Båstad Gruppen söker Chief Marketing Officer

Båstad Gruppen en av Nordens ledande leverantörer av skor, handskar och kläder till yrkes och profil kunder. Försäljning sker via återförsäljare i hela Europa. Förutom vårt gedigna sortiment inom våra egna varumärken Monitor, ATG, South West och Smila har vi även ensamrätten på en rad starka varumärken på yrkessidan. Puma, Salomon, Under Armour, Björn Borg & Salming för att nämna några.

Båstad Gruppen är en del av Storskogen.
Nu söker vi en CMO som vill vara med och bredda och stärka Båstad Gruppens affär och varumärkesposition.

Som CMO

Spelar du en avgörande roll för den fortsätta tillväxt och lönsamma utveckling som Båstad Gruppen har haft under många år. I rollen ansvarar du för varumärkesstödjande och försäljningsdrivande aktiviteter, att etablera nya samarbeten, driva en fortsatt digitalisering, förbättra relationen med såväl kund som konsument via tex CRM-arbete samt employer branding. Du bidrar genom att identifiera möjligheter på marknaden och utarbeta och genomföra marknadsstrategier som stödjer företagets försäljning i stort både gällande nykundsförsäljning samt gentemot befintliga kunder. Du kommer även att ansvara för kommersiell PR, varumärkesstärkande aktiviteter och employer branding.

Du leder ett marknads- och försäljningsteam bestående av tre medarbetare. I takt med att fokus på de olika produktvarumärkena ökar kommer teamet att behöva utökas. En viktig del i rollen handlar om att motivera och utveckla din organisation samt implementera och effektivisera arbetsmetoder och processer. Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Rollen är placerad i Ängelholm.

Ansvar och uppgifter
Omsätta bolagets vision och mål till marknads- och kommunikationsstrategier i samtliga online- och offlinekanaler.
Ansvara för såväl intäkts- som marknadsbudget och se till att den investeras på bästa sätt till maximal effekt.
Ansvara för samarbetspartners.
Ansvara för och vidareutveckla företagets CRM-kommunikation.
Paketering och kommunikation av tjänster och produkter.
Ansvara för employer branding.
Analysera och följa marknadens utveckling och förstå konkurrenter och kunder samt mäta och följa upp marknads-och kommunikationsaktiviteter.

Din bakgrund
Ca 10 års erfarenhet av marknadsföring och försäljning, gärna i rollen som Marknadschef.
Erfarenhet inom retail med primärt b2b-fokus.
God ledarerfarenhet.
God erfarenhet av att utveckla och stärka ett varumärke.
Hög digital kompetens och god erfarenhet av att jobba med digital försäljning och marknadsföring.
Gärna erfarenhet av bolag i tillväxt/förvärv och de varumärkesfrågor som är förenade med detta.

Din personlighet
Du har ett affärsmässigt sinne och en nyfikenhet som hela tiden tar dig framåt. Du motiveras av en arbetsmiljö med högt tempo och stort ansvar under frihet. Du gillar att jobba i team med högt i tak där misslyckanden som leder till lärande och utveckling föredras framför att inte försöka. Det är av vikt att du kan arbeta tvärfunktionellt då du arbetar tätt med affärsutveckling och drift. Vidare är du en strukturerad, modig och handlingskraftig genomförare samtidigt som du kan bygga goda affärs- och samarbetsrelationer.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Temo byggde nytt tryckeri mitt i pandemin – ”Vi ska vara en produktionshubb i tryckeribranschen”

Under 18 år växte man kontinuerligt i sina gamla lokaler i Vällingby men till slut gick det inte längre. Nu har man flyttat in i en helt ny anläggning i Järfälla norr om Stockholm och samtidigt investerat stort i ytterligare en offsetpress, fyra kuverteringsmaskiner, en digitalpress och en ctp.

Kraftigt höjda fasta kostnader och en investering på tio miljoner kronor mitt i en global pandemi. Nervöst kan man tänka sig? 

– Nu är det roligt att gå till jobbet igen, svarar bröderna Magnus och Johan Forsberg som driver Temo Mailer.

Nu har man dessutom anställt en ny säljare som ska jobba mer aktivt med försäljning till alla tryckerier.

– Valet att vara kvar på gamla stället fanns inte. Vi hade aldrig kunnat utvecklas där så vi var tvungna att göra något. Vi hade enpallslager och inte ens en lastkaj – det gick helt enkelt inte, säger Magnus Forsberg.

Johan Forsberg tillsammans med Johan Engkvist som är ny säljare sedan en tid tillbaka.

Satsar med ny säljare

Nu ska man kunna bli upp mot 30 personer i de nya lokalerna där man idag kör ett skift så det finns plats att växa vidare. Men då gäller det att bli mer aktiv på marknaden. Med anledning av detta har en veteran i branschen tagits in – Johan Engkvist som under väldigt många år bara har jobbat som säljare mot andra tryckerier på olika företag i branschen. 

– Johans uppdrag är att göra Temo mer kända hos tryckerierna i hela landet, säger Magnus och Johan.

Det handlar om allt från små copyshops till alla de största tryckerierna. Ingen är för stor eller för liten för att jobba med Temo.

– Potentialen är jättestor och jag ska se till så att det känns enkelt och tryggt att använda oss som underleverantör, säger Johan Engkvist.

Budskapet till branschen är: Tryck det ni vill själva – vi tar hand om resten.

Lastkajen ligger mitt i fastigheten – detta är något man inte hade på det gamla stället.

Självklart med offset

Investeringar har man historiskt nästan alltid prickat ”fel” som exempelvis 2009 – när man mitt i finanskrisen – investerade i en 8-färgare rulloffsetpress. Så att den här flytten skulle ske under ett krisår tänker bröderna Forsberg inte är så förvånande.

Inför flytten den här gången investerade man i ytterligare en 8-färgare rulloffsetpress – en begagnad press som är upprustad till toppskick. 

– Livslängden är en helt annan för offsetpressar så det är mycket billigare i längden, säger Johan Forsberg.

– Vi övervägde självklart inkjet men det kräver en helt annan affärsmodell, tillägger Magnus.

Temo Mailer producerar alla typer av trycksaker och kuvert, i och med flytten, har man nu också investerat i kuvertering och mer efterbearbetning. I det nya huset fick man också plats att ta in företaget TM Bokbinderi och därmed har man nu det mesta inhouse för alla typer av trycksaker.

– Vi är bra på alla korta puckar inom reklam- och kontorstryck men också utskick, både ADR och ODR, för detta har vi nu allt som behövs i huset.

Förutom de stora rulloffsetpressarna har man också flera digitalpressar från Ricoh och en uppsjö av utrustning för efterbehandling och kuvertering.

– Ledtiderna är väldigt korta idag och där måste man kunna vara väldigt snabb för att serva kunderna så de blir nöjda.

På digitaltrycksidan har man två Ricoh-maskiner som bland annat trycker kuvert utfallande.

Stor produktionspartner till branschen

Den största delen av verksamheten bygger på att man är underleverantör till andra tryckerier, printföretag och trycksaksförmedlare. Det finns en del direktkunder men detta är inte en marknad man bearbetar aktivt.

– Vi har med flit aldrig marknadsfört oss och vi fyller våra maskiner till stor del genom att jobba med andra tryckerier och förmedlare. 

– Och nu har vi för första gången anställt en säljare i Johan Engkvist som ska bearbeta tryckerierna runt om i landet, säger Johan Forsberg.

Kuverttryck är också en stor del av verksamheten och de trycker man till stor del i de specialanpassade offsetpressarna men också digitalt. Därför var det naturligt att också investera i kuvertering.

Lagom är bäst inom automatisering

För Temo skapar automatisering ibland stora problem eftersom felaktiga dokument kommer in i produktionen

– Alla säger att om man inte gör allt automatiserat så funkar det inte – för oss är det tvärt om – om vi inte lägger manuell tid på jobben så funkar det inte, säger Magnus.

– Vi upptäcker när kunderna missar saker. Det är en stor del av vår service.

”Vi kan göra allt”

– Vi printar också mer storskaligt med digitaltryck direkt på kuvert. Eller adressering med inkjet på kuvert och brevpapper. Eller personifierat direkt i digitalpressarna, säger Johan.

I den nya anläggningen finns nu totalt sett en väldigt bred produktionsapparat.

– Drar vi igång alla maskiner kan vi trycka allt, efterbearbeta och kuvertera på mindre än en dag. Gärna med en stans eller perforering också.

– Vi blir en väldigt snabb och flexibel produktionspartner till våra kunder helt enkelt, avslutar Magnus.

redaktionen@branschkoll.se

Branschkoll växer med nytt bevakningsområde

Idag lanserar Branschkoll sin senaste satsning – “Pack & Etikett” – omvärldsbevakning för branscherna förpackning och etikett.

redaktionen@branschkoll.se

Packnorth: Tre förpackningstrender från Afry

redaktionen@branschkoll.se

Rapport från en digital förpackningsmässa

redaktionen@branschkoll.se