Logga in

Storbildsbolaget investerar i sublimeringsteknik

07 november, 2017 | Av: Branschkoll | Dela:

Jonas Hellke på Storbildsbolaget investerar i nya sublimeringsmaskiner för tryck främst på tyg.

Storbildsbolaget i Helsingborg meddelar att man investerar i en EFI Vutek Fabrvu 340 och en värmepress från Monti Antonio.

– Vi har redan idag en ansenlig volym textilprint i huset men nu med produktionshastigheter på upp till 232 kvm/h har vi inga begräsningar i kapacitet eller vad vi kan tillverka, säger vd Jonas Hellke i en kommentar.

Jonas Hellke berättar att man har en expansionsplan över de nästa tre åren och här passar sublimeringstekniken in. Vattenbaserade bläck och miljömärkta textilier av polyester, och även blandtextilier med polyester/bomull och Polyester/lin, möter marknadens krav på högre miljöprestanda på vepor och bilder och öppnar upp för helt nya produkter.

– Nya stora tillväxtmarknader är exempelvis heminredning med gardiner, ljudabsorbenter, kuddar m.m., säger vd Jonas Hellke.

Storbildsbolaget omsatte 41 millioner kronor 2016, har all tillverkning inhouse i Helsingborg och har 23 medarbetare.

Med investeringen kan man antingen trycka direkt på tyget eller först på papper där trycket sedan överförs till tyget i pressen med värme. Applikationer är bland annat ljuslådeprint på tyg, vepor och flaggor.

Grafkom: Digitalisering och kunder i fokus när branschens samlades i Göteborg

Digitalisering i fokus. Nätverket Grafkom samlade total 160 personer från hela den grafiska branschen till en nätverksträff i Göteborg. (mer…)

Exakta förvärvar logistikbolag för trycksaker

Exakta förvärvar Malmöföretaget DR Experten (DRX) och bygger ett fullfillmentbolag med en förväntad omsättning på 30 miljoner kronor.

Avknoppat Stockholmstryckeri byter namn

Verksamheten delades i två under 2016 – nu byter man namn.

Produktmediamässa permanentas i Jönköping

Nordic profile fair har hållits i Jönköping två gånger och det står nu klart att mässan kommer fortsätta hållas där.

Grafkom sänder live från nätverksträff i Göteborg

Grafkom inledde tidigare idag sin stora nätverksträff i Göteborg. Här kan du följa den live via Inkish.tv. (mer…)

Arkitektkopia öppnar 3D-printcenter i Stockholm

Gunnar Duintjer är vd på Arkitektkopia som investerar i ett 3D-printcenter i Stockholm med två nya skrivare.

Arkitektkopia har startat ett eget 3D-printcenter med en investering i två 3D-skrivare från 3D Systems som levereras av Canon. ”Marknaden för 3D-utskrifter har exploderat”. (mer…)

Succé för bröllopskort till en miljon hushåll – överväldigande respons

RIX FMs DR-kampanj blev en succé. Tackkortet som skickades till 1 miljon hushåll uppmärksammades av nästan hälften. (mer…)

Göteborgstryckeriet dominerade i Publishingpriset – kraftig ökning av svensktryckta bidrag

Magda Lipka Falck på Designkontoret Silver och Malin Eriksson på Ica tar emot Publishingprisets ”Grand Prix” för rapporten 100 år och framåt som är tryckt av Göteborgstryckeriet. (Bild: Stina Stjernkvist)

Göteborgstryckeriet tryckte hela 12 av de nominerade bidragen i årets upplaga av Publishingpriset inklusive vinnaren av årets Grad Prix – bästa trycksak alla kategorier. (mer…)

”Tryckerierna ska inte behöva ha egen efterbehandling”

Hösten 2015 köpte Jenny Holmén och två kollegor Aros Bokbinderi i Västerås. Då sa man att ”branschens stålbad är en stor möjlighet”. Nu är man mitt i sin förändringsresa. (mer…)