Allt fler trycksaksaktörer hittar till populär plattform för produktmedia

brec

E-handeln i branschen tar form och här är en av aktörerna som samlar leverantörer över gränserna.

Unitedprofile är en väletablerad aktör i profilbranschen, de erbjuder å ena sidan webbsidor med e-handel till de som säljer profilreklam till slutkund. Men de erbjuder också leverantörer att ansluta sig till plattformen, på så sätt får de som använder Unitedprofiles lösning till sin webbshop automatiskt tillgång till de anslutna leverantörernas produkter.

Först och främst är det leverantörer av profilprodukter och profilkläder. Men det finns också leverantörer av trycksaker och eventprodukter. På Unitedprofile i Sverige och/eller Norge återfinns företag som Addbrand, Paipa, Spennare, Vrigstad Skyltfabrik och Papex som själva producerar eller är återförsäljare av dessa typer av produkter.

Och i dagarna fick man in en ny leverantör av tryckmedia till den norska marknaden, nämligen Brectus, som under senaste året även försökt slå sig in på den svenska och danska marknaden.

– Vi gleder oss til å ta fatt på Unitedprofile eventyret, og våre kunder har mast lenge på at vi må komme oss inn her. Vi ser frem mot en enklere hverdag for våre forhandlere og gleder oss til å få mange nye kunder gjennom Unitedprofile. Vi håper at alle våre produkter vil være tilgjengelig i nettbutikken før vi tar juleferie, så følg med i ukene fremover, säger Kjetil Clemetsen, KAM, Brectus Norway, i ett pressmeddelande.

Halva Brandfactory i konkurs

Brandfactory ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse – affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics påverkas inte, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar lönsamhet, säger Jakob Söderbaum, vd Brandfactory.

Kvarvarande verksamhet innefattar 97 tjänster och i verksamheten som omfattas av konkurs finns 102 tjänster.

Även Brandfactory Holding går i konkurs. Brandfactory Signs & Graphics i Sverige och Norge är lönsamma och drivs vidare i befintlig form, det gör också Brandfactory Logistics. Ägandet av koncernen kommer tillfälligt att förvaltas av konkursförvaltaren och förhoppningen är att delar eller hela verksamheten ska förvärvas, skriver man.

”BrandFactory Printhouse AB har försökt att parera nedgången genom besparingsprojekt som har givit effekt, men samtidigt har marknaden fallit snabbare än förväntat. Nuvarande ägare har under de senaste åren investerat betydande belopp i verksamheten. Styrelsen kan nu konstatera att någon vändning inte är i sikte och att pågående kostnadsbesparingsprojekt inte kommer att ta bolaget till lönsamhet. Därför har bolaget fattat beslut om att affärsområdet Printhouse, som utgörs av tidigare förvärvade INEKO, ansöker om konkurs.”

redaktionen@branschkoll.se

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se

Nu höjer de priserna på finpapper

För att möta den pågående kostnadsinflationen.

redaktionen@branschkoll.se

De har bäst lönsamhet bland branschens profilåterförsäljare (small cap)

SMALL CAP PROMOTION

Vi har djupdykt i vår ekonomi-databas och plockat fram de tio återförsäljare som 2022 hade bäst marginal i sitt omsättningspann.

redaktionen@branschkoll.se

PF skrotar katalogen ”efter noggrant övervägande”

katalog

Profilleverantören hänvisar till miljön och effektiviteten.

redaktionen@branschkoll.se

Välkänd svensk företagsledare ska leda banbrytande internationellt textiltech-bolag

frisk och kollega

Patrik Frisk var under ett par år vd för Under Armour en av världens största klädleverantörer, nu har han ett nytt spännande uppdrag.

redaktionen@branschkoll.se

NS System investerar i ny textilprinter – ”vi trycker direkt på tyget”

Pressemeddelelse Teknologi muliggor print direkte på tekstil Niels Rask
Ämnen i artikeln: NS System

Investering som medför flera nya möjligheter.

Ämnen i artikeln: NS System
redaktionen@branschkoll.se

De vill ta sina grafiska kunskaper från TV-rutan och sälja digitala visitkort

radmedmobil

Duktiga på teknik och grafik – nu söker de samarbeten i profilbranschen.

redaktionen@branschkoll.se