Solna

Apoteket söker Grafisk formgivare

Om jobbet

Apoteket AB, ett av Sveriges mest omtyckta varumärken, söker nu en grafisk formgivare till sin inhousebyrå Creative Studios. Rollen innebär att formge och producera digital och rörlig reklam till interna och externa kanaler. I den här rollen bidrar man starkt till att ytterligare stärka Apotekets varumärke och ledande marknadsposition samt att kampanjer och butiksmaterial produceras på ett kreativt och kostnadseffektivt sätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Producera digital och rörlig media för bland annat butikskampanjer, landningssidor, externa kanaler och driftsmaterial i butik samt digitala skärmar, e-post, kundklubbsutskick etc i enlighet med Apotekets varumärke och grafiska identitet. Särskild vikt läggs vid rörligt digitalt material till webb och skärmar i butik.
 • Beställa tjänster, göra inköp och koordinera med övriga medarbetare och reklam- och produktionsbyråer för att möjliggöra genomförandet av aktuella kampanjer och aktiviteter.
 • Rapportera till chef för Creative Studios, som en är del av Apotekets marknadsavdelning

Vi söker dig som:
Är en erfaren grafisk formgivare/originalare av digitalt och rörligt material. Du jobbar förmodligen idag på en marknadsavdelning, reklambyrå eller motsvarande och arbetar främst med konsumentvaror och/eller konsumenttjänster.

Kunskaper:

 • Du har relevant eftergymnasial utbildning inom design / formgivning
 • Du har naturligtvis goda kunskaper inom Adobe InDesign, Photoshop, After Effects, Illustrator och Acrobat Pro.
 • Du Behärskar hela processen från idé till färdig leverans av rörligt och digitalt material.
 • Du har erfarenhet av verktyg och plattformar för dynamiska annonser, bannerverktyg samt product feeds.
 • Det är meriterande om du även har enklare kunskaper av kodning html/css/php samt erfarenhet av e-handel och produktion av tryckt material, som t ex butiksmaterial

Personliga egenskaper

 • Du har god stilistisk förmåga och en känsla för att kunna bedöma att idéer och kreativa lösningar.
 • Du är noggrann och kvalitetsmedveten.
 • Du är driven och tar egna initiativ.
 • Du har lätt för att samarbeta och underhålla professionella relationer internt och externt.
 • Talar flytande svenska (tal och skrift).

Tjänsten är en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning och med placering på Apotekets huvudkontor i Solna. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Horizon krokar arm med robot på Scanpack

Förpackningsmässan Scanpack i Göteborg är tillbaka efter pandemin och den 4-7 oktober öppnar man dörrarna. En av utställarna är Horizon som i år har krokat arm med robottillverkaren Omron i sin monter för att visa smarta lösningar inom efterbearbetning.

Scanpack är för dig som är involverad i förpackningens värdekedja, från koncept och design till produktion och logistik.

Horizon på Scanpack

– Inom förpackningsindustrin används sedan ett tiotal år tillbaks våra falsmaskiner för farmaceutisk falsning av bipacksedlar, stansmaskiner för förpacknings- och skyltproduktion, boklimbindning och broschyrhäftning för instruktions böcker med mera, säger Paul Jakobson på Horizon.

Genom att arbeta med robotar i efterbehandlingen så kan operatören koncentrera sig på små justeringar och kontrollera kvaliteten istället för att göra repetitiva uppgifter som att lasta i och ur material.

Robotar för samarbete

– När det gäller Omron så visar vi en kollaborativ robot som kan göra olika former av iläggning eller avlägggning i maskinsystemen, säger Paul Jakobson.

Horizon och Omron fins i monter A03:22.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Grafiskt uppköp i Skellefteå

redaktionen@branschkoll.se
Annons

”Det kommer bli alltmer komplicerat och resurskrävande att upphandla grafisk produktion och tryck”

Trycksaksförmedlare informerar om läget i pappersbranschen – och ger sina råd till trycksaksköparna – och därmed också till tryckerierna.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sveriges Tidskrifter med seminarium om ”papperskrisen”

Printpool och Kapero är inbjudna som experter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons