Logga in

Biltema söker Grafisk formgivare/Originalare

19 november, 2020 | Av: Branschkoll | Dela:

Biltema Nordic Services AB är ett servicebolag inom Biltemakoncernen med fem olika avdelningar som tillsammans levererar en helhetslösning för varuhusens sortiment och drift.

Stora delar av Biltemas sortiment är produkter som lanseras under det egna varumärket ”Biltema”. Detta sätter en prägel på arbetsuppgifterna då företaget i och med det blir juridiskt klassat som tillverkare och därmed ansvarig för säkerhet och funktion.

Kvalitétsavdelningen säkerställer att de produkter Biltema sätter på marknaden uppfyller gällande lagkrav. Den Grafiska avdelningen sköter den grafiska produktionen vilket innefattar texter, förpackningar, katalog och marknadsföring av Biltemas produkter. IT avdelningen hanterar supporten åt varuhusen och backoffice funktioner. Produktavdelningarna sätter produktsortimentet.

Rollbeskrivning:

Som Grafisk formgivare/Originalare kommer du att ansvara för layout av förpackningar och grafiskt material kopplat till produkterna, enligt vår grafiska profil för aktuellt produktområde. Du kommer att jobba med produkter inom affärsområdet hem och ha huvudansvar för några av våra produktområden inom affärsområdet. I arbetet kommer du att ha ett tätt samarbete med produktansvariga, skribenter och fotograf. Din roll kommer att vara producent av förpackningsdesign, enligt given grafisk profil där beställningar kommer från produktansvariga. Beställningarna innefattar nya produkter och uppdateringar av befintliga produkter/förpackningar.

Kvalifikationer:

En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna i denna tjänst är mycket goda kunskaper i Indesign samt erfarenhet av Photoshop, Illustrator och Officepaketet. Intresse/kunskap inom området hem är en fördel. Du har ett bra grafiskt öga och känsla för form. Du kan även fokusera på att producera enligt givna förutsättningar i ett bra tempo med ibland korta deadlines. Du är strukturerad och behöver på egen hand värdera det underlag som tilldelats dig för aktuell produkt och eventuellt se till att du får kompletterande material.

Personlighet :

Som person tycker du om att förändra och förbättra och har en stark drivkraft. Du måste vara noggrann och ha ett stort eget ansvarstagande i ditt arbete. Du gillar att ha ett nära samarbete med flera kollegor, samtidigt som du även trivs och klarar av att arbeta självständigt. Det är en stor fördel om du har jobbat med liknande produktion tidigare.

Det är viktigt att du delar Biltemas värderingar, enkelhet, sparsamhet, handlingskraft, ordning och reda samt flexibilitet.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Skogens missförhållanden fortsätter uppmärksammas i ny kampanj av Naturskyddsföreningen

Skogen tystar i det tysta och den biologiska mångfalden i skogen sägs vara i akut kris, det här vill Naturskyddsföreningen nu rikta fokus mot i nya kampanjen ”Tyst skog”.

Vykorts-app vann guld i Svenska Designpriset – kraftigt ökade volymer

(Fotograf: Jenny Jurnelius)

Bara under december 2020 skickades över 1,3 miljoner vykort från tjänsten.

Grafisk koncern startar nytt företag för skyddsprodukter

Framtidens lagerrobot enligt Elon Musk – Eftermonteras på befintliga lagerlokaler

Elon Musk är kanske hetast i världen just nu – och när han uppmärksammar något så tenderar det att få spridning

Roupéz lanserar nytt varumärke – produkter med tryck till företag och privatpersoner

Med fokus på e-handel och smidig produktdesign.

Trovärdighetsproblem för FSC efter Sveaskogs allvarliga överträdelser

(Bilder: Sveaskog)

FSC är i blåsväder igen efter att statliga Sveaskog flera gånger begått högsta nivån av regelbrott mot FSC-reglerna. FSC tillbakavisar kritiken.

Snabbväxande svensk fotobokstjänst tar in 100 miljoner från välkänd investerare

Lina Andersson grundade succébolaget 2017. (Bilder: Press)

2020 omsatte man 75 miljoner kronor – de 25 anställda ska nu bli 50. (mer…)

Network Innovation fokuserar på NI Solutions – ska utvecklas med nya verksamheter

Magnus Lundgren ska tillsammans med kollegorna utveckla NI Solutions som nu får fullt fokus hos Network Innovation.

Vid årsskiftet flyttades Network Innovations avdelning Premium Brands till systerbolaget Tura Scandinavia. På Network Innovation läggs nu fullt fokus på att utveckla NI Solutions. (mer…)

En öl för varje insläppt mål – personifierat print när det är som bäst

Målvakten Willy Caballero till vänster håller upp sin öl. (Bild: Twitter)

Fotbollsspelaren Lionel Messi har slagit världsrekord i flest mål för en enskild klubb – hyllas nu av sponsorn med unika etiketter.