3D-print i cmyk med uv-led – ”borde passa grafisk bransch”

Mimaki kommer nu med en ny 3D-skrivare som kan skriva ut modeller i full färg med cmyk-systemet. Med UV-led-teknologin har man skapat en lösning som man säger kan få fram 10 miljon färger.

Den grafiska branschen är den som har överlägsen kunskap om färghantering med cmyk-systemet och teknologin borde passa extra bra för grafiska företag på grund av detta.

Mimaki säger att den nya skrivaren möjliggör produktion av färgrealistiska skyltar, prototyper, delar, produkter och andra 3D-tryckta applikationer som eliminerar behovet av tidskrävande handmålning av 3D-tryckta objekt, skriver företaget i samband med lanseringen.

Enligt uppgifter kan man idag nå långt i att skapa olika färgrymder – till exempel 84 procent av Fogra 39L och 90 procent av Swop. Det finns också stöd för att arbeta med färgprofiler i maskinen.

Med hjälp av både vit färg och en genomskinlig färg kan man jobba med både basen och ytlagret för att skapa objekt som känns ”fotorealistiska”.

Med den nya skrivaren kan man skapa objekt i storleken 51x51x30 centimeter.

Produkten riktar enligt Mimaki in sig mot branscher som den grafiska men också mot utbildning, sjukvård, tillverkning, arkitektur ocjh konstruktion.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se