Logga in

Arifiq söker Systemutvecklare, Systemarkitekt och Lösningsarkitekt

24 oktober, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Den grafiska branschen är i stort behov av automation i affärs- och produktionsprocessen och vi har en lösning. Den grundar sig i vår patentsökta metod för automatisk kostnadsoptimering av trycksaksproduktion.

Läs också: Arifiq söker Affärsområdes-/reseller-ansvarig

Hos oss får du vara med att skapa ny avancerad teknik för en global marknad. Du är med och sätter arbetssätt och rutiner. Du får stort eget ansvar och kan påverka inriktningen i jobbet beroende på intresse och fallenhet.

Idag är vi 10 personer och vi expanderar i rask takt i världens alla hörn och behöver förstärka vår organisation med ett helt gäng. I Sollefteå finns idag den tekniska utvecklingsavdelningen och support. I Östersund finns marknad, finans och support.

Alla som jobbar hos oss måste vara bekväma med att kommunicera på engelska med våra kunder. Det underlättar även vardagen på jobbet om du är hyfsat bra på svenska.

Om du är lösningsorienterad, ansvarstagande, gillar att göra ett bra jobb, har initiativförmåga och en positiv syn på livet gör det jobbet så mycket lättare, både för dig och oss runt omkring. För alla jobb är det en tillgång om du har kunskap om grafisk produktion och affärs-/produktionssystem.

Kunderna är våra hjältar! Vi skapar nya affärsmöjligheter och lönsamhet för våra kunder. Vi vill att du alltid har dem i fokus.

Alla anställningar är heltid, tills vidare – men vi kan tänka oss även andra upplägg. Vi anställer löpande, så hör av dig med det samma till Carina Karlsson, VD: carina@arifiq.com, 070-389 19 09.

Systemutvecklare

Hos oss arbetar Du agilt. För varje projekt sätter vi ihop ett lämpligt team från olika kompetensområden. Det vi jobbar mest med och de kunskapsområden du behöver behärska är:

  • Frontend, utveckling av webbapplikationer (Javascript ned stöd av olika ramverk).
  • Backend, utveckling av serverfunktioner inklusive beräkningar (Java) , databashantering (SQL Server) och integrationer med andra system (bl a API, XML)

Det är även meriterande att ha goda kunskaper inom:
– Platforms and Communications, drift och förvaltning av våra molntjänster och servrar (Windows, Linux, TCP/IP, routing, firewalls)
– Appar för iPhone och Android
– Generella verktyg Excel, VBA, Adobe CC, etc.

Vi söker dig som har minst tre års Universitets-/högskoleutbildning inom data/systemvetenskap/matematik eller motsvarande. Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande.

Systemarkitekt

Som systemarkitekt är du tekniskt ansvarig för att driva arbetet med att ta fram lösningar till våra kunder. På övergripande nivå ansvarar du för beslut och rekommendationer rörande rutiner, verktyg, teknikval och designregler. I vardagen handlar det främst om att förvandla krav och önskemål till designval och lösningar.

Kraven är oftast kunddrivna och kommer från våra lösningsarkitekter, som hos oss hanterar kundkontakterna, men även från interna processer. Designvalen och lösningarna kommuniceras till våra systemutvecklare.

Exempel på övriga arbetsuppgifter:
– Utvärderingar, utredningar, konceptutveckling och lösningsförslag.
– Utveckling och dokumentation av gemensamma ramverk för kod och stödsystem.
– Mentorskap – Stöd vid test och utveckling av applikationer och system.
– Analys och bearbetning av krav.
– Granskning av kvalitet på kod och dokumentation.
– Ansvarig och ledning av säkerhetsgranskningar och andra kvalitets- och effektivitetshöjande åtgärder.
– Omhänderta idéer och utvärderingsrapporter samt ta fram förändringsförslag.
– Styrning av produktstrukturer och prioritering av innehåll i produktleverans.
– Stöd vid offertarbete

Du förväntas vara kundorienterad, flexibel, självgående och ha djup teknisk kompetens inom många olika områden. Vi värdesätter ett högt kvalitetsmedvetande, stark drivkraft samt god innovations- och kommunikationsförmåga.Vi förutsätter att Du har mycket god erfarenhet av utveckling av webb-applikationer och Java. I övrigt värdesätter vi kunskaper om:
– Grafisk produktion
– Affärssystem
– Informationssäkerhet
– Tekniska standarder och arkitektur-ramverk
– Molntjänster
– Databaser
– Linux och Microsoft systemarkitektur
– Datakommunikation
– Maskinvara
– Kravhantering och testmetodik
– Agila metoder

Till din hjälp har du vid behov tillgång till duktiga kollegor.

Lösningsarkitekt

Som Lösningsarkitekt är du spindeln i nätet mellan våra kunder och utvecklingsteamet. Jobbet innebär att kommunicera med kunder och förstå deras behov och sammanställa tekniska lösningar för det, både i befintliga system men även identifiera behov av ny funktionalitet.

För presumtiva kunder handlar det om att hålla demos och finnas som tekniskt stöd i försäljningsprocessen. För nya kunder projektleder man implementeringsprocessen, tar fram kravspec för integrationsprojekt och systemlösningar, samt tar fram och håller i utbildning.

Du behöver vara mycket kundorienterad, gilla att kommunicera i tal och skrift, vara strukturerad och ha en bred systemteknisk förståelse. Då vi verkar inom den grafiska industrin är det en stor fördel om du har bakgrund inom det.

Jobbet kan innebära endel resor, arbetstiden kan i viss mån komma att anpassas till kundernas tidzoner.

Du kan ha en högskoleutbildning inom data/systemvetenskap, eller praktiskt anskaffade kunskaper och erfarenhet inom området.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Nyförvärvat tryckeri i konkurs

Svenskt tryckeri uppköpt av utländsk aktör

Brandfactory i Sverige försatt i rekonstruktion – snart klart med ny ägare

Stora delar av Brandfactory i Sverige har gått in i en företagsrekonstruktion. Förhandling med ny ägare pågår. (mer…)

Ny print-tjänst för fotoböcker och bilder i Skandinavien

I ett samarbete med

Live från Workflow Summit – missa inte dessa 12 världsexperter inom print

Grafkom Workflow Summit sänder idag live från Stockholm i samarbete med Inkish. Men det är bara 12 av de 31 talarna som går att följa för dig som inte är på plats. (mer…)

Landa utökar produktionskapaciteten och börjar rulla ut pressar

Tryckpress från Landa installeras på tredje våningen hos tryckeriet ZRP i Kina. (Bild: Landa)

Med en ny produktionsenhet i drift och en till som ska börja byggas startar Landa serieproduktion av sina tryckpressar.

Maffigt – och viktigt – program med 31 talare på Workflow Summit

På tisdag 12 november går Workflow Summit i Stockholm och alla förberedelser är i stort sett klara. 31 talare kommer att vara på plats för att inspirera till automatisering i branschen. (mer…)

Hon är västra Sveriges främsta entreprenör

Evelina Lindgren som är vd för förpackningsföretaget Apak har gått vidare till riksfinalen i tävlingen EY Entrepreneur of the Year. (mer…)

Här är branschens 15 superföretag inom print och promotion

Många profil- och grafiska företag går fortsatt starkt och hela 15 företag tar glädjande sig in på listan över årets superföretag. Ett tydligt friskhetstecken och många av aktörerna kommer dessutom från den ”nya skolan”.