4Sign Umeå investerar i ny latex-printer

4Sign Umeå har utökat sin maskinpark med en HP R1000+, som är en latexskrivare från HP som kan trycka både på rullmaterial och på upp till 160 cm breda skivmaterial.

Fredrik Dahlgren vd på 4Sign Umeå.

Printern blir den första i sitt slag i Norrland och levereras av Spandex Schneidler. Den nya printern sägs gör det möjligt för 4Sign att snabba upp sin produktion och printa på bredare och längre skivmaterial.

– Vi är miljö- och kvalitets-certifierade sedan 90-talet och försöker hela tiden att bli mer och mer miljövänliga. Latex känns som rätt teknik för att fortsätta på den banan. Latex-tekniken har fungerat bra för oss och då kändes det naturligt att välja en HP R1000+, säger Fredrik Dahlgren, vd på 4Sign Umeå och fortsätter:

– Vi valde Spandex Schneidler som leverantör av vår nya printer bland annat för att vi då har tekniker nära till hands. Servicetekniker växer inte precis på träd har uppe.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se