Logga in

Konica Minolta bizhub C8000 marknadsledande i Sverige och i Europa

20 mars, 2012 | Dela:

Pressmeddelande från Konica Minolta 2012-03-19

bizhub PRESS C8000 var under 2011 den mest sålda färgproduktionsmaskinen för ark i Sverige, med en marknadsandel på 15 procent. Detsamma gäller för Europa, där marknadsandelen var 13 procent.  Detta enligt oberoende marknadsanalysföretaget InfoSource.

– Det fanns en efterfrågan på vår bizhub PRESS C8000 redan när den lanserades i slutet av 2010. Den grafiska branschen hade väntat på en sådan maskin i detta segmentet, säger Roy Spennare, Affärsområdeschef Produktion Printing, Konica Minolta Business Solutions Sweden AB.– Vi på Konica Minolta gav oss in på marknaden för Production Printing – avancerade produkter och lösningar för digitalt tryck – 2005. Våra konkurrenter har funnits där betydligt längre. Det är glädjande att vi har nått så långt på kort tid men det mesta är ännu ogjort. Vi gör nu en kraftig satsning i Sverige för att fortsätta att växa. Digitalt tryck är nu så bra och kostnadseffektivt att man på allvar kan konkurrera med offset. Dessutom kan man ju göra variabeltryckt kommunikation med betydligt högre genomslagskraft, fortsätter Roy Spennare.

Bizhub PRESS C8000 höga bildkvalitet når nästan samma utskriftskvalitet som offset. Dessutom imponerar hastigheten samt förmågan att kunna skriva ut på en mängd olika media: den producerar 80 A4-sidor i färg per minut och stöder media på upp till 350 gram. Den klarar av månadsvolymer på upp till 500 000 ark. bizhub PRESS C8000 kan utrustas med olika kontrollenheter och efterbehandlingsalternativ.

På Drupa 2012 – världens ledande mässa för utskriftsbranschen i Düsseldorf, Tyskland – kommer de som besöker Konica Minoltas monter i hall 8b mellan 3-16 maj själva kunna titta på bizhub PRESS C8000 samt andra produkters utskrifter, prestanda och kvalitet.

Gelato värderas till 1,5 miljarder kronor

Henrik Müller-Hansens Gelato Group värderas till 1,5 miljarder kronor i ny investeringsrunda. Gelato driver bland annat Optimalprint och Gelato Cloud.

Gelato Group, med CEO Henrik Müller-Hansen, värderas nu till 1,5 miljarder kronor i ny investeringsrunda. Gelato driver bland annat Optimalprint och Gelato Cloud som är anpassade för e-handel på mobila enheter. (Bilder: Pressbilder)

Mjukvaruföretaget Gelato har tagit in 75 miljoner kronor i en ny investeringsrunda – till en värdering på hela 1,5 miljarder norska kronor. (mer…)

Serieentreprenörer in i grafisk bransch – presenterar på GrafKom i Malmö

Edvin Brobeck och Nils-Erik Jansson har grundat Mapiful – de kommer till GrafKom i Malmö och delar med sig av erfarenheter från sin startup som bygger på en tryckt produkt.

Edvin Brobeck och Nils-Erik Jansson har grundat Mapiful – de kommer till GrafKom i Malmö och delar med sig av erfarenheter från sin startup som bygger på en tryckt produkt.

Grundarna till det nystartade företaget Mapiful, som på kort tid fått igång en miljonverksamhet som bygger på en grafisk tjänst, kommer till GrafKom I/O den 3-4 november och delar med sig av sina erfarenheter. (mer…)

VBS får ny ägare

Anders & Daniel VBS Multi Holding

Anders Eriksson på VBS och Daniel Nyström som är vd på Multi Holding i Borås.

Multi Holding har förvärvat samtliga aktier i VBS – Anders Eriksson fortsätter utveckla bolaget som anställd vd. (mer…)

Ett tryckeri och åtta leverantörer i globalt hållbarhetsindex

Dow Jones hållbarhetsindex listar globala företag och hur de presterar inom miljö och sociala hållbarhetsfrågor. Av de 317 företag som tagit sig in på den globala listan 2015 finns hela nio aktiva i den grafiska branschen. (mer…)

Ineko möter ökad konkurrens med helhetslösningar och ännu bättre kundupplevelser

Ineko

Therese Boström driver frågor inom marknadsföring och affärsutveckling – Joakim Bergman är Inekos nya vd sedan den första september.

Tid är ofta ett stort problem. På företag är man idag få personer som ska göra många saker och då fungerar det ofta väldigt bra med en leverantör som vill ta ett helhetsansvar. Det säger Inekos nya vd Joakim Bergman när han berättar om varför man just nu ska göra ett av Sveriges bredaste grafiska företag ännu bredare. (mer…)

Danskt inhouse-tryckeri investerar i HP Indigo 10000

HP10000_Bestseller

Jan-Olof Jungersten, Visutech; Henrik Dencker, Bestseller; René Munk Eliesen, Bestseller och Lars Pind, Visutech.

Danska modekoncernen Bestseller, med varumärken som Vero Mode, Jack & Jones och delägarskap i J Lindeberg, investerar i en digital B2-press från HP Indigo. (mer…)

Tre har årets bästa inhouse-byrå

Unionen tar emot pris för årets bästa trycksak producerad inhouse.

Årets bästa inhouseproducerade reklam är utsedd. (mer…)

GL, Grafkom och Branschkoll i nytt samarbete kring branschens framtid

Anders Medbo och Ulf Sunnberg Grafkom

Anders Medbo, Grafiska Leverantörsföreningen och Ulf Sunnberg, GrafKom.

I en turbulent tid som denna har det kanske aldrig varit viktigare att ha kunskap om vad som händer på marknaden och i branschen. För att få fram mer information om framtiden inleder de tre branschaktörerna – GL, Grafkom och Branschkoll – ett strategiskt samarbete kring branschens utveckling (mer…)

Papyrus lanserar onlineplattform för kreatörer

Papyrus PSP

Papyrus lanserar systemverktyget Project Service Plattform. (mer…)