Logga in

Kuvertteamet växer med köp av pappersgrossist

01 september, 2017 | Av: Branschkoll | Dela:

Stefan Jansson säljer sitt Turnex till Kuvertteamet. Patrik Sjölin är vd och delägare i Kuvertteamet.

Kuvertteamet med bas i Bankeryd tar genom förvärvet av Turnex i Göteborg ett stort kliv i återförsäljarledet av papper. Visionen är att bli ”Skandinaviens ledande grossist inom trycksaker”.

Man säljer redan pappersprodukter utan tryck – bland annat från Arctic och UPM – och med affären ökar man volymerna och breddar utbudet inom papper, kartong och annat grafiskt material.

Innan affären omsätter Kuvertteamet runt 225 miljoner kronor och Turnex omsätter drygt 30 miljoner.

– Turnex kontor och lager kommer att vara kvar i Göteborg, säger Kuvertteamets vd Patrik Sjölin i en kommentar.

I Norge finns Kuvertteamet med bolaget Lyche som man förvärvade för ett par år sedan.

Turnex in i Kuvertteamet

Turnex med säte i Göteborg har som affärsidé är att ”vara ett oberoende grossistföretag inom den grafiska branschen med egna agenturer och exklusiva försäljningsavtal”.

– Vi fokuserar på enkelhet och jobbar enbart med återförsäljare vilket gör att detta förvärv känns helt perfekt för oss och våra kunder, säger Patrik Sjölin, delägare och vd för Kuvertteamet.

– De synergier som vi genom detta kan ta ut är nödvändiga i en tuff marknad, säger Stefan Jansson, ägare och vd för Turnex. Vi har även sett att Kuvertteamet är duktiga på web-lösningar och detta kommer vi nu att kunna erbjudas våra kunder.

QR-kodens revansch

Nu kan alla Iphone-användare läsa av QR-koder direkt med telefonens kamera. (mer…)

Ineko-koncernen: Nu heter alla bolag Brandfactory

Nya logotypen.

Ineko-koncernen samordnar alla sina varumärken under namnet Brandfactory. De svenska företagen Ineko, Ontime och Strålins byter namn till Brandfactory. Även danska Vangsgaard och Colorgruppen byter ut namnen.

Antalis nya tävling: Vill visa möjligheter med printad inredning

För att uppmärksamma inredningsarkitekter, designers, tryckare och reklamares kreativa förmåga startar Antalis tävlingen Antalis Interior Design Awards. (mer…)

Tryckeri säljer dotterbolag till e-handelskonsult

Vaimo förvärvar företaget Notitium som utvecklats till ett konsultbolag inom hantering och publicering av produktinformation

Grafiska nätverk samarbetar i Göteborg

Fredrik Bille är ordförande i Göteborgs Grafiska Kretsförening som samarbetar med nätverket Grafkom i höst.

Göteborgs Grafiska Kretsföreningen samarbetar med Grafkom med målet att skapa höstens bästa nätverksträff i grafisk bransch. (mer…)

Så levererar UPS trycksaker på en timme

UPS tryckeriverksamhet utmanar med extremt snabba leveranser i samarbete med nystartat logistikbolag. (Bild: från upsstoreprint.com)

Att kunna erbjuda extremt snabba leveranser har länge varit något som företag inom tryckbranschen jobbat med. Men det är en stor utmaning att lyckas.

Grafkom till Göteborg i november – ”det blir höstens största nätverksträff”

Höstens största nätverksträff i den grafiska branschen – Grafkom I/O – börjar ta form. Bland annat har de första fem talarna presenterats och anmälan är nu öppen. (mer…)

H&M och Ikea investerar i bolag som gör textil av skog

Ikea och H&M satsar tillsammans på att skapa textil av råvara från skogen. (Bilder: Ikea, Pixabay och H&M (Foto H&M: Mattias Bardå))

Allt fler gör anspråk på skogen som råvara. Nu har H&M och Ikea backat upp företaget Treetotextile som ska göra miljövänlig textil av trämassa.

Mitsubishi Sverige investerar i eget crossmedia-system

Karl-Thomas Albinsson är CRM-ansvarig på Mitsubishi Motors Sverige. Här med Anders Eriksson på VBS som säljer Directsmile.

Mitsubishi köper Directsmile från VBS. Man vill kommunicera relevant och händelsestyrt i rätt kanal, i rätt tid till rätt person. (mer…)