Göteborg

AFRY söker Simuleringsingenjör

Vi söker dig med en bakgrund inom produktions- och logistikutveckling med ett brinnande intresse för flödessimulering och programmering. Vi erbjuder en spännande möjlighet att fortsätta utvecklas tillsammans med oss! AFRYs affärsenhet för Supply Chain Management består av närmare 70 konsulter specialiserade på utveckling inom produktion, logistik, förpackning och inköp. Vi utgår från Stockholm, Göteborg och Malmö men våra kunder finns över hela Sverige och delar av Norden.

Nu vill vi utveckla vårt team i Göteborg och söker dig som vill arbeta med produktions- och logistikutveckling och då framförallt flödesimulering. Som Simuleringsingenjör kommer du att tillhöra en avdelning med en betydande verksamhet inom materialflödesanalys och simulering, sk Discrete Event Simulation (DES). Tillsammans med dina kollegor kommer du bidra till en lönsam och långsiktig utveckling av våra kunders verksamhet.

I rollen kommer du att genomföra simuleringsprojekt såväl självständig, som tillsammans med kollegor och i kundens regi. Du kommer att tillhöra vår Göteborgssektion och arbeta i nära samarbete med en härlig mix av produktionsexperter, logistiker, projektledare och simuleringsspecialister.

Vem är du?

För att få en god start hos oss vill vi att du har en ingenjörsutbildning i botten och är nyutexaminerad eller har några års erfarenhet inom området, redo för en spännande utmaning! Vi ser gärna att din utbildning är inriktad mot produktion, logistik och teknik. Meriterande med tidigare erfarenheter inom området. Har du jobbat med simuleringsmjukvaror som AutoMod, Siemens Plant Simulation, Visual Component och/eller FlexSim är detta extra meriterande. Som person är du analytisk, kommunikativ, driven och har en god samarbetsförmåga. Du trivs bra i sociala sammanhang och brinner för teamwork där vi tillsammans kan nå fantastiska resultat! Att dela med dig av dina kunskaper till kunder och kollegor är en självklarhet. Vi värdesätter även att du som person är självständig, handlingskraftig och kan ta egna initiativ då du kommer arbeta i en konsulterande roll. Det är viktigt att du är intresserad av att bygga kontakter både internt och externt. Du är lyhörd inför kundens behov och tar ansvar för att lösa de problem som kan uppstå snabbt, effektivt och med god kvalitet. Utöver detta har du har mycket goda kunskaper vad gäller svenska och engelska, i såväl tal som skrift samt har B-körkort då resor i tjänsten och kundbesök förekommer. Vi ser fram emot din ansökan!

Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdagen.

Vi erbjuder

Vi på Supply Chain Management består av ett gäng positiva människor som trivs väldigt bra tillsammans. Vi har en bra och uppskattad erfarenhetsspridning och stärks ständigt av att dela med oss av våra kunskaper till varandra. För oss är teamwork en självklar del av vårt arbetssätt både internt och i leverans till våra kunder. Vi hoppas att du värdesätter detta lika mycket som oss och vill bidra med din energi, erfarenhet och din personlighet till vår grupp! Vi erbjuder dig en flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår att allas liv ser olika ut och vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid. På AFRY delar vi en stark kultur som präglas av att dela kunskap och kompetensutveckling i form av interna och externa utbildningar samt individuella utvecklingsplaner. Utöver detta erbjuder vi dig generöst årligt friskvårdbidrag, företagshälsovård, tjänstepension samt tillhörighet i vår fantastiska personalförening Club AFRY. Här anordnar vi roliga aktiveter så som skidresor, handledda träningstillfällen, stuguthyrning, gästföreläsningar och mycket, mycket mer! AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer och vi vill gärna visa dig varför! Om företaget AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Hitlåt blir bok

redaktionen@branschkoll.se

De ska hitta e-handelns luftsnålaste paket

Överdimensionerade förpackningar och onödigt emballage gillas inte av konsumenterna. Nu ska “Årets Airfluencer” utses.

Cirka 30 procent av varje e-handlat paket består idag av onödig luft och allt fler konsumenter reagerar på för stora förpackningar. Detta menar Postnord som nu drar igång projektet ”Airfluencers” som ska hitta e-handelns luftsnålaste paket.

I en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Postnord uttryckte 70 procent av svenska konsumenter att paket köpta online är större än nödvändigt och innehåller för mycket luft. Dessutom visade undersökningen att hälften av svenskarna upplever att överflödet av luft i paket är ett problem och bland dem svarar sju av tio att problemet är på grund av miljöskäl.

Projekt för att minska luft i paket

Genom att starta initiativet Airfluencers så vill man aktivera konsumenternas engagemang kring luft i paket. Målet är att minska onödiga transporter som belastar klimatet negativt. Med mer luftsnåla förpackningar kan transporterna effektiviseras. 

– Volymerna i våra flöden ökar ständigt. Enligt den senaste E-barometern har e-handeln ökat med 16 procent det senaste kvartalet. Då ska vi minnas att den växte med hela 49 procent under 2020. Med dessa volymer får rätt storlek på förpackningar en stor effekt. Vi kan använda färre fordon, ombuden får mer plats på sina hyllor och konsumenten får inte onödigt med emballage att hantera. Argumenten för luftsnåla paket är många.

Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord

Postnord har nu också inlett ett långsiktigt samarbete med Chalmers i Göteborg, där man gemensamt arbetar för att förstå, mäta och undersöka vad en effektiv förpackning egentligen innebär. 

– Det kan tyckas att det borde vara lätt för e-handelsföretagen att bara packa i mindre förpackningar. Men ju mer vi tittar på problemet med luft i paket desto mer komplext ser vi att det är. Därför startar vi nu initiativet Airfluencers, så att vi samtidigt som vi sprider medvetenhet också kan lära oss av goda exempel.

En del av Airfluencers är en tävling som går live den 25 oktober där konsumenter kan nominera goda exempel på luftsnåla paket till att bli “Årets Airfluencer”. Den e-handlare med flest nominerade paket blir utsedd till “Årets Airfluencer”, skriver man i ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se

Print Next: Framtiden för robotar i grafisk bransch

På Print Next den 28 oktober diskuteras den grafiska branschens framtid.

redaktionen@branschkoll.se

Ropo Capital outsourcar printverksamheten i Sverige och Norge

De är aktörerna som tar över.

redaktionen@branschkoll.se