Munkedal

Arctic Paper söker inköpare

Vi söker nu en inköpare till Arctic Paper Munkedals AB

Är du en kommunikativ och driven inköpare med några års erfarenhet?
Drivs du av att leda och slutföra affärsprocesser? Gillar du att få vara delaktig i processen från anbudsförfrågan till avtal?
Då har vi rollen för dig!

Jobba för framtiden redan idag

I rollen som inköpare tillhör du vår inköpsfunktion som stödjer hela Arctic Paper Munkedals AB, du stöttar alla processer från inköp av råmaterial till direktmaterial samt projektinköp.

Med den nya koncernstrategin för 2030 påskyndar Arctic Paper övergången till att bli ett mer mångsidigt företag med synergier och kompetenser från sin befintliga verksamhet. Med styrkan som premiumproducent av papper och ägare av starka varumärken inom grafiska papper och massa innebär strategin med fyra pelare (4P) att koncernen kommer att investera i två nya områden där hållbarhet och förnybara resurser spelar en nyckelroll – förpackning och energi.

Arctic Paper kommer att under 2022-2030 investera mer än 1,4 miljarder SEK inom förpackningar och energi för att diversifiera koncernens verksamhet till fyra pelare, Pulp (Pappersmassa), Paper (Papper) , Packaging (Förpackning) och Power (Energi)

En viktig uppgift bli att skapa goda relationer internt samtidigt som du vågar utmana och tydliggör både nyttan och mervärdet av funktionen.

I dina arbetsuppgifter ingår det att:

Utforma inköpsstrategier för aktuella kategorier
Jobba i team mellan våra pappersbruk som ligger i Grycksbo (Dalarna) och Kostrzyn (Polen)
Upphandla tjänster, entreprenader och material inom ditt område
Daglig Orderläggning och arbete i beställningssystem
Etablera hållbara interna och externa relationer
Tillsammans med berörda verksamhetsföreträdare hantera anbudsförfarande, för att uppnå den för företaget totalekonomiskt bästa lösningen samt upprätta avtal/beställning enligt givna mallar
Inom ditt område utföra leverantörsbedömningar, som stödjer företagets strategier samt ansvara för leverantörsbasen
Delta i tvärfunktionella arbetsgrupper och därmed genom kontinuerligt arbete och ansvar säkerställa ändamålsenlig leverantörsbas som möter företagets längre såsom kortare behov
Informera och samverka med berörda verksamhetsrepresentanter.
Mäta och följa upp mätetal för kategori, samt prioritera uppgifter så att de möter övergripande mål.
Omvärldsbevakning inom egna kategori, så som marknads- och produktkännedom samt utveckling inom området
Jobba aktivt med ISO system inom 9001, 14001 och snart 50001.

Du blir en viktig del av Arctic Paper Munkedals AB – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen.

Du kommer jobba på ett pappersbruk som utmärker sig att vara ett av de renaste pappersbruken i Världen.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker i första hand dig med några års erfarenhet av att arbeta med inköp/upphandlingar gärna med erfarenhet från inköp inom industri och underhåll. Har du dessutom erfarenhet från processindustri eller annan tyngre industri, är det meriterande. Vi ser gärna att du behärskar MS Excel och att du har erfarenhet av att arbeta med strategiska inköpsverktyg och är du bekant med affärssystemet Maximo är det meriterande.

Du har sannolikt en för tjänsten relevant akademisk utbildning, alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom längre relevant arbetslivserfarenhet. För att vara framgångsrik i tjänsten behöver du tala och skriva svenska och engelska obehindrat.

Tjänsten är heltid och en tillsvidare tjänst. B-körkort är ett krav.

Är det här du?

Vi ser att du som person har mycket god samarbetsförmåga. Har förmåga att skapa goda kontakter och kommunicerar på ett professionellt och tydligt sätt. Du har hög moral och affärsetiskt tänkande och vill alltid hitta den bästa lösningen för Arctic Paper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons