Logga in

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

19 februari, 2020 | Av: Branschkoll | Dela:

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker.

Det var i höstas som de båda bolagen började snickra på det samarbete som nu ser dagens ljus.

– Detta samarbetet gör det ännu enklare för återförsäljare att sälja och beställa trycksaker. Att samla de vanligaste produkterna på Unitedprofile, tillsammans med andra profil- och presentreklamsprodukter, blir helt logiskt för oss. Lösningen riktar sig, precis som vi, bara till ÅF och många av våra kunder finns redan anslutna, säger Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand, i ett pressmeddelande.

– Nu stärks utbudet ytterligare och vi kan erbjuda en ännu bredare och bättre lösning för alla de som redan säljer, eller vill börja sälja, mer traditionella trycksaker. Utöver det traditionella kontorstrycket, såsom kuvert, brevpapper och block, så kommer Addbrand att ansluta produkter inom expo, emballage och pennor med tryck, säger Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Går att samla allt hos samma ÅF

– Vi tror framförallt att sidan kan användas som dörröppnare och säljverktyg för våra återförsäljare. Våra kunders kunder får reda på att deras återförsäljare även säljer kontorstrycksaker och expo och kan på så sätt samla allt tryck hos samma ÅF som de redan känner och litar på, avslutar Johannes Råsbrant.

Trycksaksleverantören Addbrand är en underleverantör till flera grafiska producenter, de har specialiserat sig på kontor, emballage och expo och omsatte 217 miljoner kronor vid sitt senaste bokslut (2018-12).

Största tryckeriupphandlingen avgjord i domstol

Förvaltningsrätten i Stockholm (Bild: wikimedia.org)

Trycksaker för i runda slängar 150 miljoner kronor årligen står på spel och nu har domstol avgjort utgången. Men domarna kan överklagas.

Fespa flyttas fram igen – tajt grafisk mässvår väntar

Fespa i Madrid blir inte av i oktober 2020 på grund av riskerna med den globala pandemin. Nu blir det tätt bland mässorna till våren. (mer…)

Modetidningen Vogue startar i Norden – ska återinföra kraften i att ha en prenumeration

Martina Bonnier, tidigare chefredaktör för Damernas Värld, startar Vogue Scandinavia nästa år.

Tryckeri förvärvar konkursbo och börjar trycka på textil – ”Vi har spänt bågen hårt”

Europas långsamma återhämtning – Så här påverkas tryckerierna av Covid-19 (v25)

Vecka 25: Europas grafiska företag återhämtar sig allt mer från Coronakrisen men fortsatt extremt tufft i England och Italien. Läs mer i den senaste rapporten från Heidelberg.

Strålfors rekryterar ny försäljningschef

Erika Hjertén blir ny Head of Sales på Strålfors (mer…)

Ink n Art gör storsatsning på förpackningar

Jesper Hammarstrand är vd för Ink n Art och en av de som drivit den nya satsningen på förpackningar. (Bild: Pacsome)

Produktmedia-återförsäljaren och tryckeriet Ink n Art i Göteborg gör nu en storsatsning på förpackningar med det nya bolaget och varumärket Pacsome. (mer…)

Även Finland kampanjar för inhemsk produktion

Den finska grafiska branschföreningen har tagit fram ett märke som visar på att en trycksak är producerad i Finland. Därmed följer man efter Norge och Danmark med att ge tryckerierna i landet ett sätt att visa att produktionen är lokal.

Största tryckeriupphandlingen närmar sig avgörande – 147 miljoner står på spel

Avgörande läge för svenska tryckerier – trycksaker för 147 miljoner kronor årligen står på spel. Här är tryckerierna som kan vinna – och försvinna från avtalet.