Logga in

Strålfors lanserar 3d-printtjänst inom B2B

15 juni, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Postnord Strålfors nya 3D-printportal på 3d.postnordstralfors.com.

Postnord Strålfors tar nästa steg i sin satsning på 3d-print.

Tidigare i år gick Postnord in på 3D-printmarknaden genom köpet av en Stratasys J750 och ingick ett samarbetet med Sony Mobile och appen 3D Creator för print av 3D-figuriner.

Nästa steg är att lansera en 3D-portal som är tillgänglig för företagskunder och B2B-marknaden. I ett pressmeddelande skriver man att plattformen har utvecklats tillsammans med partnern 3yourmind och ”möjliggör sömlös produktion i en molnbaserad lösning”.

– Detta är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3D-marknaden mer tillgänglig, säger Ylva Ekborn, ceo för Postnord Strålfors Group

3D-Portalen är ett projektverktyg där man kan arbeta med hela kedjan, från idé till 3D-produktion on-demand. Om det behövs har du även tillgång till 3D-experter för rådgivning eller skapande av CAD-ritningar.

– Postnord Strålfors strävar efter att vara våra kunders digitaliseringspartner, vilket innebär att vi måste ligga i framkant och utnyttja de möjligheter som den digitala utvecklingen skapar. Sedan vi lanserade vår 3D-investering i början av året har vi fått positivt gensvar och det är tydligt att fler och fler företag utforskar möjligheterna att använda 3D-lösningar i sin verksamhet, avslutar Ylva Ekborn.

3D-Portalen finns på 3d.postnordstralfors.com och här kan du läsa mer om lösningen.

Omikai satsar i Norge – värvar från tryckeri

Mathias Erlandsson, grundare av Omikai, tillsammans med Knut Grav som snart ska sälja Omikai i Norge.

Omikai, som utvecklar ett affärs- och produktionssystem för den grafiska branschen, ökar sin satsning på Norge.

Gelato öppnar upp globalt tryckerinätverk med API

Norska Gelato har lanserat ett API som gör det möjligt för vem som helst att använda det globala tryckerinätverket. Du kan därmed sälja tryckta produkter som produceras och distribueras av Gelatos uppkopplade tryckeripartners över hela världen.

Kalle Anka fyller 70 år – firar med jubileumsutgåva och nytryck

Nu i september fyller Sveriges största serietidning Kalle Anka 70 år. Det firas med en jubileumsutgåva och med en nytryckt version av det första numret från 1948. (mer…)

E-papper och bluetooth gör förpackning till läkemedelsindustrin smart

Förpackningen kan följa doktorns ordinering, hålla koll på hur många tabletter som finns kvar och påminna patienten om när det är dags att ta nästa tablett. 

Vad kan ett träd göra?

På en jätteposter från Cepi framkommer tydligt att träd används till mycket annat än bara papper.

Ja vad kan människor egentligen använda ett träd till? En ny poster från Cepi gör ett försök att svara på den frågan genom att sammanfatta alla användningsområden på en gigantisk poster. (mer…)

Unikt event i Stockholm – automatisering och arbetsflöden i den grafiska branschen

Ledande mjukvaruaktörer och mindre uppstickare delar kunskap på unikt event för den grafiska branschen. Nätverket Grafkom dedikerar en heldag – 13 november – till olika lösningar inom arbetsflöde och automatisering.  (mer…)

”Drömduo” ska bygga Sveriges största koncept- och contentbyrå

Malin Lundberg Aguilera och Emelie Grahn (Bild: Pressbild)

Bonnier Magazines & Brands ska ta fram vad de hoppas ska bli  Sveriges största koncept- och contentbyrå.

Skicka vykort med Mailchimp – ”Ett smart tillägg till din marknadsföring”

Ett av världens största verktyg för e-postmarknadsföring utvidgar med tryckt kommunikation.

Heidelberg tillverkar elbilsladdare – levererar till tyskt tryckeri

Kohlhammer Group har i och med de stundande bannlysningen av diesel i Stuttgart köpt in tre elbilar – dessa laddas upp av Heidelbergs laddstation Wallbox. (mer…)