Logga in

Lenanders inleder samarbete med digitaltryckeri i Stockholm

21 juni, 2017 | Av: Ola Karlsson | Dela:
Svante Oledal_head

Svante Oledal är vd på Lenanders. (Foto: Lasse Peterson)

Lenanders Grafiska i Kalmar satsar ytterligare på Stockholmsmarknaden genom att inleda ett samarbete med digitaltryckeriet Team Repro på Södermalm. Där bygger man sitt säljkontor samtidigt som man också investerar i tryckeriet i Kalmar.

– Vi vill ha ett ”riktigt” kontor i Stockholm och med det nya samarbetet kan vi nu bland annat erbjuda kunderna konsultation och provtryck på plats, säger Svante Oledal som är vd för Lenanders till Branschkoll.

Svante säger att det finns en marknad som Lenanders ännu inte riktigt har mött i Stockholm vilket är de mindre och medelstora företagen. Dessa ska man nu locka med nya tjänster tillsammans med Jörgen Lundhquist på Team Repro.

– De kan repro och vi kommer då mycket närmare kunderna i Stockholm med nya tjänster.

I och med det nya samarbetet söker man nu en säljare.

– Vi söker en person som vill jobba på ett litet företag – och gärna har erfarenhet från den grafiska branschen. Det blir en ganska komplicerad tjänst som handlar både om nyförsäljning och om kundvård, säger Svante.

Andreas Boustedt som började på Lenanders så sent som i februari i år har valt att gå vidare till en av Lenaders kunder där han börjar i augusti.

– Vi har haft väldigt stor hjälp av Andreas i vårt strategiarbete och vi är glada att han går till en av våra kunder där vi kan fortsätta samarbetet, säger Svante.

Investerar för säkrare leveranser och mindre miljöpåverkan

För att bygga en ännu mer säker leverans investerar Lenanders dels i en ny plåtsättare men också i nya falsmaskiner till bokbinderiet. Med den nya plåtsättaren från Heidelberg ökar kapaciteten och sårbarhet vid stopp minskar

– Vi är ett offsettryckeri med tre 8-färgare och vi säkerställer nu att dessa kan rulla kontinuerligt i skift och att vi också kan ta hand om allt när det kommer in till efterbearbetningen.

Svante säger att man snart också behöver anställa personal till bokbinderiet.

Effektiviserar distributionen

Den stora mängden tidningar och andra trycksaker som går direkt till distribution gör att man under en tid sökt en maskin för adressering som är snabb och kan skriva på alla material och kan användas flexibelt i hela produktionen.

– Vi måste kunna köra hela kedjan i huset så vi slipper transporter mellan underleverantörer. Det blir en viktig miljöaspekt att vi kan klara av hela kedjan. Detta är något som fram för allt våra tidningskunder efterfrågar.

För Lenanders är det viktigt att kunna hantera alla delar internt för att minimera transporterna mellan olika leverantörer.

– Vi försöker hela tiden ta bort miljöpåverkan – när vi till exempel kan dra pallen med en eltruck från pressen till bokbinderiet och vidare till adressering sparar vi både tid och miljö jämfört med externa transporter.

Saxoprint utökar sortimentet med ätbar produktmedia

Det internationella tryckeri- och promotionbolaget Saxoprint utökar sitt sortiment av promotionprodukter genom att addera sötsaker. (mer…)

Grafkom: Digitalisering och kunder i fokus när branschens samlades i Göteborg

Digitalisering i fokus. Nätverket Grafkom samlade total 160 personer från hela den grafiska branschen till en nätverksträff i Göteborg. (mer…)

Exakta förvärvar logistikbolag för trycksaker

Exakta förvärvar Malmöföretaget DR Experten (DRX) och bygger ett fullfillmentbolag med en förväntad omsättning på 30 miljoner kronor.

Avknoppat Stockholmstryckeri byter namn

Verksamheten delades i två under 2016 – nu byter man namn.

Produktmediamässa permanentas i Jönköping

Nordic profile fair har hållits i Jönköping två gånger och det står nu klart att mässan kommer fortsätta hållas där.

Grafkom sänder live från nätverksträff i Göteborg

Grafkom inledde tidigare idag sin stora nätverksträff i Göteborg. Här kan du följa den live via Inkish.tv. (mer…)

Arkitektkopia öppnar 3D-printcenter i Stockholm

Gunnar Duintjer är vd på Arkitektkopia som investerar i ett 3D-printcenter i Stockholm med två nya skrivare.

Arkitektkopia har startat ett eget 3D-printcenter med en investering i två 3D-skrivare från 3D Systems som levereras av Canon. ”Marknaden för 3D-utskrifter har exploderat”. (mer…)

Storbildsbolaget investerar i sublimeringsteknik

Jonas Hellke på Storbildsbolaget investerar i nya sublimeringsmaskiner för tryck främst på tyg.

Storbildsbolaget i Helsingborg meddelar att man investerar i en EFI Vutek Fabrvu 340 och en värmepress från Monti Antonio. (mer…)

Succé för bröllopskort till en miljon hushåll – överväldigande respons

RIX FMs DR-kampanj blev en succé. Tackkortet som skickades till 1 miljon hushåll uppmärksammades av nästan hälften. (mer…)