Logga in

Pacson växer i norr – köper återförsäljare av kontorsprodukter

14 september, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Pacson har köpt Papperspartner i Norr och stärker sin roll som grossist inom förpackningar och kontorsmateriel – inte minst i Norrland.

Pacson äger redan 30 procent i Papperspartner sedan 2006, men nu har man alltså bestämt sig för att köpa upp resterande aktier eftersom bolaget visat upp en god lönsamhet och tillväxt. Papperspartner omsatte strax över 77 miljoner år 2017 och skrev rörelseresultatet till 4,9 miljoner.

Pacson i sin tur ägs av Jönköpingsbaserade Herenco-koncernen som också äger Emballator Mellerud Plast AB och fram till nyligen även NT Mediaprint (som tagits över av Xerox).

– Ägarförändringen ger oss en stark finansiell ägare i Herenco, vilket säkerställer den långsiktiga utvecklingen av företaget, säger Ulf Wiklund, vd på Papperspartner i Norr AB, i ett pressmeddelande.

Verksamheten för Papperspartner kommer att löpa på som vanligt med ett decentraliserat ansvar, samma ledning och bolagets cirka 25 anställda kommer behålla sina jobb.

Pacson-kedjan omsätter cirka 1,2 miljarder fördelat på 12 olika företag, verksamma inom industriemballage, hygien & torkpapper, städartiklar, servering, butiksemballage, skyddsprodukter och kontorsmateriel.

Omikai satsar i Norge – värvar från tryckeri

Mathias Erlandsson, grundare av Omikai, tillsammans med Knut Grav som snart ska sälja Omikai i Norge.

Omikai, som utvecklar ett affärs- och produktionssystem för den grafiska branschen, ökar sin satsning på Norge.

Gelato öppnar upp globalt tryckerinätverk med API

Norska Gelato har lanserat ett API som gör det möjligt för vem som helst att använda det globala tryckerinätverket. Du kan därmed sälja tryckta produkter som produceras och distribueras av Gelatos uppkopplade tryckeripartners över hela världen.

Kalle Anka fyller 70 år – firar med jubileumsutgåva och nytryck

Nu i september fyller Sveriges största serietidning Kalle Anka 70 år. Det firas med en jubileumsutgåva och med en nytryckt version av det första numret från 1948. (mer…)

E-papper och bluetooth gör förpackning till läkemedelsindustrin smart

Förpackningen kan följa doktorns ordinering, hålla koll på hur många tabletter som finns kvar och påminna patienten om när det är dags att ta nästa tablett. 

Vad kan ett träd göra?

På en jätteposter från Cepi framkommer tydligt att träd används till mycket annat än bara papper.

Ja vad kan människor egentligen använda ett träd till? En ny poster från Cepi gör ett försök att svara på den frågan genom att sammanfatta alla användningsområden på en gigantisk poster. (mer…)

Unikt event i Stockholm – automatisering och arbetsflöden i den grafiska branschen

Ledande mjukvaruaktörer och mindre uppstickare delar kunskap på unikt event för den grafiska branschen. Nätverket Grafkom dedikerar en heldag – 13 november – till olika lösningar inom arbetsflöde och automatisering.  (mer…)

”Drömduo” ska bygga Sveriges största koncept- och contentbyrå

Malin Lundberg Aguilera och Emelie Grahn (Bild: Pressbild)

Bonnier Magazines & Brands ska ta fram vad de hoppas ska bli  Sveriges största koncept- och contentbyrå.

Skicka vykort med Mailchimp – ”Ett smart tillägg till din marknadsföring”

Ett av världens största verktyg för e-postmarknadsföring utvidgar med tryckt kommunikation.

Heidelberg tillverkar elbilsladdare – levererar till tyskt tryckeri

Kohlhammer Group har i och med de stundande bannlysningen av diesel i Stuttgart köpt in tre elbilar – dessa laddas upp av Heidelbergs laddstation Wallbox. (mer…)