Tidningspappersbruk blir wellpapproducent

Stora

Stora Enso har undertecknat ett avtal om att avyttra sitt bruk i Eilenburg i tyska Sachsen till det schweiziska familjeföretaget Model Group. Bruket i Sachsen har en årlig produktionskapacitet på 310.000 ton specialtidningspapper baserat på återvunnet papper.

Stora Enso kommer enligt avtalat att fortsätta sälja och distribuera Sachsens pappersprodukter under en period på 18 månader. Därefter kommer Model Group att konvertera bruket för produktion av wellpappråvara.

– Vi är övertygade om att Model Group är rätt ägare för att säkerställa en långsiktig utveckling av bruket i Sachsen, säger Kati ter Horst, chef för Stora Ensos division Paper.

– Bruket i Sachsen passar perfekt in i vår värdekedja och vårt befintliga produktionsnätverk, säger Daniel Model, vd och styrelseordförande på Model Group.

Företagsvärdet för transaktionen är 35 miljoner euro. Affären beräknas vara slutförd under tredje kvartalet 2021, enligt ett pressmeddelande från Stora enso

Om Model Group
Model Holding är ett helt familjeägt företag grundat 1882, med huvudkontor i schweiziska Weinfelden. Model Group utvecklar, producerar och levererar förpackningslösningar i kartong och wellpapp.

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se