företag med en omsättning på 162 miljarder euro och 1,5 miljoner arbetstagare. Mer information hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se

Leverantör öppnar nytt showroom i centrala Stockholm tillsammans med två andra varumärken

redaktionen@branschkoll.se

Profilservice-bröderna utsedda till årets unga företagare

profilservice

Adam och Johan Zollner som tillsammans driver WDP Profilserivce har utsetts till årets unga företagare i Linköping, i den årliga tävlingen som Företgarna anordnar.

Delar av motiveringen lyder så här:

Kunderna är allt från enmansföretag till globala verksamheter och oavsett omfattning kan företaget leverera varor efter varje kunds förutsättningar. Detta tack vare att organisationen är skalbar och smart uppbyggd. Allt från egen tryckproduktion in-house till ansvarsfull handel med lokal närvaro i Asien. Man satsar hårt på, att så långt det är möjligt, arbeta med cirkulär ekonomi och leverantörerna måste arbeta med justa villkor och hållbarhet. 
År 2015 bildades koncernbolaget Zollner Group där Profilservice ingår tillsammans med systerföretaget Nordic Souvenir och som de också driver flera projekt och löpande samarbeten med.
.. läs mer här.

I och med det här går man nu vidare till regionfinalen.

I videon nedan kan du se en 2 minuter lång intervju med bröderna Zollner som Företagarna gjort.

redaktionen@branschkoll.se

Team Workwear fortsätter värva medlemmar – ny yrkesbutik hoppar på

yrkeskläder

Senaste medlemmen i Team Workwear är Total Skydd & Underhåll, en yrkesbutik med bas i Flen som anslöt sig nu i början av juni.

– Det känns väldigt kul och spännande. Att kunna driva kedjan tillsammans mot nya gemensamma mål ger en otrolig möjlighet till utveckling för oss alla. Och med en gemensam plattform för inköp och marknadsföring blir vi otroligt starka tillsammans, säger Anders Karlsson, vd på Total Skydd & Underhåll i ett pressmeddelande.

Total Skydd & Underhåll grundades år 2000 och 2019 tog de nuvarande ägarna Sandra Åslund och Anders Karlsson över, efter att dåvarande ägare gick i pension.

Företaget jobbar med försäljning av arbetskläder och hygienprodukter under eget varumärke samt skyddsutrustning. Och den största delen av försäljningen sägs ske till företag, stat och kommuner.

– Vi är mycket glada över att ha Total Skydd & Underhåll med som nya medlemmar i kedjan. Anders och Sandra har mycket energi, lång erfarenhet från branschen och av att driva butik. Det ska bli kul att jobba med dem i deras och våra gemensamma satsningar framöver, säger Per Spett, kedjeledare på Team Workwear.

LÄS OCKSÅ: Team Workwear knyter till sig tre nya butiker

Den som räknar vet att det här blir den fjärde nya butiken som ansluter sig till Team Workwear-kedjan i år. Intresset för medlemskap i kedjan är stort berättar kedjeledare Per Spett:

– Intresset är stort och det finns ett tydligt behov av en frivilligkedja inom workwear idag – en marknad med många fristående butiker som drivs av duktiga entreprenörer som vill fortsätta att driva och utveckla sitt företag. För dem är vi en perfekt partner för att kunna stärka affären gentemot de centralägda kedjorna.

redaktionen@branschkoll.se