Kristianstad

Absolut söker projektadministratör förpackning

Vill du arbeta för The Absolut Company – en del av Pernod Ricard familjen?

The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, Malibu och Kahlúa. Absolut Vodka är världens femte största internationella spritvarumärke. All Absolut Vodka tillverkas i Åhus, Skåne, och är idag Sveriges enskilt största livsmedelsexport.

Företaget genomsyras av värderingarna TAC – Together, Audacious och Committed. Together handlar om att inkludera, samarbeta och visa tillit till varandra. Audacious handlar om att vara modig, bli onödigt bra och att vara nyfiken. Committed handlar om att visa respekt, vara transparent och agera med integritet.


Vill du vara med i Absolut Companys innovationsprocess? Vi söker nu en projektadministratör som under ett års tid får möjlighet att administrera ett större projekt i ett välrenommerat företag. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.


Dina arbetsuppgifter


Som projektadministratör tillhör du vår produktutvecklingsavdelning som arbetar med Drygods dvs flaska och kapsyl – allt från design fram till produktion. Du koordinerar projektleveransen och sköter administrationen i ett av våra större uppdateringsprojekt kopplat till etiketter och etikettsformat. Målet du har tillsammans med projektledarna är att leverera etikettmallar till 126 marknader och kraven ser olika ut i respektive land.

I rollen är du ansvarig för register, sammanställningar och administrationen kring framtagningen av etiketterna – från design fram till testkörning och produktionsimplementering av färdiga artiklar. Under projektets gång levererar du statussummeringar i form av uppdateringar och presentationer i vår projektplan, på engelska. Du har många kontakter med respektive marknad via Pernod Richard, också på engelska. Med andra ord fungerar du som en administrativ resurs i ett större projekt på vår produktutvecklingsavdelning.


I rollen rapporterar du till vår Head of New Product Development och jobbar nära dina kollegor på kontoret i Åhus.


Din bakgrund/Dina egenskaper


Det här uppdraget passar dig som tycker att det är spännande att arbeta med administration och struktur. Du har en god samarbetsförmåga och är bra på att skapa ordning, är metodisk och gillar att organisera. Du tar stort ägandeskap över dina arbetsuppgifter och säkerställer att alla arbetsuppgifter blir slutförda i tid. Vidare så ser vi att du är nyfiken, föredrar att jobba med olika kulturer och har lätt att lära. Vi tror att du tidigare har arbetat med avancerad administration, gärna i en projektorganisation, både på detaljerad nivå men också med en lyft blick där du har vana att göra summeringar, avrapportera och sammanfatta på engelska. Konfidentialitet är viktigt då uppdraget är länkat till vår produktutveckling och nya innovationer. Vi ser det som starkt meriterande om du jobbat med förpackningar, gärna inom livsmedelsmedelindustrin och i en snabbrörlig miljö.


För att klara rollen hanterar du Excel, Word, Power Point och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i projektsystem som tex Smartsheet. Du formulerar dig mycket väl i svenska och engelska i tal och skrift och är vara van vid att göra presentationer på engelska.
Information och kontakt


Tjänsten är placerad på Absolut Companys kontor i Åhus. Du kommer att arbeta heltid och tjänsten är en visstidsanställning via Wikan Personal under ett år. Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag som är den 27 maj. Tillsättning sker snarast möjligt efter överenskommelse.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Ska sälja tryckeriet efter bara några år i branschen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Namn- och ägarbyte på mindre tryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lanserar taktila skyltar

Skyltmax berättar att man nu har lanserat taktila skyltar i sitt sortiment. Detta gör man för att det är ”en efterfrågad produkt som kompletterar företagets tidigare sortiment”.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder säger produktionschef Andreas NeanderSkyltmax.

En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

Läs också: TMG lanserar nischad e-handel för skyltar

– Våra taktila skyltar består av ett akrylmaterial som är reptåligt och har en fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läses av via både känsel och syn, berättar Andreas vidare.

Skyltarna tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift.

Signmax, bolaget bakom Skyltmax, har idag 69 anställda och omsatte 122 miljoner kronor under helåret som slutade sista april 2021. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Se ”pilotavsnittet” av Branschkollen här – ny videopodd från Branschkoll

BLOGG: Här kommer en sommarhälsning från Branschkolls redaktion med en nyhet inför hösten.

Vi har under en tid diskuterat hur vi kan dela innehållet på Branschkoll i fler kanaler och landat i att en videopodd är ett kul och bra alternativ.

Tanken är att Branschkolls redaktörer ska diskutera aktuella händelser inom print, promotion och pack en gång varje månad.

”Tanken var aldrig att publicera”

I veckan gjorde vi ett test – ett Pilotavsnitt – och tanken var inte att publicera det. Det är en hel del jobb kvar med innehållet, strukturen, grafiken och övergångar. Men vi tycker att vi kom rätt så nära känslan som vi tänkt oss – och därför kan du nu se det allra första avsnittet nedan.

Som du ser presenterar vi också några av våra partners – de som har våra större annonsformat på branschkoll.se – och tanken är också att skapa nya möjligheter för företag att synas även i det här nya formatet.

Som sagt – ett första pilotavsnitt för att testa konceptet. I höst drar vi igång på riktigt med ett slipat upplägg, bättre grafik och schyssta övergångar :-). Hör gärna av dig med feedback – så kan vi göra detta så bra som möjligt!

redaktionen@branschkoll.se
Annons