Logga in

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

19 februari, 2020 | Av: Branschkoll | Dela:

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker.

Det var i höstas som de båda bolagen började snickra på det samarbete som nu ser dagens ljus.

– Detta samarbetet gör det ännu enklare för återförsäljare att sälja och beställa trycksaker. Att samla de vanligaste produkterna på Unitedprofile, tillsammans med andra profil- och presentreklamsprodukter, blir helt logiskt för oss. Lösningen riktar sig, precis som vi, bara till ÅF och många av våra kunder finns redan anslutna, säger Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand, i ett pressmeddelande.

– Nu stärks utbudet ytterligare och vi kan erbjuda en ännu bredare och bättre lösning för alla de som redan säljer, eller vill börja sälja, mer traditionella trycksaker. Utöver det traditionella kontorstrycket, såsom kuvert, brevpapper och block, så kommer Addbrand att ansluta produkter inom expo, emballage och pennor med tryck, säger Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Går att samla allt hos samma ÅF

– Vi tror framförallt att sidan kan användas som dörröppnare och säljverktyg för våra återförsäljare. Våra kunders kunder får reda på att deras återförsäljare även säljer kontorstrycksaker och expo och kan på så sätt samla allt tryck hos samma ÅF som de redan känner och litar på, avslutar Johannes Råsbrant.

Trycksaksleverantören Addbrand är en underleverantör till flera grafiska producenter, de har specialiserat sig på kontor, emballage och expo och omsatte 217 miljoner kronor vid sitt senaste bokslut (2018-12).

Svanen skruvar åt miljökraven för trycksaker – här är förslagen till nya kriterier

Nordisk Miljömärkning som står bakom miljömärket Svanen har publicerat ett nytt förslag till kriterier för tryckerier och trycksaker. Större krav på kontrollerat papper och man vill också införa begränsningar för användandet av UV-färger både i offset och digitalt. Nya krav på att trycksaker ska kunna avfärgas finns också.

Postnord ger bort 15.000 vykort

Postnord ger bort 15.000 vykort från sin app Riktiga Vykort (mer…)

Storformatstryckeri får ny ägare

Storformatstryckeriet blir nu en del av den växande koncernen.

Antalis förvärvat av Japaner

Japanska pappersdistributören Kokusai Pulp and Paper (KPP) har förvärvat samtliga Antalis aktier av majoritetsägaren Sequana.

Xerox drar tillbaka budet på HP

Xerox har dragit tillbaka sitt bud på HP. De anger den globala hälsokrisen som anledning. (mer…)

Uppköpt Landa-konceptet redo för lansering – folierar resurssnålt

På förra Drupa presenterade Benny Landa inte bara sina tryckpressar utan också teknologin ”Nano-foil”, ett fint metallpulver (mer…)

Ingen panik hos Hot Screen – ”fortfarande full produktion”

Branschkoll har varit i kontakt med Hot Screens vd Fredrik Skanselid. Bolaget har kunder i branschens alla hörn och kan därför delvis agera måttstock, har märkt av Corona men än så länge är det under kontroll. Men vd Fredrik Skanselid säger till Branschkoll att ”det gäller att vara ödmjuk” inför situationen.

Gelato öppnar upp sitt nätverk av tryckerier

(Bild: Gelato)

”Utbrottet av Covid-19 visar på vikten av lokal produktion och starka leveranskedjor. Just nu, när landsgränser stängs och leveranskedjor bryts, är många produkter begränsade till den marknad där de produceras.” (mer…)

Flyeralarm går sin egen väg i jakten på nya återförsäljare

Jonas Lambæk Thestrup på Flyeralarm berättar om den nordiska satsningen.

De stora onlinetryckerierna i Europa har alla lite olika idéer på hur man ska få trycksaksköpare och tryckerier att välja dem som leverantör. Alla säljer på två sätt – direkt till slutkunder och via återförsäljare. Och senaste åren så har fokus för flera av dem legat på att få med den grafiska branschen som säljkanal. (mer…)