Logga in

Arctic Paper söker Automationschef

11 januari, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Pappersbruket i Grycksbo, strax utanför Falun har tillverkat papper sedan 1740. Vår långa historia gör oss till en respekterad tillverkare i den internationella industrin.

I dag ligger vi i den absoluta framkanten bland europeiska pappersbruk. Bolaget producerar bestruket och obestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag.

Arctic Paper Grycksbo ägs av Arctic Paper S.A som är ett internationellt bolag och börsnoterade Warszawa- och Stockholmsbörsen.

Papperstillverkning finns även på västkusten i Munkedal samt i Polen.

Om jobbet

Automationsavdelningen på Arctic Paper Grycksbo AB ansvarar för underhåll och ombyggnadsprojekt av såväl fysisk anläggning som processnära styrsystem.

Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt med investeringar och förbättringar för att öka säkerhet och driftstillgänglighet.

I din roll tar du ansvar för att leda ditt team mot uppsatta mål genom utveckling av medarbetare, säkerhet, teknik, processer och rutiner.

I befattning ingår beredskap och du rapporterar till Underhållschefen.

Vem är du?

Vi söker en strukturerad och modern ledare med erfarenhet från el- och / eller automationsområdet. Du får gärna vara högskoleingenjör med några års dokumenterad ledarerfarenhet som chef, projektledare eller liknande.

Vi ser också gärna att du tidigare arbetat med underhåll, allrahelst inom processindustri. Då arbetet innebär en hel del kontakter inom och utanför företaget ställer detta krav på samarbetsförmåga och social kompetens.

Du har en positiv attityd, arbetar strukturerat och har analytisk förmåga, vill leverera god service och driva verksamheten framåt.

Ett plus är om Du innehar elbehörighet. Givetvis behärskar du engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi Dig?

Vi erbjuder dig mycket omväxlande arbetsuppgifter i en anläggning med både gammal och ny teknik där du kommer att leda ett team av erfarna och engagerade ingenjörer och samordnare, stundtals i högt tempo och ofta med korta beslutsvägar.

Arctic Paper Grycksbo är en arbetsgivare som månar om sina anställda genom att bland annat erbjuda en bra arbetsmiljö som präglas av bra samarbete över avdelningsgränserna.

Här erbjuds du en möjlighet att arbeta med erfarna, ansvarstagande och kompetenta kollegor som har roligt tillsammans på jobbet.

Det händer mycket hos oss både vad gäller nya produktprojekt och kommande investeringar.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Papper som lyfter varumärket – ”Att säga att det är för dyrt är inte okej”

I höstas började Dilip Jernsparv på Papyrus för att sprida budskapet om hur papper kan hjälpa företag att effektivare få fram sina budskap. Under konceptet Value in Paper har man ett stort utbud av specialpapper som i och med utvecklingen inom kommunikationsområdet blir allt mer aktuella att använda. (mer…)

De bygger Tetra Paks första digitalpress – produktanpassning, kundinteraktion och spårbarhet i fokus

Tetra Pak tar ett stort steg när de nu börjar utforska den digitala trycktekniken för sina dryckesförpackningar. (mer…)

Modegigant teamar upp med heta Sulapac – ska ersätta plastförpackningar

Nyligen skrev vi om Sulapacs nedbrytbara sugrör – nu inleder de ett samarbete med det globala mode- och skönhetsvarumärket Chanel. (mer…)

De blir Svenska Fotbollförbundets tryck- och logistikpartner inom merchandise, profil och evenemang

(Bild: Pressbild)

Promotionbolaget kommer vara en central samarbetspartner i att utveckla och marknadsföra fotbollsförbundets merchandise, profilprodukter och evenemangsprofilering. (mer…)

Europeiskt onlinetryckeri startar webbshop för produktmedia – ”trycksaken är den bästa annonsen”

Den digitala printerjätten har nosat på produktmedia ett tag, men nu kliver de in med bägge fötterna. 

Allt fler vill ta pauser från det digitala – hjälp människor att koppla av

Två av tre vill ha obligatoriska pauser från sina digitala enheter, samtidigt som 1 av 4 från millennie-generationen hellre hade tappat luktsinnet än varit tvungen att sluta använda sina teknikprylar. (mer…)

Rätt förpackning kan reducera klimatpåverkan med 99 procent

Att byta förpackningsmaterial från plast till papper kan reducera klimatpåverkan med upp till 99 procent – förpackningsdesigners kan spara mycket på miljön genom att välja rätt. (mer…)

Stora Enso ansluter till textilprojekt startat av H&M och Ikea

(Bild: Inter IKEA Systems)

Stora Enso ska bygga en demo-anläggning för förvandling av trä till textil.

Självlysande annons i DI Weekend – släck lampan och läs hela budskapet

(Bilder: Skärmdumpar från film Youtube)

I DI Weekend nyligen satsade Volkswagen extra på en annons med självlysande tryckfärg – även omslaget på tidningen använder den självlysande färgen. (mer…)