AFRY söker Simuleringsingenjör

Vi söker dig med en bakgrund inom produktions- och logistikutveckling med ett brinnande intresse för flödessimulering och programmering. Vi erbjuder en spännande möjlighet att fortsätta utvecklas tillsammans med oss! AFRYs affärsenhet för Supply Chain Management består av närmare 70 konsulter specialiserade på utveckling inom produktion, logistik, förpackning och inköp. Vi utgår från Stockholm, Göteborg och Malmö men våra kunder finns över hela Sverige och delar av Norden.

Nu vill vi utveckla vårt team i Göteborg och söker dig som vill arbeta med produktions- och logistikutveckling och då framförallt flödesimulering. Som Simuleringsingenjör kommer du att tillhöra en avdelning med en betydande verksamhet inom materialflödesanalys och simulering, sk Discrete Event Simulation (DES). Tillsammans med dina kollegor kommer du bidra till en lönsam och långsiktig utveckling av våra kunders verksamhet.

I rollen kommer du att genomföra simuleringsprojekt såväl självständig, som tillsammans med kollegor och i kundens regi. Du kommer att tillhöra vår Göteborgssektion och arbeta i nära samarbete med en härlig mix av produktionsexperter, logistiker, projektledare och simuleringsspecialister.

Vem är du?

För att få en god start hos oss vill vi att du har en ingenjörsutbildning i botten och är nyutexaminerad eller har några års erfarenhet inom området, redo för en spännande utmaning! Vi ser gärna att din utbildning är inriktad mot produktion, logistik och teknik. Meriterande med tidigare erfarenheter inom området. Har du jobbat med simuleringsmjukvaror som AutoMod, Siemens Plant Simulation, Visual Component och/eller FlexSim är detta extra meriterande. Som person är du analytisk, kommunikativ, driven och har en god samarbetsförmåga. Du trivs bra i sociala sammanhang och brinner för teamwork där vi tillsammans kan nå fantastiska resultat! Att dela med dig av dina kunskaper till kunder och kollegor är en självklarhet. Vi värdesätter även att du som person är självständig, handlingskraftig och kan ta egna initiativ då du kommer arbeta i en konsulterande roll. Det är viktigt att du är intresserad av att bygga kontakter både internt och externt. Du är lyhörd inför kundens behov och tar ansvar för att lösa de problem som kan uppstå snabbt, effektivt och med god kvalitet. Utöver detta har du har mycket goda kunskaper vad gäller svenska och engelska, i såväl tal som skrift samt har B-körkort då resor i tjänsten och kundbesök förekommer. Vi ser fram emot din ansökan!

Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdagen.

Vi erbjuder

Vi på Supply Chain Management består av ett gäng positiva människor som trivs väldigt bra tillsammans. Vi har en bra och uppskattad erfarenhetsspridning och stärks ständigt av att dela med oss av våra kunskaper till varandra. För oss är teamwork en självklar del av vårt arbetssätt både internt och i leverans till våra kunder. Vi hoppas att du värdesätter detta lika mycket som oss och vill bidra med din energi, erfarenhet och din personlighet till vår grupp! Vi erbjuder dig en flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår att allas liv ser olika ut och vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid. På AFRY delar vi en stark kultur som präglas av att dela kunskap och kompetensutveckling i form av interna och externa utbildningar samt individuella utvecklingsplaner. Utöver detta erbjuder vi dig generöst årligt friskvårdbidrag, företagshälsovård, tjänstepension samt tillhörighet i vår fantastiska personalförening Club AFRY. Här anordnar vi roliga aktiveter så som skidresor, handledda träningstillfällen, stuguthyrning, gästföreläsningar och mycket, mycket mer! AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer och vi vill gärna visa dig varför! Om företaget AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Teko går med i Euratex

Teko har nu anslutit sig till Euratex som är det förbund som representerar den europeiska textil- och klädindustrins intressen i EU.

– Det kommer många lagstiftningar framöver som berör oss och våra medlemsföretag så det är viktigt att vi kan vara med och påverka så tidigt som möjligt på europeisk nivå. Till exempel The Green Deal som är EU:s färdplan för hållbar ekonomi där flera delar påverkar textil- och modeindustrin, säger Anne Ludvigson, styrelseordförande i Teko, i ett pressmeddelande.

EU är enligt uppgift världens näst största exportör av textilier och kläder. 2019 kom 24 respektive 29 procent av världens försäljning Från EU.

Euratex representerar omkring 160.000 företag med en omsättning på 162 miljarder euro och 1,5 miljoner arbetstagare. Mer information hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se

Leverantör öppnar nytt showroom i centrala Stockholm tillsammans med två andra varumärken

redaktionen@branschkoll.se

Profilservice-bröderna utsedda till årets unga företagare

profilservice

Adam och Johan Zollner som tillsammans driver WDP Profilserivce har utsetts till årets unga företagare i Linköping, i den årliga tävlingen som Företgarna anordnar.

Delar av motiveringen lyder så här:

Kunderna är allt från enmansföretag till globala verksamheter och oavsett omfattning kan företaget leverera varor efter varje kunds förutsättningar. Detta tack vare att organisationen är skalbar och smart uppbyggd. Allt från egen tryckproduktion in-house till ansvarsfull handel med lokal närvaro i Asien. Man satsar hårt på, att så långt det är möjligt, arbeta med cirkulär ekonomi och leverantörerna måste arbeta med justa villkor och hållbarhet. 
År 2015 bildades koncernbolaget Zollner Group där Profilservice ingår tillsammans med systerföretaget Nordic Souvenir och som de också driver flera projekt och löpande samarbeten med.
.. läs mer här.

I och med det här går man nu vidare till regionfinalen.

I videon nedan kan du se en 2 minuter lång intervju med bröderna Zollner som Företagarna gjort.

redaktionen@branschkoll.se

Team Workwear fortsätter värva medlemmar – ny yrkesbutik hoppar på

yrkeskläder

Senaste medlemmen i Team Workwear är Total Skydd & Underhåll, en yrkesbutik med bas i Flen som anslöt sig nu i början av juni.

– Det känns väldigt kul och spännande. Att kunna driva kedjan tillsammans mot nya gemensamma mål ger en otrolig möjlighet till utveckling för oss alla. Och med en gemensam plattform för inköp och marknadsföring blir vi otroligt starka tillsammans, säger Anders Karlsson, vd på Total Skydd & Underhåll i ett pressmeddelande.

Total Skydd & Underhåll grundades år 2000 och 2019 tog de nuvarande ägarna Sandra Åslund och Anders Karlsson över, efter att dåvarande ägare gick i pension.

Företaget jobbar med försäljning av arbetskläder och hygienprodukter under eget varumärke samt skyddsutrustning. Och den största delen av försäljningen sägs ske till företag, stat och kommuner.

– Vi är mycket glada över att ha Total Skydd & Underhåll med som nya medlemmar i kedjan. Anders och Sandra har mycket energi, lång erfarenhet från branschen och av att driva butik. Det ska bli kul att jobba med dem i deras och våra gemensamma satsningar framöver, säger Per Spett, kedjeledare på Team Workwear.

LÄS OCKSÅ: Team Workwear knyter till sig tre nya butiker

Den som räknar vet att det här blir den fjärde nya butiken som ansluter sig till Team Workwear-kedjan i år. Intresset för medlemskap i kedjan är stort berättar kedjeledare Per Spett:

– Intresset är stort och det finns ett tydligt behov av en frivilligkedja inom workwear idag – en marknad med många fristående butiker som drivs av duktiga entreprenörer som vill fortsätta att driva och utveckla sitt företag. För dem är vi en perfekt partner för att kunna stärka affären gentemot de centralägda kedjorna.

redaktionen@branschkoll.se