All time high för Hudikprofil – inledde 12 samarbeten med det lokala föreningslivet

Ett glatt gäng på Forsa IF som får pengar till klubbkassan från Hudikprofil.
Ett glatt gäng på Forsa IF som får pengar till klubbkassan från Hudikprofil.

2022 var ett bra år för Hudikprofil, de ökade omsättningen med 25 procent upp till 17 miljoner kronor, vilket är nytt rekord för företaget. Det är också en tredubbling av omsättningen från där den låg när bolaget fick nya ägare för tre år sedan.

I början av 2022 förvärvade man Hultman Profil & Reklam och stöpte om det till Ljusdalprofil. Och så blev man utsedda till årets Rookie av kedjan New Wave Profile som man tillhör.

– 2022 blev företagets i särklass mest framgångsrika år med flera nyanställningar, många nya kunder och en omsättning på över 17 miljoner kronor, vilket är en ökning med drygt 25 procent jämfört med 2021. Det är också en tredubbling av omsättningen sedan ägarskiftet för tre år sedan. Vi är otroligt tacksamma gentemot alla våra kunder, återförsäljare och partners som gör vår resa möjlig, säger Hudikprofils vd Thomas Sandberg.

Satsar stort på det lokala föreningslivet

Man har också gjort en stor satsning på det lokala föreningslivet och under 2022 har man tecknat tolv samarbetsavtal med bland annat fotbollsföreningarna Forsa IF och Järvsö BK, samt Tunalids Ridklubb och Ljusdals BK.

– Vi ägs, verkar och sponsrar lokalt. Nu hoppas vi att ännu fler föreningar vill samarbeta med oss i framtiden och därför kommer vi att ge tillbaka ett sexsiffrigt belopp under 2023 till föreningslivet.

Forsa IF får 25.000 till klubbkassan

Först ut i den här satsningen är Forsa IF som köper och trycker alla sina föreningskläder på Hudikprofil och som nu får 25 000 kronor till klubbkassan.

– I HudikProfil har vi fått en lokal leverantör som tagit fram ett perfekt koncept för oss med klubbkvällar, egen webshop och eget tryckeri. Lösningen är uppskattad både av oss som förening och våra medlemmar, säger Lars-Göran Persson, Forsa IF.

Från rookies till framgångsrika enheter

– Det HudikProfil lyckats åstadkomma på bara tre år är helt fantastiskt, från Rookies till att idag driva två framgångsrika enheter, jag kan inte vara annat än mycket stolt över att de vill vara medlemmar i New Wave Profile, säger Camilla Fjordland, konceptansvarig New Wave Profile.

LÄS OCKSÅ: Hudikprofil blev årets rookie – nu slår de upp dörren i Ljusdal

Annons

Adobe lanserar ny lösning för AI-genererade bilder

Oavsett erfarenhet kan alla skapa bilder, ljud, vektorer, videor och 3D-grafik. Det är revolutionernade!

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Roland lanserar budget-flatbäddsskrivare i Europa

Ämnen i artikeln: Roland

”Utmärkt balans mellan funktionalitet och pris.”

Roland meddelade nyligen lanseringen av EU-1000MF, en storformat UV-LED flatbäddsskrivare, på den europeiska marknaden.

EU-1000MF klarar av att trycka på ett brett spektrum av material, upp till 95 mm tjocka, för en mängd olika tillämpningar, inklusive skyltgrafik, event- och butiksdisplayer, inredning och små upplagor av högkvalitativa specialanpassade varor som kan utöka kundernas tryckverksamhet.

Tony Miller, chef för den globala försäljnings- och marknadsföringsdivisionen, säger:

– EU-1000MF är en produkt med utmärkt balans mellan funktionalitet och pris. Hittills har EU-1000MF endast sålts i vissa regioner. Genom att utöka försäljningsområdet till den europeiska regionen syftar vi till att skapa nya möjligheter för att hjälpa våra kunder att expandera sina verksamheter och öka försäljningen.

EU-1000MF finns i två modeller, 4-färg eller 6-färg, med skrivhuvuden i en förskjuten formation för utskrift upp till 27,6 m2/h i 720 x 600 dpi CMYK-läge, vilket gör det möjligt att hantera cirka nio styva 1.220 x 2.440 mm skivor per timme.

UV-bläcket torkar direkt, vilket gör det snabbtorkande och möjligheten att trycka direkt på en mängd olika material såsom akryl, PETG, PVC, skum, PC, trä och aluminiumkompositplattor.

Ämnen i artikeln: Roland
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ätbar biljett med hampa vann guld i Cannes reklamtävling

”Buy the ticket, take the ride”

Minns ni Berlins lokaltrafik (Berliner Verkehrsbetriebe) i folkmun BVG som för sisådär fem år sedan tog fram en sko tillsammans med Adidas som fungerade som årskort?

Nu har man om möjligt överträffat sig själva när man tagit fram en ätbar biljett, bestruken med hampaolja för att ”hjälpa resenärerna hantera julstressen”.

Biljetten och dess tillhörande reklamfilm har vunnit guld i Cannes Lion, ett av reklamvärldens mest prestigefyllda priser.

– En ätbar biljett bestruken med hampaolja för en lugn åktur är ett roligt sätt att använda trycksaker, för att citera Hunter S Thompson ”Buy the ticket, take the ride”.

Jens Waernes, en av jurymedlemmarna, motiverade beslutet.

Se hur det fungerar i den välgjorde reklamfilmen här nedan.

Printpower.eu har skrivit om den vinnande biljetten.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

UF-företag vann ”årets innovation” för sin smarta förpackning

”Kan ha stora affärsmöjligheter på lång sikt.”

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hemlighetsfullt samarbete för att ta fram en helt ny produkt eller råvara från skogen

Det finska samarbetet ska vara i mål med sitt projekt senast 2027.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Firar 87 världscupssegrar med specialförpackning i limited editon

Barilla hyllar Mikaela Shiffrins historiska 87:e världscupseger i alpin skidåkning med ett specialdesignat pastapaket i begränsad upplaga.

Förpackningen innehåller pasta i form av siffrorna ”8” och ”7” och totalt har 87 specialutgåvor av paketet producerats, varav 86 kommer att signeras av Mikaela Shiffrin inför auktionen och försäljningen.

Paketen kommer auktioneras ut till förmån för välgörenhet via plattformen Charity Stars, där intäkterna går till ideella organisationen Food for Soul. Barilla har haft ett långvarigt partnerskap med Shiffrin och lanserar även en 87 sekunder lång film för att fira hennes prestationer, skriver man i ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Apak publicerar hållbarhetsredovisning: Fokuserar på samarbete med kunder och leverantörer

Ska nå nettonollutsläpp utan klimatkompensation.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

2,5 miljoner ton förpackningar till återvinning de senaste fem åren – ökning med 15 procent

Ämnen i artikeln: ÅtervinningFTI

Återvinningstrenden i Sverige fortsätter att stärkas, med en ökning på 15 procent i insamlingen av förpackningar sedan 2018.

Hushållen har blivit bättre på att sortera ut plastförpackningar, och de senaste fem åren har mängden insamlade plastförpackningar motsvarat 1,5 varv runt jorden med uppradade diskmedelsflaskor, enligt Förpackningsinsamlingen (FTI).

Under 2022 lämnades 530.000 ton förpackningar in till återvinning, vilket motsvarar 50,4 kg per invånare. Insamlingen av pappersförpackningar ökade mest, med 28 procent, medan plastförpackningar ökade med 22 procent. Insamlingen av metall- och glasförpackningar ökade med sex respektive fyra procent.

Insamlingsstatistik från FTI

MaterialGlasPapperPlastMetallTotalt
202222,217,59,01,750,4
201821,814,17,61,745,2
201319,512,45,31,638,8
FTI:s insamlingsstatistik – översikt (kg per invånare).
Ämnen i artikeln: ÅtervinningFTI
redaktionen@branschkoll.se
Annons

UPM påskyndar nedläggning av tidningspappersbruk

Ämnen i artikeln: UPM

UPM meddelar planer på att minska kapaciteten för tidningspapper i Tyskland och Österrike.

Ämnen i artikeln: UPM
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordvalls ställer ut på Interpack

Ämnen i artikeln: EtikettNordvalls
Ämnen i artikeln: EtikettNordvalls
redaktionen@branschkoll.se
Annons