ÅF installerade två padelbanor på nya kontoret – nu flockas kunderna

Padel Rickard
Rickard Yrjälä vd på M.E Produkter står framför padelbanorna som finns i företagets nya kontorsfastigheter i södra Stockholm. M.E Produkter

Det är den Stockholmsbaserade och NWP-anslutna återförsäljaren M.E Produkter som när de skulle byta kontor fick den smått genialiska idén att installera två padelbanor i anslutning till kontoret.

Branschkoll har pratat med bolagets vd och delägare Rickard Yrjälä som förklarar att man tidigt blev leverantör till Padel United som är en av de större aktörerna i padelsfären och det var så man fick upp ögonen för sporten.

– Vi hjälpte dem att stripa banor, ta fram personalkläder, skyltar och så vidare, berättar Rickard Yrjälä.

”Smälla in en bana för kunder och anställda”

padel11
Bild tagen från markhöjd, match pågår på en av banorna. Bild: M.E Produkter

Och när det var dags för M.E att flytta föddes idéen om att hitta en lokal där man skulle kunna få plats med en padelbana.

– M.E har funnits sedan 1990 och suttit i samma lokaler i Hägersten hela tiden, det har varit ett bra läge vid Essingeleden men lokalerna blev rätt nedslitna så vi började fundera på vart vi skulle sitta istället och när vi ändå skulle flytta tänkte vi att man kan väl försöka hitta en lokal där man kan smälla in en padelbana för kunder och anställda.

Lokalen man hittade ligger i Länna en bit utanför centrala Stockholm, där huserar man över 1.300 kvadratmeter för kontor, lager, utställning och så då padelbanorna. Från början var det kanske bara tänkt att bli en bana, men när man insåg att två skulle få plats uppstod ett ”varför inte?-ögonblick”.

– Det är bra takhöjd och allt vi behöver för kontor, lager och utställningsrum, ytan för de bitarna är ungefär samma som vi hade i våra förra lokaler, sen tillkommer då utrymmet för padeln, säger Rickard

Vår grej är inte att tjäna pengar på padel

produkt
Publiken består av skyltdockor, kastruller och mängder av annan produktmedia så kunderna kan stanna upp och fundera på vad de ska ge i personalgåva i år mellan bollarna. Bild: M.E Produkter

Padelhallen ligger alltså precis i anslutning till M.E Produkters kontor, du tar fem steg sen är du där och det har blivit lite av en succé. En lagom hemlig och undangömd padeldiamant som blivit en åtråvärd plats för Stockholms padelfantaster, något som genererar nya kunder förklarar Rickard.

– Vår grej är inte att tjäna pengar på padel utan det här är exklusivt för kunder och närmaste nätverk, vi finns på Matchi men det är endast våra medlemmar som kan boka tider via appen. De som har tillgång och kan spela är lite stolta och tycker det är lite häftigt, och så tar de med sig sina nätverk som också vill bli kunder hos oss så att de får tillgång till banorna. Så kunderna hänger på vår arbetsplats kan man säga och det är ju ganska trevligt, säger Rickard och fortsätter:

– Sen vill vi självklart ha beläggning på banorna för vi har mycket högre hyra nu på grund av banorna, så vi har sålt lite kontrakt-tider. Och så börjar få in lite företagsevent på dagtid, det passar bra för 8-16 personer så kan man köra lite turnering och ha dra några presentationer. Sen gör det inget om vi får sälja lite kläder till eventet också.

Vidare berättar Rickard att de anställda på M.E har en stående friskvårdstid på onsdagar på banan och så är det ett gäng i personalen som brukar köra tidigt på fredagar också.

I videon nedan kan du se hur Rickard går från kontoret ut till padelhallen med några raska steg.

Anställt ny försäljningschef och gått in i en tillväxtfas

Rickard berättar att M.E varit ganska anonyma tidigare trots en omsättning på omkring 20 miljoner. Men att man under 2020 beslutade sig för att man skulle gå in en mer aktiv tillväxtfast, bland annat valde man då att gå med i New Wave Profile och började jobba mer aktivt med sociala medier.

Och så har man precis anställt en ny försäljningschef Patrik Tjernberg som är helt ny i branschen och kommer från fordonsindustrin. Rickard som själv jobbade i IT-branschen innan han halkade in i profilbranschen säger att det känns ”skitbra” med den nya försäljningschefen.

– Det känns skitbra att ha med Patrik, han började hos oss 2 maj och nu är vi nio anställda. Jag är en av tre delägare och på pappret är jag vd men jag jobbar mycket med försäljning också. Tanken med Patrik är att han ska ta tag i försäljning och personalen och jag ska fortsätta hitta nya kunder och utveckla bolaget, förklarar Rickard.

”Jäkligt glad att vi hade workwear i portföljen när pandemin kom”

Rickards IT-kunskaper kommer väl till pass när det kommer till kundunika webbshoppar, något som man arbetar mycket med, framförallt när det kommer till arbetsläder förklara han.

– Vår filosofi är att man inte ska springa runt i yrkesbutiker och prova kläder på arbetstid, utan hos oss beställer kunderna digitalt och så kör vi ut grejerna till arbetsplatsen eller kontoret. Vi har eget lager och en väl fungerade logistik med färdiga produkter redo att skickas. Så vi försöker addera något mer än bara rena produkter, framförallt då när det kommer till arbetskläder, säger Rickard Yrjälä, vd på M.E Produkter och fortsätter avslutningsvis:

– Jag är jäkligt glad att vi hade workwear i portföljen när pandemin kom, det rullade på som vanligt medan event-produkter stod helt stilla. Vi klarade oss igenom pandemin med arbetskläder och genom att hitta lite udda produkter som gick bra.

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se

Nu höjer de priserna på finpapper

För att möta den pågående kostnadsinflationen.

redaktionen@branschkoll.se

De har bäst lönsamhet bland branschens profilåterförsäljare (small cap)

SMALL CAP PROMOTION

Vi har djupdykt i vår ekonomi-databas och plockat fram de tio återförsäljare som 2022 hade bäst marginal i sitt omsättningspann.

redaktionen@branschkoll.se

PF skrotar katalogen ”efter noggrant övervägande”

katalog

Profilleverantören hänvisar till miljön och effektiviteten.

redaktionen@branschkoll.se

Välkänd svensk företagsledare ska leda banbrytande internationellt textiltech-bolag

frisk och kollega

Patrik Frisk var under ett par år vd för Under Armour en av världens största klädleverantörer, nu har han ett nytt spännande uppdrag.

redaktionen@branschkoll.se

NS System investerar i ny textilprinter – ”vi trycker direkt på tyget”

Pressemeddelelse Teknologi muliggor print direkte på tekstil Niels Rask
Ämnen i artikeln: NS System

Investering som medför flera nya möjligheter.

Ämnen i artikeln: NS System
redaktionen@branschkoll.se

De vill ta sina grafiska kunskaper från TV-rutan och sälja digitala visitkort

radmedmobil

Duktiga på teknik och grafik – nu söker de samarbeten i profilbranschen.

redaktionen@branschkoll.se

Voky landar avtal med ishockeyklubb

voky IK

Voky fortsätter sin satsning på att hjälpa idrottsklubbar med merch och senast ut är en ishockeyklubb i SHL.

redaktionen@branschkoll.se