Kristianstad

Absolut söker projektadministratör förpackning

Vill du arbeta för The Absolut Company – en del av Pernod Ricard familjen?

The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, Malibu och Kahlúa. Absolut Vodka är världens femte största internationella spritvarumärke. All Absolut Vodka tillverkas i Åhus, Skåne, och är idag Sveriges enskilt största livsmedelsexport.

Företaget genomsyras av värderingarna TAC – Together, Audacious och Committed. Together handlar om att inkludera, samarbeta och visa tillit till varandra. Audacious handlar om att vara modig, bli onödigt bra och att vara nyfiken. Committed handlar om att visa respekt, vara transparent och agera med integritet.


Vill du vara med i Absolut Companys innovationsprocess? Vi söker nu en projektadministratör som under ett års tid får möjlighet att administrera ett större projekt i ett välrenommerat företag. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.


Dina arbetsuppgifter


Som projektadministratör tillhör du vår produktutvecklingsavdelning som arbetar med Drygods dvs flaska och kapsyl – allt från design fram till produktion. Du koordinerar projektleveransen och sköter administrationen i ett av våra större uppdateringsprojekt kopplat till etiketter och etikettsformat. Målet du har tillsammans med projektledarna är att leverera etikettmallar till 126 marknader och kraven ser olika ut i respektive land.

I rollen är du ansvarig för register, sammanställningar och administrationen kring framtagningen av etiketterna – från design fram till testkörning och produktionsimplementering av färdiga artiklar. Under projektets gång levererar du statussummeringar i form av uppdateringar och presentationer i vår projektplan, på engelska. Du har många kontakter med respektive marknad via Pernod Richard, också på engelska. Med andra ord fungerar du som en administrativ resurs i ett större projekt på vår produktutvecklingsavdelning.


I rollen rapporterar du till vår Head of New Product Development och jobbar nära dina kollegor på kontoret i Åhus.


Din bakgrund/Dina egenskaper


Det här uppdraget passar dig som tycker att det är spännande att arbeta med administration och struktur. Du har en god samarbetsförmåga och är bra på att skapa ordning, är metodisk och gillar att organisera. Du tar stort ägandeskap över dina arbetsuppgifter och säkerställer att alla arbetsuppgifter blir slutförda i tid. Vidare så ser vi att du är nyfiken, föredrar att jobba med olika kulturer och har lätt att lära. Vi tror att du tidigare har arbetat med avancerad administration, gärna i en projektorganisation, både på detaljerad nivå men också med en lyft blick där du har vana att göra summeringar, avrapportera och sammanfatta på engelska. Konfidentialitet är viktigt då uppdraget är länkat till vår produktutveckling och nya innovationer. Vi ser det som starkt meriterande om du jobbat med förpackningar, gärna inom livsmedelsmedelindustrin och i en snabbrörlig miljö.


För att klara rollen hanterar du Excel, Word, Power Point och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i projektsystem som tex Smartsheet. Du formulerar dig mycket väl i svenska och engelska i tal och skrift och är vara van vid att göra presentationer på engelska.
Information och kontakt


Tjänsten är placerad på Absolut Companys kontor i Åhus. Du kommer att arbeta heltid och tjänsten är en visstidsanställning via Wikan Personal under ett år. Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag som är den 27 maj. Tillsättning sker snarast möjligt efter överenskommelse.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Halva Brandfactory i konkurs

Brandfactory ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse – affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics påverkas inte, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar lönsamhet, säger Jakob Söderbaum, vd Brandfactory.

Kvarvarande verksamhet innefattar 97 tjänster och i verksamheten som omfattas av konkurs finns 102 tjänster.

Även Brandfactory Holding går i konkurs. Brandfactory Signs & Graphics i Sverige och Norge är lönsamma och drivs vidare i befintlig form, det gör också Brandfactory Logistics. Ägandet av koncernen kommer tillfälligt att förvaltas av konkursförvaltaren och förhoppningen är att delar eller hela verksamheten ska förvärvas, skriver man.

”BrandFactory Printhouse AB har försökt att parera nedgången genom besparingsprojekt som har givit effekt, men samtidigt har marknaden fallit snabbare än förväntat. Nuvarande ägare har under de senaste åren investerat betydande belopp i verksamheten. Styrelsen kan nu konstatera att någon vändning inte är i sikte och att pågående kostnadsbesparingsprojekt inte kommer att ta bolaget till lönsamhet. Därför har bolaget fattat beslut om att affärsområdet Printhouse, som utgörs av tidigare förvärvade INEKO, ansöker om konkurs.”

redaktionen@branschkoll.se

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se