Flexibel

Ahlsell söker hållbarhets-utvecklare

Vi söker en Hållbarhetsutvecklare med fokus på ansvarsfulla inköp och hållbara leverantörskedjor

Söker du en tjänst inom hållbarhet där du får vara med på en resa att ta Ahlsells hållbarhetsarbete till nästa nivå? Vi på Ahlsell sätter nu ännu större fokus på området Hållbarhet och bygger en ännu kraftfullare professionell organisation med en nytillträdd Hållbarhetsdirektör vid rodret. I rollen som Hållbarhetsutvecklare kommer du ha ditt främsta fokus på ansvarsfulla inköp och säkerställande av hållbara leverantörskedjor. Du kommer därmed starkt bidra till att fortsätta implementera Ahlsells hållbarhetsstrategi med uppsatta mål och ambitioner. Det finns mycket att göra och viljan att utveckla är stor. Varmt välkommen med din ansökan.

Ditt anställningserbjudande

Här erbjuds du en roll där du kommer att kunna vara med att påverka.
Hållbarhetsutvecklaren ska tillsammans med det övriga hållbarhetsteamet planera, utveckla och driva Ahlsells koncerngemensamma hållbarhetsarbete. I det ingår att identifiera och driva på förbättringar samt hitta innovationsmöjligheter utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det är en operativ roll där du kommer att arbeta tvärfunktionellt med olika avdelningar och dotterbolag inom Ahlsell.

Ahlsell är en trygg arbetsgivare, som främjar utveckling, mångfald, öppenhet, samt ett långsiktigt och ansvarsfullt agerande. Våra värderingar – Ansvar, Öppenhet och Enkelhet – vägleder oss i vardagen. Vi på Ahlsell strävar efter att göra tillvaron enklare för våra medarbetare och kunder.

Dina arbetsuppgifter

Ahlsellkoncernen har under 2022 utvecklat ett Supplier Relation Management System(SRM) som också innehåller en hållbarhetsmodul där Ahlsells leverantörer genom en självscreeningsprocess ska självutvärdera sina riskområden inom ramen för sociala, miljömässiga och etiska risker. Det nya systemet möjliggör ett nytt digitalt arbetssätt som ersätter tidigare manuella utvärderingar.
Rollen som hållbarhetsutvecklare med ansvar för hållbara, ansvarsfulla inköp handlar bl.a. om att:

  • stötta i implementeringen av denna modul och tillhörande arbetssätt, tex med information och utbildning
  • stötta i analysen av svaren från leverantörerna
  • planera och följa upp leverantörer och också att i partnerskap med Inköpsorganisationen utföra uppföljning, revidering och granskning av leverantörer i relation till en riskanalysmetodik och med beaktande av viktiga hållbarhetsaspekter
  • bevaka kommande krav och förväntningar och utveckla arbetsprocesser och verktyg i linje med dessa

Värt att veta

Många av koncernens leverantörer är gemensamma över våra nordiska länder och vi samverkar över landsgränserna för att effektivt säkra en hållbar leverantörskedja. Ahlsell har ett särskilt ansvar för att säkra att våra egna märkesvaror (EMV) är förenliga med lagkrav, rutiner, policys och riktlinjer för hållbara, ansvarsfulla inköp. Du stödjer våra EMV sourcing managers i att säkra detta samt följer, i samarbete med Chef EMV, upp utfallet av arbetet som kvalitetsrevisorerna på vårt kinesiska inköpskontor genomför ute hos våra leverantörer.

Våra förväntningar

  • har akademisk examen med relevans för området. Det är meriterande om utbildningen har en tydlig hållbarhetsprofil eller har kompletterats med kurser inom hållbarhet
  • har arbetslivserfarenhet inom hållbarhet, gärna från ett nordiskt bolag och en koncernroll med flera länder att supportera.
  • uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Kunskaper i annat nordiskt språk är meriterande.

Du är bekväm med många kontaktytor inom och utanför organisationen och har lätt för att bygga relationer. Vi ser att du är affärsmässig med god förmåga att se hur hållbarhetsarbetet kan skapa värde för företaget. Du drivs av att få saker att hända och att skapa resultat. Du har gott omdöme och integritet och tycker om att kommunicera hållbarhetsnytta på ett enkelt sätt så att även icke experter förstår. Som person är du prestigelös, självgående, engagerad och initiativrik och är bra på att driva flera aktiviteter samtidigt. Du är analytiskt lagd och arbetar med god struktur och har bra förmåga att inspirera, engagera och vägleda medarbetare på Ahlsell inom hållbarhetsområdet. 

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons