Logga in

Laritryck investerar 17 miljoner i nya etikettpressar

19 juni, 2017 | Av: Branschkoll | Dela:

Etikettryckeriet Laritryck investerar i en digital hybridpress för etiketter från Mark Andy. Samtidigt köper man också en fjärde flexopress från samma leverantör. Investeringen uppgår till två miljoner dollar, meddelar Mark Andy.

Björn Clarén och Johan Ripa från Laritryck med Joakim Marcusson från Convertec och Timo Donati från Mark Andy framför hybridpressen Laritryck nyligen investerat i. (Bild: Mark Andy)

– Mark Andys P7-press har gjort det möjligt för oss att växa med 15 procent årligen, så vi behöver akut mer flexokapacitet. Men när jag tittade på demonstrationen av den digitala pressen kunde jag genast se hur det öppnar möjligheter för oss på nya marknader. Av alla tillverkare av digital pressar har Mark Andy den bästa förståelsen för etikettmarknaden, säger Laritrycks vd Johan Ripa i en kommentar.

Hybridpressen trycker digitalt med inkjet (fyra färger + vitt) samt har tre flexoverk och en stans för att kunna producera helt färdiga etiketter i en körning. Banbredden är 330 millimeter.

Flexopressen är en 430 millimeters uv-press som är utrustad med kallfoliering och stans – leverans sker redan i juni 2017.

Convertec är agent för Mark Andy i Skandinavien som har ett Europeiskt showroom i Polen. Laritryck finns på www.laritryck.se.

Saxoprint utökar sortimentet med ätbar produktmedia

Det internationella tryckeri- och promotionbolaget Saxoprint utökar sitt sortiment av promotionprodukter genom att addera sötsaker. (mer…)

Grafkom: Digitalisering och kunder i fokus när branschens samlades i Göteborg

Digitalisering i fokus. Nätverket Grafkom samlade total 160 personer från hela den grafiska branschen till en nätverksträff i Göteborg. (mer…)

Exakta förvärvar logistikbolag för trycksaker

Exakta förvärvar Malmöföretaget DR Experten (DRX) och bygger ett fullfillmentbolag med en förväntad omsättning på 30 miljoner kronor.

Avknoppat Stockholmstryckeri byter namn

Verksamheten delades i två under 2016 – nu byter man namn.

Produktmediamässa permanentas i Jönköping

Nordic profile fair har hållits i Jönköping två gånger och det står nu klart att mässan kommer fortsätta hållas där.

Grafkom sänder live från nätverksträff i Göteborg

Grafkom inledde tidigare idag sin stora nätverksträff i Göteborg. Här kan du följa den live via Inkish.tv. (mer…)

Arkitektkopia öppnar 3D-printcenter i Stockholm

Gunnar Duintjer är vd på Arkitektkopia som investerar i ett 3D-printcenter i Stockholm med två nya skrivare.

Arkitektkopia har startat ett eget 3D-printcenter med en investering i två 3D-skrivare från 3D Systems som levereras av Canon. ”Marknaden för 3D-utskrifter har exploderat”. (mer…)

Storbildsbolaget investerar i sublimeringsteknik

Jonas Hellke på Storbildsbolaget investerar i nya sublimeringsmaskiner för tryck främst på tyg.

Storbildsbolaget i Helsingborg meddelar att man investerar i en EFI Vutek Fabrvu 340 och en värmepress från Monti Antonio. (mer…)

Succé för bröllopskort till en miljon hushåll – överväldigande respons

RIX FMs DR-kampanj blev en succé. Tackkortet som skickades till 1 miljon hushåll uppmärksammades av nästan hälften. (mer…)