Logga in

Svenskarna föredrar fortfarande fysiska julkort – minskade ”bara” med 9 procent

08 januari, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Enligt Postens prognos delade brevbärarna ut 20,5 miljoner vykort runt om i landet 2017. 

Svensken föredrar enligt Posten fortfarande att få ett fysiskt julkort, 74 procent vill ha sitt julkort i brevlådan och 6 av 10 sa innan jul att de tänkte skicka sina julhälsningar med posten, skriver Posten i ett pressmeddelande.

Jämfört med 2016 skickades 9 procent färre julkort julen 2017.

– Även i åldersgruppen 20-29 så föredrar de flesta att skicka julkort via posten framför digitala alternativ, säger Anders Holm, chef för Postnord i Sverige.

Men trots att fysiska julhälsningar är fortsatt populära så minskar volymerna, jämfört med 2016 skickades det det nio procent färre julkort 2017.

Något som däremot ökar är att inköpen av julklappar på nätet. Inför julen 2017 köpte svensken 11 procent av alla julklappar online, till ett värde av 6,2 miljarder. Vilket i sin tur är en ökning med 25 procent jämfört med 2016.

Holmbergs värvar två till ledningsgruppen – ökat fokus på it-lösningar

Magnus Granath (it-chef), Fredrik Fenberg (försäljningschef), Fredrik Nilsson (produktionschef), Peter Wessner (ekonomichef) på Holmbergs i Malmö.

Holmbergs i Malmö har nyligen rekryterat både ny försäljningschef och ny ekonomichef. Båda tar plats i ledningsgruppen. (mer…)

UPPDATERAD: Lägger ner kuvertverksamheten i Norden – de tar över

Upphör helt med sin kuvertverksamhet i Norden.

Investerar 10 miljoner i svensk förpackningstillverkning

Göteborgstryckeriet blir först i Norden/Baltikum att investera i Kolbus automatiserade linje för tillverkning av exklusiva boxar. ”Kunder vill undvika förpackningsproducenter i Asien och baltländerna”. (mer…)

Egmont startar tidning om e-sport

Omslaget till första numret, samt förlagsdirektör Marika Bark. (Bild: Egmont)

Tidningen, som fått namnet GLHF, kommer fokusera på några av de största titlarna inom e-sport såsom CS:GO, Leauge of Legends och Overwatch. I framtiden hoppas Egmont att tidningen ska gå att lansera på den brittiska, polska och norska marknaden. (mer…)

Kodak rusar på börsen efter lansering av kryptovaluta

Kodak lanserar i ett samarbete med Wenn Digital den egna kryptovaluta Kodakcoin tillsammans med en plattform för att sälja och kontrollera bilder. Börsvärdet rusade på nyheten och aktien var som mest upp nästan 300 procent. (mer…)

Tio kontor lämnar Koneo och bildar nytt bolag

Mia Åslander är marknadschef och Erik Asker är talesperson för nya Gibon-gruppen. (Bild: Gibon)

En ny medlemsägd företagsgrupp lanseras under namnet Gibon, bolaget satsar på att hjälpa små och medelstora företag med sin digitala transformation. (mer…)

Får order på digitala skyltar värd 65 miljoner kronor

Hurtigrutens nya hybridskepp MS Roald Amundsen och MS Fridtjof Nansen ska ta gäster närmare naturen med grön teknologi – blir världens första första elhybriddrivna expeditionsskepp. Zetadisplay-koncernen levererar digitala skyltar. (Bild: Hurtigruten)

ProntoTV som är en del av Zetadisplay-koncernen har tecknat ett avtal med Hurtigruten om digitala skyltar.

Grafokett ordnar mötesplats för etikettbranschen

Grafokett kommer tillsammans med konsultbolaget ÅF anordna ”LabelDay”

(mer…)

Lundéns Tryckeri investerar i digital etikettprinter

Lundéns Tryckeri i Göteborg blir först i Norden med nya digitala etikett-pressen Accuriolabel 190 från Konica Minolta. (mer…)