Logga in

Succé för bröllopskort till en miljon hushåll – överväldigande respons

03 november, 2017 | Av: Branschkoll | Dela:

RIX FMs DR-kampanj blev en succé. Tackkortet som skickades till 1 miljon hushåll uppmärksammades av nästan hälften.

RIX FM rullade för några veckor sedan ut sin kampanj för programmet RIX Morronzoo. Man använder sig av ett brett spektrum av mediekanaler för att nå ut med budskapet – radio, utomhus, online, sociala medier, TV och direktreklam.

Det man firade var att Roger och Laila (äntligen) tackat ja till varandra som radiopar, skriver Svensk Direktreklam (SDR) i ett meddelande.

En miljon DR nådde 460.000

En miljon tackkort skickades ut till lika många hushåll. Ett par dagar efter utskicket (vecka 37), genomförde PFM Research en undersökning som visade att hela 46 procent (460 000 hushåll) observerat kortet som var utformat som ett riktigt tackkort för att locka till läsning.

– Vi hade på känn att det skulle sticka ut, utseendet, pappertjocklek, allt är ju gjort för att se ut som ett riktigt kort. Responsen vi fick var överväldigande. Vi har lyssnare som satt kortet på finbyrån och kylskåpsdörren. Kul att skapa marknadsföring som gillas och fungerar,  säger Sebastian Voght, marknadschef på RIX FM i ett meddelande.

Kampanjen är skapad inhouse på radions marknadsavdelning på MTG.

Grafkom: Digitalisering och kunder i fokus när branschens samlades i Göteborg

Digitalisering i fokus. Nätverket Grafkom samlade total 160 personer från hela den grafiska branschen till en nätverksträff i Göteborg. (mer…)

Exakta förvärvar logistikbolag för trycksaker

Exakta förvärvar Malmöföretaget DR Experten (DRX) och bygger ett fullfillmentbolag med en förväntad omsättning på 30 miljoner kronor.

Avknoppat Stockholmstryckeri byter namn

Verksamheten delades i två under 2016 – nu byter man namn.

Produktmediamässa permanentas i Jönköping

Nordic profile fair har hållits i Jönköping två gånger och det står nu klart att mässan kommer fortsätta hållas där.

Grafkom sänder live från nätverksträff i Göteborg

Grafkom inledde tidigare idag sin stora nätverksträff i Göteborg. Här kan du följa den live via Inkish.tv. (mer…)

Arkitektkopia öppnar 3D-printcenter i Stockholm

Gunnar Duintjer är vd på Arkitektkopia som investerar i ett 3D-printcenter i Stockholm med två nya skrivare.

Arkitektkopia har startat ett eget 3D-printcenter med en investering i två 3D-skrivare från 3D Systems som levereras av Canon. ”Marknaden för 3D-utskrifter har exploderat”. (mer…)

Storbildsbolaget investerar i sublimeringsteknik

Jonas Hellke på Storbildsbolaget investerar i nya sublimeringsmaskiner för tryck främst på tyg.

Storbildsbolaget i Helsingborg meddelar att man investerar i en EFI Vutek Fabrvu 340 och en värmepress från Monti Antonio. (mer…)

Göteborgstryckeriet dominerade i Publishingpriset – kraftig ökning av svensktryckta bidrag

Magda Lipka Falck på Designkontoret Silver och Malin Eriksson på Ica tar emot Publishingprisets ”Grand Prix” för rapporten 100 år och framåt som är tryckt av Göteborgstryckeriet. (Bild: Stina Stjernkvist)

Göteborgstryckeriet tryckte hela 12 av de nominerade bidragen i årets upplaga av Publishingpriset inklusive vinnaren av årets Grad Prix – bästa trycksak alla kategorier. (mer…)

”Tryckerierna ska inte behöva ha egen efterbehandling”

Hösten 2015 köpte Jenny Holmén och två kollegor Aros Bokbinderi i Västerås. Då sa man att ”branschens stålbad är en stor möjlighet”. Nu är man mitt i sin förändringsresa. (mer…)