Södertälje

AstraZeneca söker Förpackningsingenjör

Är du en driven problemlösare med stort engagemang för att hitta ständiga förbättringar? Då kan din framtid börja här!
 

På Campus AstraZeneca Södertälje möts vi i innovativa och högteknologiska miljöer för att tillverka läkemedel som förändrar liv. En vardag kantad av orubblig team-anda, stödjande ledarskap och en nyfikenhet som förflyttar gränser. Välkommen till vår värld, där hälften av alla linjechefer är kvinnor och där vi arbetar aktivt för en friskare värld: från människa till planet. Finns driv, finns möjligheter: vilken väg väljer du?
 

Inom Sweden Operations är pulsen hög och vägarna många att utvecklas. Vi arbetar hållbart för varandra och planeten i en högteknologisk och positiv LEAN miljö. Coachande ledarskap och nyfikenhet driver oss mot att hitta nya sätt att tillverka läkemedel som förändrar liv.
 

Just nu söker vi dig, vår nästa Förpackningsingenjör!
 

Din spelplan

Som Förpackningsingenjör tillhör du avdelningen Packaging Material Management inom Sourcing & Supply, där vi ansvarar för förpackningskonstruktionerna som används inom hela Sweden Operations. Detta innebär support och stöd till våra fabriker i olika förpackningsfrågor samt deltagande i projekt som t.ex. när vi introducerar nya läkemedel, flyttar produkter mellan siter (både inom och utanför företaget), samt vid investeringar.

Arbetet som förpackningsingenjör innebär ett nära samarbete med flera funktioner inom Sweden Operations t.ex. inköp, planering, kvalitetssäkring, processteknik och produktion. Dessutom samarbetar vi med globala funktioner såsom Manufacturing Science & Technology, Global External Sourcing och våra motsvarande roller på andra AstraZeneca siter. Vi har även en god relation med våra externa leverantörer för att finna lösningar som ständigt förbättrar vår produktivitet samt hållbarhet (Säkerhet, Hälsa och Miljö).


Din roll

Som förpackningsingenjör stödjer du produktionen genom att ansvara och supportera i förpackningstekniska frågor. Det innebär bland annat utvärdering av nya material och leverantörer samt att driva ändringsärenden med tillhörande testkörningar. Vidare, arbetar du med att utreda, åtgärda och förebygga avvikelser i produktionen och på inkommande förpackningsmaterial. Du jobbar aktivt med att förbereda komponenter till produktion (masterdatauppdateringar) samt upprätta och underhålla inköpsspecifikationer och produktionstekniska dokument.
 

En naturlig del av rollen är att driva och delta i problemlösning. Det betyder att du leder och/eller deltar i projekt rörande förpackningsmaterial, förpackningslösningar samt andra förbättringsinitiativ. Då vårt Packaging Material Engineering Team i stor utsträckning arbetar hemifrån i dagsläget p.g.a. Covid-19, ställer det höga krav på förmågan att arbeta självständigt.

Vi förutsätter

  • Att du har en teknisk utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning mot material, alternativt erfarenhet av arbete med förpackningar/förpackningsmaterial eller exempelvis processteknik och kvalitetssäkring
  • Att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska
     

Meriterande

  • Tidigare erfarenhet av arbete med bipacksedlar eller andra områden inom tryckt sekundärmaterial (Vikkapslar, etiketter, bipacksedlar, booklet).
  • Om du har grundläggande kunskaper i CAD och att rita nya förpackningslösningar
  • Kunskaper inom cGMP, SAP, LEAN och/eller projektarbete


Framgångsfaktorer

För att trivas i denna roll är du en person som har lätt för att samarbeta, kommunicera och tycker om att arbeta med problemlösning och olika frågeställningar inom ett brett område. Du är nyfiken, flexibel, målinriktad och har förmågan att planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vidare, har du ett engagemang för att finna förbättringar och delar gärna med dig av dina kunskaper till andra.  
 

Vill du göra skillnad för människor runt om i hela världen? Klicka dig vidare, så gör vi det tillsammans på Campus AstraZeneca Södertälje!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Horizon krokar arm med robot på Scanpack

Förpackningsmässan Scanpack i Göteborg är tillbaka efter pandemin och den 4-7 oktober öppnar man dörrarna. En av utställarna är Horizon som i år har krokat arm med robottillverkaren Omron i sin monter för att visa smarta lösningar inom efterbearbetning.

Scanpack är för dig som är involverad i förpackningens värdekedja, från koncept och design till produktion och logistik.

Horizon på Scanpack

– Inom förpackningsindustrin används sedan ett tiotal år tillbaks våra falsmaskiner för farmaceutisk falsning av bipacksedlar, stansmaskiner för förpacknings- och skyltproduktion, boklimbindning och broschyrhäftning för instruktions böcker med mera, säger Paul Jakobson på Horizon.

Genom att arbeta med robotar i efterbehandlingen så kan operatören koncentrera sig på små justeringar och kontrollera kvaliteten istället för att göra repetitiva uppgifter som att lasta i och ur material.

Robotar för samarbete

– När det gäller Omron så visar vi en kollaborativ robot som kan göra olika former av iläggning eller avlägggning i maskinsystemen, säger Paul Jakobson.

Horizon och Omron fins i monter A03:22.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Grafiskt uppköp i Skellefteå

redaktionen@branschkoll.se
Annons

”Det kommer bli alltmer komplicerat och resurskrävande att upphandla grafisk produktion och tryck”

Trycksaksförmedlare informerar om läget i pappersbranschen – och ger sina råd till trycksaksköparna – och därmed också till tryckerierna.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sveriges Tidskrifter med seminarium om ”papperskrisen”

Printpool och Kapero är inbjudna som experter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons