Logga in

Grafkom rekryterar norsk branschprofil

03 oktober, 2017 | Av: Branschkoll | Dela:

Magnus Thorkildsen blir ny delägare i nätverket Grafkom. Han lämnar därmed sin tjänst som vd för Grafisk bransjeforening i Norge.

Grafkom skriver i ett meddelande att man i och med detta expanderar både resursmässigt och geografiskt ”för att hjälpa branschen utnyttja de möjligheter som finns med digitalisering och en allt större geografisk marknad”.

– Både digitaliseringen och globaliseringen skapar stora möjligheter för branschens företag och det är Grafkoms uppgift att möta detta tillsammans med medlemmarna, säger ordförande Ulf Sunnberg.

Från och med första januari 2018 kommer Grafkom att drivas av Magnus Thorkildsen, Ulf Sunnberg och Ola Karlsson (som också driver Branschkoll).

Magnus Thorkildsen har de senaste fem åren varit vd för den grafiska branschföreningen i Norge och tidigare jobbat på bland annat Cision i både Norge och Sverige. Magnus börjar på Grafkom 1 januari 2018.

På samma sätt som Ulf Sunnberg driver en konsultverksamhet och Ola Karlsson driver Branschkoll kommer Magnus att jobba med Grafkom som ett projekt bland andra uppdrag. Detta upplägg säger man är en av framgångsfaktorerna för Grafkom.

Göteborg 8-9 november

Grafkoms nästa aktivitet är nätverksträffen Grafkom I/O i Göteborg den 8-9 november. Mer information om Grafkom finns på grafkom.se och allt om träffen i Göteborg finns på grafkom.se/io

Transparens: Ola Karlsson som driver Branschkoll är också med och driver Grafkom.

Onlinetryckeri till börsen redan i höst – kan ta in 2,5 miljarder i kaptial

Ryktena om börsnoteringen kommer från två personer med nära inblick i bolaget.

Googleprofil investerar i plattform för förmedling av trycksaker och profilprodukter

En tjänst som förmedlar trycksaker har nyligen gjort en investeringsrunda och bland annat fått en Googleprofil att investera.

Xerox och Fujifilm – affären avblåst

Det blir ingen affär mellan Xerox och Fujifilm. (mer…)

Tryckerikoncern etablerar sig på västkusten

Fyra av tio känner till GDPR – många kommer använda sig av sina nya rättigheter

Fyra av tio svenskar känner till att GDPR träder i kraft den 25 maj (mer…)

170 varslas när Crane flyttar sedeltrycket från Tumba till Malta

Maltas Premiärminister invigde det nya tryckeriet på Malta tidigare i år. (Bild: Crane)

Crane lägger ner sedeltryckeriet i Tuba och flyttar produktionen till den nybyggda anläggningen på Malta.

Kuvertteamet byter namn

Under 2017 förvärvade Kuvertteamet pappersgrossisten Turnex, nu slår de ihop verksamheterna under ett gemensamt namn. (mer…)

Danagårdlitho är Elanders offsetpartner – investerar 25 miljoner i offset

Mattias Olofsson, vd för Elanders Sverige i den nya logistikanläggningen i Borås. Och Peter Hjelm på Danagårdlitho. (Bilder: Elanders, Danagårdlitho)

Danagårdlitho är Elanders partner inom offsettryck. Man ingår ett långsiktigt samarbetsavtal där Elanders även blir minoritetsägare i Danagårdlitho. (mer…)

T-shirtjätte flyttar upp på väggarna

Spreadshirt, företaget som hjälper vem som helst att sälja produkter med sitt eget tryck på, har lanserat en helt ny tjänst för tryck av affischer.