Logga in

Arbetsflöde och automatisering i fokus på nytt internationellt Grafkom-event

23 augusti, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Nätverket Grafkom gör i höst sin första internationella konferens för den grafiska branschen. Med fokus på både handfasta tips och visioner kring automatisering satsar man på att samla företag från både Norden och Baltikum för att nätverka och utbyta kunskap.

Den 13 november arrangerar man Workflow Summit i Stockholm. Det är ett ambitiöst upplägg med tre olika spår och 22 experter som delar med sig av sin kunskap om hur du kan bygga smartare flöden – från kundkontakt och beställning och hela vägen genom produktionen och vidare till leverans och logistik.

– Det finns så många olika delar inom grafisk produktion som måste automatiseras och kopplas ihop samtidigt som det finns oändligt med möjligheter med de tusentals mjukvarulösningar på marknaden. Vi vill ge deltagarna konkreta tips kring detta som man kan implementera dirket i verksamheten, säger Ulf Sunnberg på Grafkom.

Bland de talare som redan nu är bekräftade finns konsulter och leverantörer som alla lever och andas ”workflow” för grafisk produktion och publicering. Tillsammans med deltagare från företag runt om i Norden finns det stora möjligheter att få ovärderlig kunskap och många nya kontakter.

– Intresset av kunskap inom detta område är stort och vi har redan anmälningar från Norge och Lettland, avslutar Magnus Thorkildsen på Grafkom.

Mer information finns på Grafkom.se/workflowsummit.

Nyförvärvat tryckeri i konkurs

Svenskt tryckeri uppköpt av utländsk aktör

Brandfactory i Sverige försatt i rekonstruktion – snart klart med ny ägare

Stora delar av Brandfactory i Sverige har gått in i en företagsrekonstruktion. Förhandling med ny ägare pågår. (mer…)

Ny print-tjänst för fotoböcker och bilder i Skandinavien

I ett samarbete med

Live från Workflow Summit – missa inte dessa 12 världsexperter inom print

Grafkom Workflow Summit sänder idag live från Stockholm i samarbete med Inkish. Men det är bara 12 av de 31 talarna som går att följa för dig som inte är på plats. (mer…)

Landa utökar produktionskapaciteten och börjar rulla ut pressar

Tryckpress från Landa installeras på tredje våningen hos tryckeriet ZRP i Kina. (Bild: Landa)

Med en ny produktionsenhet i drift och en till som ska börja byggas startar Landa serieproduktion av sina tryckpressar.

Maffigt – och viktigt – program med 31 talare på Workflow Summit

På tisdag 12 november går Workflow Summit i Stockholm och alla förberedelser är i stort sett klara. 31 talare kommer att vara på plats för att inspirera till automatisering i branschen. (mer…)

Hon är västra Sveriges främsta entreprenör

Evelina Lindgren som är vd för förpackningsföretaget Apak har gått vidare till riksfinalen i tävlingen EY Entrepreneur of the Year. (mer…)

Här är branschens 15 superföretag inom print och promotion

Många profil- och grafiska företag går fortsatt starkt och hela 15 företag tar glädjande sig in på listan över årets superföretag. Ett tydligt friskhetstecken och många av aktörerna kommer dessutom från den ”nya skolan”.