Logga in

Adobe lanserar ny plattform för PDF – kan underlätta korrekturhantering kraftigt

04 oktober, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Adobe lanserar Acrobat DC (Document Cloud) som ska ta deras PDF-läsare in i framtiden. Bland de ny funktionerna finns möjligheten att ge feedback, redigera via touch-skärm och att skriva under dokument på flera olika enheter.

Adobe Acrobat DC blir en central hub för dokument som du kan ansluta till via en app. Förutom de nya funktionerna nämnda ovan så är även Adobes AI Sensei integrerad i den nya produkten. Sensei ska enligt pressmeddelandet kunna hjälpa till att spara tid genom att automatisera vissa montona sysslor.

Acrobat DC innehåller flera nya funktioner vars syfte är att kunna dela dokument och samla in feedback från otaliga läsare och från vilken enhet som helst. Du kan nu enkelt dela en PDF och hålla koll på vilka som sett den och ställa in automatiska påminnelser för att enklare hålla dig till tidsplanen. Användaren kan enkelt kommentera och göra justeringar utifrån feedback i själva filen, skriver Adobe i ett pressmeddelande.

Några av de nya funktionerna sammanfattade:

  • Skanna visitkort på flera språk
  • Adobe Sensei kan hjälpa till med att fylla i formulär
  • Möjligt att göra redigeringar via touch-screen
  • Underteckna dokument från valfri enhet

Adobe Acrobat DC finns tillgängligt från och med nu. Ser mer av hur det fungerar i den här filmen eller nedan.

Svanen skruvar åt miljökraven för trycksaker – här är förslagen till nya kriterier

Nordisk Miljömärkning som står bakom miljömärket Svanen har publicerat ett nytt förslag till kriterier för tryckerier och trycksaker. Större krav på kontrollerat papper och man vill också införa begränsningar för användandet av UV-färger både i offset och digitalt. Nya krav på att trycksaker ska kunna avfärgas finns också. (mer…)

Postnord ger bort 15.000 vykort

Postnord ger bort 15.000 vykort från sin app Riktiga Vykort (mer…)

Storformatstryckeri får ny ägare

Storformatstryckeriet blir nu en del av den växande koncernen.

Antalis förvärvat av Japaner

Japanska pappersdistributören Kokusai Pulp and Paper (KPP) har förvärvat samtliga Antalis aktier av majoritetsägaren Sequana.

Xerox drar tillbaka budet på HP

Xerox har dragit tillbaka sitt bud på HP. De anger den globala hälsokrisen som anledning. (mer…)

Uppköpt Landa-konceptet redo för lansering – folierar resurssnålt

På förra Drupa presenterade Benny Landa inte bara sina tryckpressar utan också teknologin ”Nano-foil”, ett fint metallpulver (mer…)

Ingen panik hos Hot Screen – ”fortfarande full produktion”

Branschkoll har varit i kontakt med Hot Screens vd Fredrik Skanselid. Bolaget har kunder i branschens alla hörn och kan därför delvis agera måttstock, har märkt av Corona men än så länge är det under kontroll. Men vd Fredrik Skanselid säger till Branschkoll att ”det gäller att vara ödmjuk” inför situationen.

Gelato öppnar upp sitt nätverk av tryckerier

(Bild: Gelato)

”Utbrottet av Covid-19 visar på vikten av lokal produktion och starka leveranskedjor. Just nu, när landsgränser stängs och leveranskedjor bryts, är många produkter begränsade till den marknad där de produceras.” (mer…)

Flyeralarm går sin egen väg i jakten på nya återförsäljare

Jonas Lambæk Thestrup på Flyeralarm berättar om den nordiska satsningen.

De stora onlinetryckerierna i Europa har alla lite olika idéer på hur man ska få trycksaksköpare och tryckerier att välja dem som leverantör. Alla säljer på två sätt – direkt till slutkunder och via återförsäljare. Och senaste åren så har fokus för flera av dem legat på att få med den grafiska branschen som säljkanal. (mer…)