Logga in

Swish på papper – har aldrig varit enklare att betala

08 maj, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Betalningstjänsten Swish har sedan förra året använt QR-koder för att göra det enklare att betala. Företaget 21 Grams har hjälp bland annat Rädda barnen att få fler att skänka pengar.

Hur? Man har gjort det enklare än någonsin att gå från inbetalningskort eller informationstrycksak till att göra en betalning.

Den specialanpassade QR-koden som enkelt läses av med kamerafunktionen i Swish-appen innehåller allt som behövs för att göra en betalning. Och man väljer om ett belopp ska finnas med eller om det ska fyllas i av betalaren.

Rädda barnen gjorde ett test i ett utskick till 30.000 personer och man märkte direkt en skillnad i att fler unga personer valde att ge ett bidrag när det nya sättet att betala fanns med.

– Vi märkte att fler unga människor ville bidra. Enkelheten och snabbheten gjorde alltså att vi nådde nya, yngre givare. Systemet gör också att uppföljningen sker per automatik, säger Christoffer Wikner på Rädda barnen i en kommentar.

Bland de företag som har börjat använda funktionen på fakturor – där också OCR-numret kan finnas med i koden – så har det enligt 21 Grams inneburit snabbare betalningar eftersom man betalar när man får brevet snarare än att vänta till slutet av månaden.

Swish har idag över 6,3 miljoner användare. Mer info för dig som funderar på att implementera enkla betalningslösningar i dina kunders kommunikation: Swish QR, 21 Grams

Onlinetryckeri till börsen redan i höst – kan ta in 2,5 miljarder i kaptial

Ryktena om börsnoteringen kommer från två personer med nära inblick i bolaget.

Googleprofil investerar i plattform för förmedling av trycksaker och profilprodukter

En tjänst som förmedlar trycksaker har nyligen gjort en investeringsrunda och bland annat fått en Googleprofil att investera.

Xerox och Fujifilm – affären avblåst

Det blir ingen affär mellan Xerox och Fujifilm. (mer…)

Tryckerikoncern etablerar sig på västkusten

Fyra av tio känner till GDPR – många kommer använda sig av sina nya rättigheter

Fyra av tio svenskar känner till att GDPR träder i kraft den 25 maj (mer…)

170 varslas när Crane flyttar sedeltrycket från Tumba till Malta

Maltas Premiärminister invigde det nya tryckeriet på Malta tidigare i år. (Bild: Crane)

Crane lägger ner sedeltryckeriet i Tuba och flyttar produktionen till den nybyggda anläggningen på Malta.

Kuvertteamet byter namn

Under 2017 förvärvade Kuvertteamet pappersgrossisten Turnex, nu slår de ihop verksamheterna under ett gemensamt namn. (mer…)

Danagårdlitho är Elanders offsetpartner – investerar 25 miljoner i offset

Mattias Olofsson, vd för Elanders Sverige i den nya logistikanläggningen i Borås. Och Peter Hjelm på Danagårdlitho. (Bilder: Elanders, Danagårdlitho)

Danagårdlitho är Elanders partner inom offsettryck. Man ingår ett långsiktigt samarbetsavtal där Elanders även blir minoritetsägare i Danagårdlitho. (mer…)

T-shirtjätte flyttar upp på väggarna

Spreadshirt, företaget som hjälper vem som helst att sälja produkter med sitt eget tryck på, har lanserat en helt ny tjänst för tryck av affischer.