Logga in

Addbrand först i Sverige med ny kuvertpress – ”förutspås rita om hela kartan för tryckning av kuvert”

15 augusti, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Addbrand blir först i Sverige, och Norden, med att installera helt nya W+D Halm i-jet som bygger på inkjetteknik från Memjet. Tekniken har inom kuverttryck tidigare bara funnits i mindre maskiner men blir här tillgänglig i mer industriell tappning.

Addbrand ingår i Mayer Network som har köpt tio maskiner som installeras på företagen runt om i Europa. Till Addbrand kommer den till Bankeryd nu efter sommaren.

Man skriver i ett meddelande att effektiviteten är tio gånger högre jämfört med de mindre bläckstråleskrivare för kuvert som funnits tidigare. Investeringen ska ge kortare inställningstider och mindre restprodukter och spill än vid traditionellt offsettryck.

– Det ligger i tiden att trycka digitalt och tar kuverttrycket in i framtiden. Utvecklingen för arktryck har varit snabbare, vilket har gjort att kunderna vant sig vid ett modernare arbetssätt. I och med i-jet blir vi ännu bättre på att kunna leverera hela produktionen från inlaga, kuvert och kuvertering till adressering och inlämning till postdistributör, säger Addbrands vd Patrik Sjölin (bilden).

Maskinen premiärvisades på Direct Mail Days under 2018 och Addbrand skriver att den av många förutspås rita om hela kartan för tryckning av kuvert.

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)