Logga in

Lenanders söker Webb- och systemadministratör

12 september, 2017 | Av: Branschkoll | Dela:

Vi söker en webb- och systemadministratör till Pageflex Storefront. Det är vårt system för beställning av trycksaker via nätet och som automatiskt tar fram tryckbara PDF:er. Du kommer att använda Pageflex Studio för att skapa mallar som används för att generera specialanpassade trycksaker enligt kundens önskemål. Tjänsten innebär administration av systemet på såväl klient- som serversidan. Arbetsuppgifterna innehåller även design av de kundrelaterade webbsidorna i systemet för att kunderna ska känna igen sin grafiska profil och ge en känsla av att systemet är integrerat i deras verksamhet.

Din profil

Vi tror att du har en bakgrund inom webbdesign. Du har ett effektivt sätt att hantera administration och förstår den bakomliggande tekniken och termer som CSS, XML, responsiva lösningar, punch out och grafisk design är inte främmande för dig. Det är meriterande med erfarenhet av InDesign och gärna även inom programmering. Vi ser kunskaper i tyska språket som ett extra plus.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag som drivs

av tanken att våra trycksaker skall vara så lite miljöpåverkande som möjligt men ändå inte kosta något extra. Vi strävar efter att vara kundens grafiska ”one stop shop”. Tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning och start enligt överenskommelse.

Placering i Kalmar, Stockholm eller Anderstorp.

Ansökan

Frågor: VD Svante Oledal 0480-411 950, svante@vat.se eller

Marknadsansvarig magnus@lenanders.se

Skicka ansökan till: Lenanders Grafiska AB, Box 4018, 390 04 Kalmar.

Märk kuvertet eller ämnesraden med: ”Pageflex” ställd till Svante.

Vi vill ha din ansökan senast den 30:e September.

Om Lenanders Grafiska

Våra kunder uppskattar vår miljösatsning och dom använder gärna att de trycker hos ett av Sveriges miljövänligaste tryckeri  i sin marknadsföring. Vi anstränger oss för att våra kunder ska få trycksaker med absolut högsta kvalitet, utan negativ miljöpåverkan. 

Vi var exempelvis ett av dom första tryckerierna i Sverige som införde Svanen som miljömärkning. Vi värmer våra lokaler med fjärrvärme som i sin tur produceras av ren och förnybar energi. 

Lenanders har infört ny modern teknik och konsekvent valt alternativ kemi och bytt färger till de miljövänligaste alternativen.

Vi trycker 100 % klimatneutrala trycksaker. Vår vision uppskattas  av många, inte minst bland unga och framsynta kunder.  

Vi brukar säga att vi är Sveriges miljövänligaste tryckeri.

Vi fortsätter att växa och är idag 49 anställda i Kalmar, Anderstorp och Stockholm. Tryckeriet har tre åttafärgs tryckpressar och ett väldimensionerat 

bokbinderi med egen limbindare och klammer för snabba leveranser.

Kunderna kan beställa sina trycksaker direkt i vår webbportal. Men vi har även en personlig prepress eller kan erbjuda kunderna att kunna lämna material direkt i vår XMF remote. 

Vi har Storformatsskrivare men även digitaltryckeri för mindre upplagor. 

Vi kan erbjuda lagerhållning och distribution direkt från oss, vilket sparar in och effektiviserar, transporter. 

Vibra reklambyrå finns i koncernen för originalarbete och marknadskommunikation, www.vibra.se.

 

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

QR-kodens revansch

Nu kan alla Iphone-användare läsa av QR-koder direkt med telefonens kamera. (mer…)

Ineko-koncernen: Nu heter alla bolag Brandfactory

Nya logotypen.

Ineko-koncernen samordnar alla sina varumärken under namnet Brandfactory. De svenska företagen Ineko, Ontime och Strålins byter namn till Brandfactory. Även danska Vangsgaard och Colorgruppen byter ut namnen.

Antalis nya tävling: Vill visa möjligheter med printad inredning

För att uppmärksamma inredningsarkitekter, designers, tryckare och reklamares kreativa förmåga startar Antalis tävlingen Antalis Interior Design Awards. (mer…)

Tryckeri säljer dotterbolag till e-handelskonsult

Vaimo förvärvar företaget Notitium som utvecklats till ett konsultbolag inom hantering och publicering av produktinformation

Grafiska nätverk samarbetar i Göteborg

Fredrik Bille är ordförande i Göteborgs Grafiska Kretsförening som samarbetar med nätverket Grafkom i höst.

Göteborgs Grafiska Kretsföreningen samarbetar med Grafkom med målet att skapa höstens bästa nätverksträff i grafisk bransch. (mer…)

Så levererar UPS trycksaker på en timme

UPS tryckeriverksamhet utmanar med extremt snabba leveranser i samarbete med nystartat logistikbolag. (Bild: från upsstoreprint.com)

Att kunna erbjuda extremt snabba leveranser har länge varit något som företag inom tryckbranschen jobbat med. Men det är en stor utmaning att lyckas.

Grafkom till Göteborg i november – ”det blir höstens största nätverksträff”

Höstens största nätverksträff i den grafiska branschen – Grafkom I/O – börjar ta form. Bland annat har de första fem talarna presenterats och anmälan är nu öppen. (mer…)

H&M och Ikea investerar i bolag som gör textil av skog

Ikea och H&M satsar tillsammans på att skapa textil av råvara från skogen. (Bilder: Ikea, Pixabay och H&M (Foto H&M: Mattias Bardå))

Allt fler gör anspråk på skogen som råvara. Nu har H&M och Ikea backat upp företaget Treetotextile som ska göra miljövänlig textil av trämassa.

Mitsubishi Sverige investerar i eget crossmedia-system

Karl-Thomas Albinsson är CRM-ansvarig på Mitsubishi Motors Sverige. Här med Anders Eriksson på VBS som säljer Directsmile.

Mitsubishi köper Directsmile från VBS. Man vill kommunicera relevant och händelsestyrt i rätt kanal, i rätt tid till rätt person. (mer…)