2021 får två färger av Pantone – Ska förmedla styrka och hoppfullhet

pantone

För första gången någonsin väljer Pantone två färger till årets färg. Ultimate Gray (17-5104) och Illuminating (13-0647).

Illuminating är en ljus och glad gul färg som bubblar av livlighet, en varm gul ton som för tankarna till solen. Ultimate Gray symboliserar gedigna och pålitliga element som ger en evig och stabil grund, enligt Pantone.

– Sammanslagningen av en bestående Ultimate Gray och en livfull Illuminating sänder ett budskap om positivitet och mod. Praktisk och stenhård men samtidigt värmande och optimistisk, det är en färgkombination som ger oss uthållighet och hopp, säger Leatrice Eiseman, vd på Pantone.

I samband med annonseringen av årets färg släpps de vanliga verktygen, bland annat färgpaletter och färgprover i tyg. Precis som tidigare finns det produktmedia med årets färger som mugg, nyckelring och anteckningsblock.

Adobe har i samarbete med Pantone tagit fram en uppsjö av bilder med årets färger som tema – och gjort en inspirationsfilm som du ser nedan.
Annons

Priset på plast rekordhögt

‎För den som letar efter exempel på inflation i dag är råvaror ett bra ställe att börja på. Koppar, stål, trä och plast är antingen nära eller på rekordhöga nivåer.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenskt tryckeri startar postersajt mot nischad konsumentgrupp

Ska hjälpa föräldrar piffa till barnrummen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenska Posterland expanderar till Tyskland

Bara ett halvår efter starten.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Posterföretag fick nästan 5 gånger mer betalt än väntat

Det svenska posterföretaget köptes upp av modeföretag.

redaktionen@branschkoll.se
Annons